Veelgestelde vragen

In deze rubriek vind je antwoord op veel gestelde vragen. We hopen dat ook jouw vraag hiermee beantwoord wordt. Is dat onverhoopt niet het geval, neem dan contact met ons op via info@osr.nl of telefonisch op 030 – 231 53 14.


Staat jouw vraag er niet tussen?

Je kunt via onderstaande gegevens contact met ons opnemen.

030 - 231 53 14
Tussen 08:00 - 17:00 uur
info@osr.nl

Bereikbaarheid


Dit verschilt per cursus. Kijk op de cursuspagina of in je mail voor de locatie van jouw cursus.

Ja, al onze cursuslocaties zijn bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer.


Corona


Wij organiseren tot en met 28 februari 2022 alle lesdagen online. Alleen wanneer het didactisch niet verantwoord is, bieden wij een cursus klassikaal aan. Denk bijvoorbeeld aan examens. Bij iedere cursus op de website kun je de locatie van de lesdag vinden.

We hebben in dit besluit alle overwegingen meegenomen, ook het verschil in cursusbeleving, en alles afwegende zijn we tot deze beslissing gekomen.

Het kabinet heeft sterk geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Wij willen voorkomen dat cursisten, docenten of medewerkers besmet raken tijdens een van onze lesdagen. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben wij dit besluit genomen.

Wij hebben besloten om tot en met 28 februari 2022 de lesdagen online te organiseren.

Nee, enerzijds hebben wij de kosten voor locaties al gemaakt. Anderzijds, de kosten die bespaard worden op lunches e.d. worden nu gemaakt voor het huren van studio’s en moderatoren om cursisten en docenten optimaal te kunnen ondersteunen bij de online lesdagen.  

Nee, dit is helaas niet mogelijk. OSR heeft het besluit genomen om de lessen online te organiseren. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze cursisten, docenten en de medewerkers.

Een pc, laptop, tablet of telefoon met internetverbinding. Je ontvangt enkele dagen voor aanvang van de lesdag de link naar ons LMS-systeem Canvas waar je alle cursusinformatie kunt vinden.

Wij bieden altijd de ingang naar de lesdag via ons LMS-systeem Canvas. Hier vind je alle informatie over de cursus, inclusief de link van het platform naar de cursusdag. De lesdagen zelf worden gegeven via Zoom of BigBlueButton.

Zowel Zoom als BigBlueButton voldoen aan de eisen van de AVG.

Ondanks dat de lesdag online is, wordt er veel gebruik gemaakt van interactie in de vorm van bijvoorbeeld polls, breakout rooms en casuïstiek. Om de concentratie te behouden bouwen we meer pauzes in en een langere lunchpauze. Hierdoor duurt de lesdag mogelijk iets langer, maar een online lesdag bespaart je ook reistijd.


Cursus, opleiding en training


De cursustijden verschillen per cursus. Op de website en in de digitale leeromgeving vind je altijd de juiste tijden.

Als je een cursus niet volledig volgt, heeft dat effect op het aantal PE-/PO-punten dat je ontvangt voor die cursus. Als je van tevoren wil weten wat de gevolgen zijn voor jouw PE-/PO-punten, neem dan contact met ons op.

Het aantal punten dat je krijgt, staat vermeld bij de betreffende cursus op onze website.

De docenten kun je vinden bij de betreffende cursus op onze website. Hier is vaak ook een cv van een docent of trainer te vinden.

We sturen je het certificaat per e-mail binnen circa twee weken toe.

De cursusprijs is inclusief een uitgebreide lunch. Dit kan afwijken bij cursussen van een halve dag. Twijfel je, neem dan contact met ons op.


Cursusvoorbereiding


Als het nodig is om je voor te bereiden op de cursusdag, krijg je dit tijdig van ons te horen.

Al ons studiemateriaal staat in de digitale leeromgeving waar je een uitnodiging voor krijgt.

Uiteraard kan OSR rekening houden met dieetwensen. Bij je inschrijving kun je je dieetwensen aangeven.

Dit verschilt per cursuslocatie. Ben je mindervalide, geeft dit dan vooraf aan, dan houden we hier rekening mee.

Op vrijwel alle cursuslocaties zijn kolfruimtes beschikbaar. Heb je een ruimte nodig om te kolven? Neem dan vooraf even contact met ons op.


Digitale leeromgeving


Wij maken voor onze digitale leeromgeving gebruik van Canvas. Dit werkt op de meeste computers. Wij bevelen Google Chrome aan als browser voor de beste ervaring. 

