Verdiepingscursus privacy in de personenschade**

Startdata10 oktober 2024, 10 oktober 2024, 12 februari 2025
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
PO punten3 J (PO)
Verdiepingscursus privacy in de personenschade** Belangrijker dan ooit: privacy-proof omgaan met persoonsgegevens in personenschadezaken
Vanaf 400,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

3

Verwerken van persoonsgegevens

Wanneer is het delen van een medisch advies met de arbeidsdeskundige toegestaan? Mag de verzekeraar de schadebehandeling zomaar aan een schaderegelingsbureau uitbesteden? Waar moet ik op letten wanneer ik gegevens wil uitwisselen bij regres? En hoe moet ik omgaan met het BSN?

Deze en tal van andere vragen spelen in de letselschaderegeling een belangrijke rol.
Bij het behandelen van letselschade worden veel persoonsgegevens verwerkt. Vrijwel altijd is het beoordelen van vertrouwelijke informatie nodig om een schade af te kunnen wikkelen. Dit geldt in het bijzonder voor de medische gegevens van het slachtoffer.

Verzekeraars, schaderegelingsbureaus en belangenbehartigers van benadeelden moeten in het kader van het gebruik en de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens voldoen aan de strenge verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG en UAVG) en de diverse regels uit de personenschadebranche, zoals de Medische Paragraaf van de GBL.

In deze verdiepingscursus geeft de docent inzicht in hoe je “privacy-proof” omgaat met de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens in personenschadezaken. We bespreken de regelgeving en concrete lastige privacy-issues uit de letselschadepraktijk staan centraal. Daarnaast is er ruimte voor inbreng en bespreking van eigen praktijkvragen.

Wat is de doelgroep?

De verdiepingscursus is interessant voor letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheidsverzekeraars of van schaderegelingsbureaus en voor belangenbehartigers van benadeelden.

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Wat is de cursusvorm?

De verdiepingscursus betreft een dagdeel van 3 uur met een mix van theorie en interactie. In het interactieve deel worden privacy dilemma’s en vraagstukken uit jouw eigen praktijk aan de hand van de theorie besproken.

Deze cursus is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze cursus inschrijven.

Wie is de docent?

Astrid van Noort is als advocaat/partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten gespecialiseerd in personenschade, inkomens- en zorgverzekeringen, en expert op het gebied van privacyrecht.

Wat leer je tijdens de verdiepingscursus privacy in de personenschadebehandeling?

Na afloop van de cursus:

  • ken je het wettelijk kader bij ‘privacy’-vraagstukken in de personenschade
  • ken je de AVG en de betekenis van de AVG en privacy voor de personenschaderegeling
  • ken je de van toepassing zijnde gedragscodes uit de personenschaderegeling in het kader van privacy
  • ken je de privacy-knelpunten in de personenschade en kun je de regels van privacy op juiste wijze toepassen in de personenschaderegeling en je dossiers

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Ervaring met behandeling van personenschadezaken.

Wat ontvang je na afronding van de verdiepingscursus privacy in de personenschadebehandeling?

  • Bewijs van deelname
  • 3 PO-punten
  • Programma:


    • AVG en UAVG algemeen;
    • Medische Paragraaf en Gedragscode behandeling Letselschade;
    • Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars;
    • Praktijkvragen – casuïstiek


    Werkwijze


    • Theorie over de AVG en UAVG en de gedragscodes in de personenschade
    • Interactieve bijeenkomst aan de hand van dilemma’s en casuïstiek
    • Anoniem - Beoordeling: 8/10
      Interessant en nuttig.
    • Anoniem - Beoordeling: 7/10
      Als je het weet is de locatie makkleijk te vinden, zo niet dan is het even dwalen. De deur isniet toegankelijk zonder code ofzo, dus ik kon gelukkig met iemand anders mee naar binnen lopen.
    • Anoniem - Beoordeling: 8/10
      Prima opleiding met duidelijke uitleg.
    • Anoniem - Beoordeling: 9/10
      Heel erg leerzaam. Wist weinig van het onderwerp af. Was goed om bewust te worden van de regels.
    • Ewald Jansen - Beoordeling: 10/10
      Geweldig
    • Anoniem - Beoordeling: 9/10
      Helder, duidelijk en leerzaam.
    • Anoniem - Beoordeling: 8/10
      Locatie was top. Trainer en praktijkvoorbeelden prima.
    • Anoniem - Beoordeling: 8/10
      Goed. Wat meer duidelijkheid over de AVG, zeker van belang voor de praktijk. Locatie heel fijn.
    • Anoniem - Beoordeling: 9/10
      Heel interessant onderwerp. Veel geleerd

    Opleidingen Incompany

    Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

    Hulp nodig?

    Bel ons en wij helpen je graag.

    Ellen Blonk
    030 231 53 14
    [email protected]
    Veelgestelde vragen
    Deel deze pagina

    Nieuwsbrief

    Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.

    Cursussen die je misschien ook interessant vindt

    Basiscursus personenschade*

    Van vestiging aansprakelijkheid tot vaststelling schadevergoeding
    20 J + 2 NJ (PO) Basisniveau

    Actualiteitencursus slachtofferzaken: vordering benadeelde partij**

    Echte verdieping en actualiteiten in het bijstaan van slachtoffers
    5 J (PO) Verdiepingsniveau

    Training omgaan met cultuurverschillen**

    Bewustwording van culturele verschillen in de communicatie en hoe je dat kunt inzetten
    5 NJ (PO) Verdiepingsniveau

    Training ethiek in de personenschadebehandeling**

     
    Nieuw
    Ethische aspecten personenschadezaken
    12 J(PO), 6 NIVRE ,6 NVVA Verdiepingsniveau