Erik Verweij

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Erik Verweij

Functie

advocaat/partner bij Six advocaten

Specialisatie

bouw- en aanbestedingsrecht

Biografie

Erik Verweij is gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht, (civiel) bouwrecht en project- en gebiedsontwikkeling. Hij heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen over grootschalige bouwprojecten, aanbestedingen, gebiedsontwikkelingen en publiek-private samenwerking (PPS).  Erik begeleidt zowel overheden als marktpartijen bij complexe aanbestedingen in diverse sectoren zoals de bouw, vervoer & mobiliteit en duurzame energie.  

Erik publiceert en doceert regelmatig over het bouw- en aanbestedingsrecht. Hij is o.a. docent aan de Grotius Academie, specialisatieopleiding Europees en Nederlands aanbestedingsrecht. Ook heeft hij als coauteur een bijdrage geleverd aan het boek “Sdu Commentaar Aanbestedingsrecht”. Erik is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten (VBR-A) en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA). 

Erik is sinds 2009 advocaat, waarvan ruim 10 jaar bij Stibbe te Amsterdam op de afdeling real estate. Vanaf januari 2023 is Erik als partner verbonden aan Six Advocaten.