Over ons

Jouw partner in leren en ontwikkelen

Al 40 jaar marktleider in juridische opleidingen.

OSR juridische opleidingen is dé partner in leren en ontwikkelen voor elke juridisch professional. Wij geloven dat ambitieuze professionals zich voortdurend blijven ontwikkelen. In elke fase van je loopbaan zoek je nieuwe kennis en vaardigheden, zodat je je beroep altijd met trots uitoefent. Daarom beantwoordt OSR al sinds 1981 alle leer- en ontwikkelvragen van juridisch professionals en hun werkgevers. Met inspirerende opleidingen en altijd in verbinding met vakgenoten en topdocenten. Zo dragen wij als juridisch opleider bij aan jouw succes als advocaat, jurist of juridisch medewerker.

Praktijkgericht en actueel

Wij geloven in opleidingen die aansluiten op de praktijk. Op die manier leidt persoonlijke ontwikkeling tot de beste resultaten voor jezelf, je klanten en je organisatie. Daarom kijkt OSR altijd vooruit. Via ons grote netwerk in advocatuur, bedrijfsleven, overheid en de rechterlijke macht onderhouden we nauw contact met experts in het veld. En weten we wat er speelt, nu en in de toekomst.

Persoonlijk

We zijn betrokken bij jouw carrière en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt niet alleen inspirerend onderwijs van topkwaliteit, maar ook persoonlijk advies en concrete feedback over je leerresultaten. Onder meer via activerende werkvormen, omdat wij geloven in verbinding: juridische professionals leren het beste van én met elkaar. Bovendien denken we altijd met je mee, zodat je precies het onderwijs krijgt dat jij nodig hebt.

Onze visie op leren

Wij geloven in opleidingen waar je als professional direct iets aan hebt. Wat je leert kun je meteen toepassen. Wij bieden interactieve opleidingen onder leiding van topdocenten. Onze docenten bepalen de kwaliteit van onze opleidingen. Daarom weten wij al jaren experts en boegbeelden uit de praktijk aan ons te binden. Onze docenten zijn betrokken, inspireren je en dagen je graag uit.

Certificering

OSR is een gecertificeerd opleidingsdienstverlener. Zo zijn wij onder meer erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten en de Mediators federatie Nederland (MfN).

Werken bij OSR juridische opleidingen

Ben je benieuwd naar openstaande vacatures of naar hoe je een open sollicitatie kunt versturen? Hier vind je meer informatie!

Helemaal op de hoogte

Als juridisch professional werk je aan je eigen ontwikkeling. Je kennis en vaardigheden opfrissen, verdiepen of verbreden? OSR heeft een breed cursusaanbod. Praktijkgericht, actueel en voor iedere fase van je carrière. Met een opleiding van OSR is jouw kennis weer helemaal up-to-date.

ons cursusaanbod

Contact

Voor algemene vragen en/of opmerkingen:

030 - 231 53 14
Tussen 08:00 - 17:00 uur
[email protected]
Kantoor
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
Deel deze pagina

Marktleider

OSR juridische opleidingen bestaat sinds 1981 en is inmiddels al 40 jaar marktleider in juridische opleidingen. Daarmee zijn wij de aangewezen partner in leren en ontwikkelen voor elke professional in een juridische context.

In de afgelopen veertig jaar hebben vele duizenden advocaten, overheidsjuristen, verzekeraars, schadebehandelaars en bedrijfsjuristen een cursus, training of meerdaagse opleiding bij OSR gevolgd. En niet alleen juristen zelf wisten in al die jaren de weg naar OSR te vinden, ook andere professionals weten dat ze bij OSR aan het juiste adres zijn voor een juridische opleiding. Bekende voorbeelden hiervan zijn de trainingen optreden ter zitting voor de bestuursrechter die wij verzorgen voor verzekeringsartsen. Deze medici moeten ook over een basis juridische kennis en skills bezitten als zij een situatie voor laten komen bij de rechter. Een ander voorbeeld is de vele niet-juridische professionals die de afgelopen jaren bijgespijkerd moesten worden in het kader van de AVG. Met de invoering van deze Europese wet, ook wel GDPR genoemd, werd basiskennis van het privacyrecht noodzaak. Een laatste voorbeeld in dit kader zijn de leergangen onderwijsrecht die wij al jaren succesvol verzorgen voor cursusgroepen die bestaan uit advocaten maar ook onderwijsbestuurders en professionals van samenwerkingsverbanden. Hier geeft juist de heterogene samenstelling van de cursusgroep extra meerwaarde doordat zij begrip krijgen voor de andere partij bij conflicten of onduidelijkheden.

Op deze pagina Over ons vertellen we je graag iets meer over wie wij zijn. We starten op deze pagina met het heden en de visie die wij hebben op onze rol in de samenleving. Vervolgens nemen we je mee terug in onze geschiedenis, informeren we je over de certificeringen die wij mogen voeren en stellen we je voor aan ons team. Tot slot vind je hier ook hoe je contact met ons op kunt nemen.

OSR: Samen Recht.Vaardig

Bij OSR streven we naar rechtvaardigheid in onze samenleving. Met onze opleidingen willen we een bijdrage te leveren aan de optimale rechtsstaat. Dat doen we door jou tijdens onze leergangen, cursussen en trainingen handvatten te geven waarmee je (nog) vaardiger wordt in het recht. We bieden je basiskennis en handvatten waarmee je benodigde kennis verdiept en up-to-date houdt en waarmee je vaardigheden kunt trainen om jouw vak als professional in een juridische context nog beter uit te oefenen. Op die manier ondersteunen we jou in jouw bijdrage aan rechtvaardigheid in onze samenleving.

OSR toen en nu

Een klein stukje geschiedenis vertelt het verhaal sinds de oprichting van de Stichting Opleidingen Sociale Rechtshulp door het ministerie van justitie in 1981. De directe reden voor die oprichting van ons opleidingsinstituut was de dringende behoefte aan basisopleidingen sociaal recht voor medewerkers van de bureaus voor rechtshulp. Nu, ruim veertig jaar later vormen de opleidingen sociaal zekerheidsrecht nog steeds een essentieel onderdeel van ons totale opleidingsaanbod, dat inmiddels wel sterk is uitgebreid met andere rechtsgebieden.

Certificering

OSR juridische opleidingen is in die veertig jaar uitgegroeid tot een gecertificeerd opleidingsdienstverlener op vele gebieden. De verschillende certificeringen onderstrepen onze expertise en kwaliteit. Dat betekent voor onze deelnemers dat zij voor iedere afgeronde gecertificeerde cursus opleidingspunten krijgen die erkend zijn door de NOvA, de Mediators federatie Nederland, het NIVRE, bureau Wsnp, de NEVOA voor bedrijfsjuristen en het PWO puntenstelsel voor overheidsjuristen.
Ook vind je hier meer uitleg over onze keurmerken CRKBO en NRTO.

Medewerkers

OSR wordt gevormd door een hecht team van betrokken medewerkers dat hard werkt in een informele sfeer. We kennen elkaar en nog belangrijker misschien, hebben oog voor de behoeften van de ander. We zijn trots op de opleidingen die we onze cursisten bieden en werken samen met veel aandacht voor persoonlijk advies en maatwerk.

Contact

Nieuwsgierig geworden wat we voor jou kunnen betekenen? Je kunt ons bereiken via de telefoon (030-2315314), e-mail ([email protected] of stuur je mail direct aan een van ons met [email protected]) of persoonlijk bezoek. Wil je ons kantoor bezoeken, dan vind je op deze pagina de routebeschrijving naar de Arthur van Schendelstraat in Utrecht.