De bijbehorende app draait op alle iPhone, IPad en Androidtoestellen van de afgelopen jaren en op laptops van Apple, Microsoft en chromebooks.

Beeldscherm

Onze digitale leeromgeving kan het beste bekeken worden op een computer of laptop met een minimale beeldschermafmeting van 800×600. Wil je de cursus volgen op een kleiner beeldscherm, dan adviseren we je om de app te downloaden.

Besturingssysteem

  • Windows 7 en hoger (gebruikers van Windows 10 moeten de Windows Anniversary Update downloaden om opdrachten in te kunnen leveren)
  • Mac OS X 10.6 en hoger
  • Linux – chrome OS
  • 1GB RAM
  • 2GHz processor
  • Mobiel besturingssysteem
  • iOS 7 en hoger
  • Android 4.2 en hoger

Internetsnelheid

Minimaal 512kbps

Browser

De digitale leeromgeving werkt het beste in Google Chrome. Bij Internet Explorer, Edge en andere browsers doen zich vaker problemen voor.

Download de app ‘Canvas student’ by Instructure  (IOS, Android).

Vul bij ‘Find your school or district’ in: http://osr.instructure.com

Log vervolgens in met je e-mailadres en Canvas-wachtwoord.

Op de inlogpagina kun je klikken op de link ‘wachtwoord vergeten’.

Vul je e-mailadres in en je krijgt een link toegestuurd om zelf een wachtwoord aan te maken.

Lukt dit niet, stuur dan een e-mail naar info@osr.nl. Binnen een dag helpen we je dan verder.

Wij raden je sterk aan om na de eerste keer inloggen, direct je wachtwoord te wijzigen. Hier kun je zien hoe dat moet.

Nee, in verband met privacy krijg je voor de digitale leeromgeving een andere inlogcode toegestuurd dan je gewend bent te gebruiken bij Mijn OSR. Uiteraard kun je zelf in Canvas je wachtwoord nog veranderen.

Misschien is er iets misgegaan. Stuur een mail naar info@osr.nl met je vraag, de naam en datum van de cursus en wij zorgen voor een spoedige reactie.

Ja, dat kan. Houd er wel rekening mee dat cursusmateriaal links kan bevatten naar online documentatie.

Alle cursussen blijven nog één jaar na de laatste cursusdag zichtbaar.


Incompany en maatwerk


Ja, iedere cursus uit het open aanbod kunnen wij ook incompany aanbieden. Wij adviseren graag over een mogelijke Incompany cursus voor jouw organisatie. Neem daarvoor contact met ons op via info@osr.nl of direct via een van de opleidingsmanagers.

Ja, dit is mogelijk. Met een maatwerk opleiding kunnen we de opleiding gezamenlijk ontwikkelen, zodat deze voldoet aan alle wensen. Neem daarvoor contact met ons op.


Inschrijving, betaling en annulering


Nee, het is helaas niet mogelijk om een plaats te reserveren. Wel kunnen we je op de hoogte houden van het aantal plekken dat nog open staat voor een bepaalde opleiding.

In principe sluit de inschrijftermijn vier weken voordat de cursus begint omdat wij op dat moment moeten beslissen of deze door kan gaan. Zodra we dat besluit genomen hebben, krijgt een cursus die doorgaat startgarantie. Vanaf dat moment kun je tot een dag van tevoren inschrijven voor een cursus, mits er nog plaats beschikbaar is.

Je ziet op de website bij de cursus of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Als dit er niet veel meer zijn, staat het aantal beschikbare plekken zelfs vermeld bij de cursus.

We sturen niet meteen bij inschrijving een factuur. Dat doen we pas korte tijd voordat de cursus begint. Je dient de factuur vervolgens  binnen veertien dagen na de factuurdatum te betalen.

Dit is helaas niet mogelijk. Je kunt bij omvangrijke leergangen de factuur soms en onder voorwaarden wel in termijnen betalen. Neem daarvoor contact met ons op.

Dit is alleen mogelijk als je dit meer dan vier weken voorafgaand aan de cursus bij ons kenbaar maakt. Voor het verplaatsen buiten onze eigen schuld, rekenen wij € 75,- excl. btw administratiekosten.

Je kunt je deelname annuleren tot vier weken voor aanvang van de cursus. Een alternatief is om een collega in jouw plaats te laten gaan. Neem daarvoor contact met ons op.

