Onze docenten

Professionals uit de praktijk

Docenten

De kwaliteit van onze juridische opleidingen is in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van onze docenten. Alle vakinhoudelijke docenten bij OSR zijn experts in hun rechtsgebied. Naast hun docentschap bij OSR zijn zij in de praktijk werkzaam als rechter, raadsheer, advocaat, mediator, overheidsjurist, schadebehandelaar of verzekeringsexpert. Op deze manier dragen zij niet alleen hun kennis over maar zijn zij ook in staat om de verbinding te leggen met de praktijk die cursisten in het dagelijks leven tegenkomen. Onze docenten beschikken door hun praktijkervaring zelf over een breed arsenaal aan casuïstiek en zij kunnen daarnaast praktijkvoorbeelden en vragen van cursisten op de correcte manier duiden.

Hoge waarderingen

Vrijwel zonder uitzondering krijgen onze docenten zeer hoge waarderingen van onze cursisten. Gemiddeld krijgen zij het rapportcijfer 8,6 (gebaseerd op ruim 2.300 beoordelingen van het afgelopen jaar). Niet alleen vragen wij onze cursisten de docenten in het algemeen te evalueren, daarnaast vragen wij hen naar de inhoudelijke deskundigheid, het stimuleren van eigen inbreng en interactiviteit en de praktijkgerichtheid.

Interactieve werkvormen

Activerende werkvormen zetten cursisten actief aan het werk met de studiestof, waarbij ze op basis van de theorie vaardigheden ontwikkelen en waarbij gebruik gemaakt wordt van situaties uit de praktijk. Deze werkvormen prikkelen cursisten om actief aan het werk te gaan met kennis waardoor deze beter beklijft en vaker direct toepasbaar is in de dagelijkse juridische praktijk.

Om dit te bereiken, hebben we al onze docenten de training Active Learning aangeboden. Deze training is volledig toegespitst op het kennismaken met activerend lesgeven. En dat zien cursisten terug als ze bij OSR een cursus volgen.

Trainingen

Voor de vaardigheidstrainingen maken wij daarnaast gebruik van de diensten van professionele trainers. Wij werken veel samen met het CvC, Centrum voor Conflicthantering en Spijkman Training en organisatieadvies. Beide bureaus zijn gespecialiseerd in het geven van trainingen op juridisch vlak voor advocaten/juristen resp. advocaten en verzekeraars.

Spijkman training en organisatieadvies

Spijkman training & organisatieadvies heeft een breed en compleet aanbod van trainingen voor OSR. Zij zetten hun expertise in bij vooral kennisintensieve organisaties zoals

de advocatuur en verzekeraars. Deze organisaties hebben allen te maken met kritische klanten, ingewikkelde cases en specialistisch, adviesgevoelig werk. Werknemers zijn hoogopgeleid en hebben veel kennis van hun vak. De trainers van Spijkman zorgen ervoor dat deze professionals hun sterke kanten verder ontwikkelen en persoonlijk groeien zodat de kwaliteit van het totale team toeneemt.

Voor de leergang middelzwaar letsel verzorgt Spijkman training de module Harvard onderhandelen en worden deelnemers individueel gecoacht gedurende het hele traject. Lees meer over de samenwerking tussen Spijkman en OSR in de case die zij op hun website gepubliceerd hebben.

CvC Centrum voor Conflicthantering

Het Centrum voor Conflicthantering (CvC) is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat zich richt op opleidingen, trainingen en het begeleiden van mensen die zich professioneel bezighouden met conflicthantering, mediation, onderhandelen, coachen en communicatie. Al hun trainers hebben jarenlange praktijk- en trainerservaring die zij combineren met een mediationpraktijk of een ander gerelateerd specialisme. Voor de opleidingen die zij bij OSR verzorgen worden trainers ingezet die bijvoorbeeld advocaat of rechter zijn. Hierdoor verbinden zij met hun jarenlange ervaring de theorie met de juridische praktijk.

Andere trainers

Daarnaast werkt OSR met een aantal gerenommeerde zelfstandig trainers zoals Suzanne Olde Rikkert, Bernadette Deitmers, Marieke Westerhof, Ursa Katherina Müllen en vele anderen. Kijk in het overzicht voor al onze trainers en docenten.