Evert Bloemen

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Evert  Bloemen

dhr. drs. E. Bloemen

Functie

arts, trainer/adviseur bij Stichting Pharos (Expertisecentrum Gezondheidsverschillen) in Utrecht

Specialisatie

vreemdelingenrecht, vluchtelingenrecht

Biografie

Evert Bloemen is arts en werkzaam bij Pharos, Expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Hij is daar adviseur en trainer vanuit het programma Asielzoekers, vluchtelingen en gezondheid. Specifieke deskundigheidsgebieden zijn o.a. medische aspecten van de asielprocedure en het vreemdelingenbeleid, de medische gevolgen van martelingen, de zorg voor vluchtelingen in de GGZ en bij de huisartsenzorg. Daarover publiceert hij regelmatig in tijdschriften en boeken.

Naast zijn werkzaamheden bij Pharos heeft hij langdurig als arts gewerkt in de ambulante GGZ, waar hij zich met name bezighoudt met het behandelen van (veelal getraumatiseerde) asielzoekers en vluchtelingen. Vanaf de start in 2012 heeft hij vijf jaar bij het Instituut voor Mensenrechten en Medisch Onderzoek (iMMO) gewerkt als staflid.

Hij heeft jarenlange ervaring met deze doelgroep en verzorgt veel cursussen en trainingen aan diverse beroepsgroepen in de zorg en aan vreemdelingenjuristen. Sinds 2007 is hij gastdocent bij de opleiding van asieladvocaten van OSR.

Evert Bloemen geeft de volgende cursussen:

Leergang Vluchtelingenrecht module C*

Voor advocaten die willen deelnemen aan de gefinancierde rechtshulp aan asielzoekers
30 J (PO) Basisniveau