Opleiding branche Personenschade

Startdata 1 maart 2022
Nieuw
Opleiding branche Personenschade Voldoet aan de NIVRE-eisen van de personenschade- expert.
Vanaf 10750,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

Kennis, vaardigheden en externe deskundigheid

Om erkend te worden als NIVRE Register Expert Personenschade moet je aan een breed pakket kennis en vaardigheden voldoen. Daarvoor kent het NIVRE een uitgebreid opleidingshuis bestaande uit kennis, vaardigheden en kennis van externe deskundigheid. Een NIVRE Register Expert Personenschade moet beschikken over meer dan gemiddelde kennis van onder meer aansprakelijkheidsrecht en schadevergoedingsrecht. Daarnaast moet je over excellente vaardigheden beschikken in onderhandelen, rapporteren en dossierbeheer. Tenslotte moet je weten waar de eigen deskundigheid eindigt en waar dienstverleners een toegevoegde waarde kunnen brengen. Tijdens deze uitgebreide opleiding branche personenschade komen alle pijlers en deelonderwerpen van deze pijlers aan de orde.

Deze opleiding is opgesplitst in drie pijlers:

  • Kennis
  • Vaardigheden
  • Externe deskundigheid

Wat is de doelgroep?

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Ook cursisten die zich niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche Personenschade van belang is om goed te functioneren in deze branche, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Wat is de cursusvorm?

De opleiding bestaat uit verschillende e-learning modules, verdiepingscursussen en trainingen.

E-learning modules

De e-learning modules worden volledig digitaal aangeboden, in de digitale leeromgeving Canvas. Als cursist bestudeer je de leerstof zelfstandig waardoor optimale flexibiliteit bestaat in startmoment, studiebelasting en studietempo. De leerstof kent diverse leer- en werkvormen om in zelfstudie met de materie aan de slag te gaan. Zo kennen we werkvormen als video, open vragen met feedback, meerkeuze vragen met feedback en toetsing in de vorm van een eindoefening in de modules.

Iedere e-learning module heeft een eindoefening, dit is een verplichte oefening met feedback, waarmee je zelf kunt toetsen of je de leerstof hebt begrepen. Een moderator controleert of alle onderdelen in de modules zijn voltooid.

Verdiepingscursussen

Naast het volgen van e-learnings zijn er ook klassikale bijeenkomsten. Deze verdiepingscursussen bestaan uit een of twee bijeenkomsten en een deel zelfstudie.

Trainingen

De trainingen bestaan uit een of meerdere bijeenkomsten en een deel zelfstudie. Ook praktijkopdrachten kunnen onderdeel uitmaken van de trainingen.

Volgorde volgen e-learnings, verdiepingscursussen en trainingen

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

Kennispijler

Vaardighedenpijler

Externe deskundigheidspijler

Wanneer je je inschrijft voor de gehele opleiding, ontvang je van ons een kortingscode die je kunt gebruiken om je in te schrijven voor de verdiepingscursussen en trainingen. Wanneer je eraan toe bent om deze te volgen, kun je je via onze website inschrijven met de code, waardoor je geen factuur voor deze lesdagen ontvangt. Hou onze website goed in de gaten voor de data, wanneer de lesdagen plaatsvinden.

Wie zijn de auteurs en docenten?

Voor deze opleiding werken we samen met heel veel verschillende auteurs en docenten. De auteurs en docenten die wij hebben ingezet zijn allemaal professionals in de personenschadepraktijk en hebben al jaren ervaring in het vakgebied en als docent bij OSR. Zij weten als de beste wat er geleerd moet worden om als personenschade professional aan de slag te zijn en succesvol te zijn.

Op de pagina’s van de elearning modules, verdiepingscursussen en trainingen op onze website kun je vinden wie de auteur of docent is van de e-learnings, verdiepingscursussen of trainingen.

Wat leer je tijdens de opleiding branche personenschade?

Na het volgen van de hele opleiding en het afronden van de examens:

  • beschik je over verdiepende en/of gemiddelde kennis over de diverse gevraagde rechtsgebieden, waaronder het aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, sociale zekerheidsrecht en onderwerpen als first party verzekeringen en privacy;
  • beschik je over vaardigheden die gericht zijn op een proactieve wijze van schadebehandeling volgens behandelplannen en kun je volgens de Harvardmethode onderhandelen met de diverse partijen in het personenschadeproces;
  • weet je waar de eigen deskundigheid ophoudt en wanneer dienstverleners een toegevoegde waarde brengen en heb je inzicht in wat zij voor je kunnen betekenen.

Op de cursuspagina’s van de modules, verdiepingscursussen en trainingen zelf, vind je de leerdoelen per cursus.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je hebt hbo-denkniveau. Deze e-learning bouwt voort op de basisopleiding van de NIVRE Register-Expert en ziet specifiek toe op de verdere vaktechnische opeiding en ontwikkeling van de Personenschade-expert.

Wat ontvang je na afronding van de gehele opleiding branche personenschade?

Als alle onderdelen van de opleiding zijn doorlopen en de certificaten zijn ontvangen, een kennisexamen en een assessment met voldoende resultaat is afgerond, ontvang je een diploma.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Basiscursus personenschade*

Van vestiging aansprakelijkheid tot vaststelling schadevergoeding
16 J + 2 NJ (PO) Basisniveau

Training Constructief omgaan met emoties in de personenschaderegeling**

 
Nieuw
Emotionele reacties van slachtoffers: hoe kun je op een constructieve manier blijven communiceren?
Verdiepingsniveau

Training Adviesvaardigheden voor juristen**

Vergroot je impact door krachtige advisering, zowel intern als extern
12 NJ (PO) Verdiepingsniveau

Verdiepingscursus Personenschade: berekening verlies arbeidsvermogen

 
Nieuw
Voldoet aan de NIVRE-eisen van de personenschade- expert.
Onbekend