Evert Bloemen

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Evert  Bloemen

dhr. drs. E. Bloemen

Functie

arts n.p., voorheen werkzaam bij Stichting Pharos (Expertisecentrum Gezondheidsverschillen) in Utrecht en Stichting iMMO in Amsterdam

Specialisatie

Medische aspecten Asiel- en vreemdelingenrecht

Biografie

Evert Bloemen is arts, niet praktiserend. Hij heeft zich toegelegd op het grensvlak van gezondheid(szorg) en vreemdelingenbeleid. Specifieke deskundigheidsgebieden zijn o.a. medische aspecten van de asielprocedure en het vreemdelingenbeleid, de medische gevolgen van martelingen, de zorg voor vluchtelingen in de GGZ en bij de huisartsenzorg. Daarover publiceert hij regelmatig in tijdschriften en boeken.
Hij werkte tot aan zijn pensioen in 2022 als trainer en adviseur bij Pharos, Expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Daarnaast werkte hij langdurig als arts in de ambulante GGZ, waar hij zich met name bezighoudt met het behandelen van (veelal getraumatiseerde) asielzoekers en vluchtelingen. En vanaf de start in 2012 heeft hij vijf jaar bij het Instituut voor Mensenrechten en Medisch Onderzoek (iMMO) gewerkt als staflid.

Hij heeft jarenlange ervaring met deze doelgroep en verzorgt nog steeds cursussen en trainingen, met name over het raakvlak van gezondheid en vreemdelingenrecht. Sinds 2007 is hij gastdocent bij de opleiding van asieladvocaten van OSR.

Evert Bloemen geeft de volgende cursussen:

Actualiteitencursus medische aspecten in de asielprocedure***

Laat je overtuigen door de gratis podcast
5 J (PO) Specialisatieniveau

Leergang Vluchtelingenrecht module C*

Voor advocaten die willen deelnemen aan de gefinancierde rechtshulp aan asielzoekers
30 J (PO) Basisniveau