Gerdin Boelens

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Gerdin  Boelens

dhr. mr. G.H. Boelens

Functie

Advocaat bij Capra advocaten Zwolle

Specialisatie

Arbeidsrecht in de publieke sector (met name Overheid en zorg)

Biografie

Na anderhalf jaar te hebben gewerkt als jurist op de afdeling Personeel en Organisatie van de Provincie Fryslân, ben ik met ingang van 1 april 2010 overgestapt naar Capra Advocaten in Zwolle. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de publieke sector (met name de sectoren Overheid en Zorg), waaronder gerekend het ambtenarenrecht, het civiele arbeidsrecht en het algemeen bestuursrecht.

Interessant aan het werk bij Capra is dat het recht in zovele verschillende disciplines, elk met haar eigen invalshoek, aan bod komt, zoals bij het treffen van een schikking (indien mogelijk), het voeren van een procedure (indien noodzakelijk), het schrijven van een publicatie (voor de Capra Concreet of het Tijdschrift Ambtenarenrecht) en – nu en dan – bij het doceren (kennisbijeenkomsten, in company trainingen, en de Capra Academie).

Medio 2014 heb ik de specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie – cum laude – afgerond. Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA) en de Vereniging Ambtenaar en Recht (VAR).

Daarnaast ben ik lid van Wielervereniging de Kannibaal. Dat heeft niets met werk te maken, maar alles met wielrennen, de sport waar veel van mijn vrije tijd door wordt opgeslokt.