Je betaalt in beide gevallen € 75,- excl. btw administratiekosten.

Dit is om de kosten te dekken die wij maken voor jouw inschrijving en wijziging daarvan.

Dit is bij leergangen helaas niet mogelijk. Bij andere meerdaagse cursussen is dit afhankelijk van de mogelijkheden. Hieraan zijn dan wel administratiekosten verbonden. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden bij een specifieke cursus.

Voor losse cursussen geldt: OSR biedt een hoge kwaliteit cursussen aan voor een goede prijs. Soms bieden we korting bij speciale acties. Wanneer hiervan sprake is, publiceren wij dit op de website of via social media.


FAQ

De rubriek veelgestelde vragen speelt een belangrijke rol in het beslis- en aankoopproces van een klant of cursist. Een cursustekst is beperkt en kan niet meteen alle vragen beantwoorden. De veel gestelde vragen zijn daarom een aanvulling op de overige informatie op de website.

Praktische zaken

Veel gestelde vragen gaan vaak over praktische zaken zoals de locatie waar de opleiding plaatsvindt, het proces van aanmelden, inschrijven en betalen, de eventueel benodigde voorbereiding en natuurlijk hoe je de PO-punten van de NOvA bijgeschreven krijgt.

Accreditaties en bijbehorende punten zijn een belangrijk aspect voor de erkenning van jouw toegenomen kennis. Daarom vermelden we de punten die we mogen geven altijd expliciet bij iedere cursus. Soms staan bij een cursus verschillende soorten punten vermeld. Dat betekent dat de opleiding geschikt is voor diverse doelgroepen die ieder hun eigen puntensysteem hebben. Staan de door jouw gewenste punten er niet bij? Neem dan contact met ons op zodat we voor je uit kunnen zoeken of we een mogelijkheid zien om ook de door jou gewenste accreditatie te verkrijgen.

Heb je een vraag over de inrichting van de locatie, bv. of er een kolf- of gebedsruimte beschikbaar is, of de locatie toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking en/of goed bereikbaar met OV of met de auto? De meest gevraagde informatie staat vermeld bij de omschrijving van onze cursuslocaties en bij je cursus kun je vinden op welke locatie deze plaatsvindt. Kom je er niet uit, dan staat de vraag waarschijnlijk in deze rubriek met veel gestelde vragen. Geeft ook deze pagina nog geen antwoord op je vraag, dan kun je deze stellen via info@osr.nl of telefonisch op 030 – 231 53 14.

Studiemateriaal

Naast vragen over de locaties, ontvangen wij veel vragen over het studiemateriaal. Het inhoudelijke antwoord hierop is voor iedere cursus anders omdat het verstrekte materiaal bij een specifieke cursus ontwikkeld wordt. Ook is de rol van het studiemateriaal niet altijd dezelfde. Soms geven we extra achtergrondinformatie die interessant is als naslagwerk, een andere keer vormt het materiaal een noodzakelijke voorbereiding op de cursusdag. Uiteraard vermelden we zoveel mogelijk bij iedere cursus waar het bijbehorende studiemateriaal precies voor bedoeld is.

Het studiemateriaal verspreiden wij via onze digitale leeromgeving Canvas. Bij een enkele korte cursus kan het ook zijn dat we je een bestand mailen dat je kunt gebruiken voor, tijdens of na de cursus.

Incompany

In de veelgestelde vragen, ook wel FAQ’s genoemd naar het Engelstalige Frequently Asked Questions, worden ook vragen beantwoord over maatwerk en incompany cursussen. Iedere cursus of training die OSR aanbiedt op de website, kan ook incompany gegeven worden. Dit kan al aantrekkelijk zijn vanaf 5 personen omdat je bij een maatwerk cursus veel invloed hebt op de inhoud van de cursus.

Een in-company cursus of maatwerk traject wordt altijd vooraf gegaan door een uitgebreide intake waarin we precies willen weten wat de ontwikkel- of leerbehoefte van jouw afdeling of organisatie is. Daarna volgt een offerte waarin we alles vastleggen van de inhoud van het programma,  leerresultaten en docent tot de locatie waarop we de opleiding zullen verzorgen. Al jouw individuele vragen worden daarin meegenomen. Omdat we echt antwoord op jouw vraag willen geven, staan hierboven weinig vragen over incompany en maatwerk vermeld. Uiteraard mag je ons altijd bellen op 030 – 231 53 14 of mailen via info@osr.nl als je toch een vraag over maatwerk mogelijkheden hebt.