E-learning module causaal verband*

Startdata28 juni 2024
NiveauBasisniveau
Aantal lesdagen1
E-learning module causaal verband* Leer hier welke partij wat moet bewijzen en welke aspecten daarbij een rol spelen
Vanaf 400,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

Het causaal verband en de vereisten

In deze e-learningmodule bespreken we wat een causaal verband inhoudt en wat de vereisten zijn voor het aannemen van een causaal verband. Hoe ga je om met de meest belangrijke causaliteitsdiscussies en wat zijn de oplossingen voor onzekerheid over het causaal verband?

In vrijwel iedere letselschadezaak vindt discussie plaats over het causaal verband, zeker bij niet-objectiveerbaar letsel. Iedere professional in de personenschade krijgt dus te maken krijgt met causaliteitdiscussies. Hoe voer je deze discussie? Welke aspecten spelen een rol?

Deze vragen staan centraal tijdens de module causaliteit.

In deze e-learningmodule doe je kennis op van en krijg je inzicht in het juridisch causaal verband, het medisch causaal verband en de bewijslast en bewijslastverdeling.

Aan het eind van deze module weet je welke partij wat moet bewijzen en welke aspecten hierbij een rol spelen. Je kunt een goede onderbouwde en inhoudelijke discussie voeren en je bent ook op de hoogte van jurisprudentie die je hierbij kunt gebruiken.

Wat is de doelgroep?

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Ook cursisten die zich niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche personenschade van belang is om succesvol te functioneren, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Wat is de cursusvorm?

OSR biedt de gevraagde kennis volledig digitaal aan in de vorm van een e-learning, in de digitale leeromgeving Canvas. Als cursist bestudeer je de leerstof zelfstandig waardoor optimale flexibiliteit bestaat in startmoment, studiebelasting en studietempo. De leerstof kent diverse leer- en werkvormen om in zelfstudie met de materie aan de slag te gaan, zo kennen we werkvormen als video, open vragen met feedback, meerkeuze vragen met feedback en toetsing in de vorm van een eindoefening in de module.

De eindoefening is een verplichte oefening met feedback, waarmee je zelf kunt toetsen of je de leerstof hebt begrepen. Een moderator controleert of alle onderdelen in de modules zijn voltooid.

Deze module is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze module inschrijven.

Wie zijn de auteurs?

In deze e-learning kun je volledig zelfstandig aan de slag met de leerstof. We hebben in deze e-learning samen met de auteurs de verschillende thema’s uitgewerkt.

De auteurs die wij hebben ingezet zijn allemaal professionals in de personenschadepraktijk en hebben al jaren ervaring in het vakgebied en sommigen ook als docent bij OSR. Zij weten als de beste wat er geleerd moet worden om als personenschade professional aan de slag te zijn en succesvol te zijn.

Auteurs van deze module zijn:

Wat leer je tijdens de module causaliteit?

Na afloop van deze e learningmodule kun je:

  • de relevante regelgeving en jurisprudentie over medische en juridische causaliteit benoemen én toepassen op praktijksituaties;
  • aangeven hoe het begrip juridische causaliteit zich verhoudt tot het begrip medische causaliteit;
  • aangeven op welke wijze de medische causaliteit wordt vastgesteld;
  • benoemen welke partij wat moet bewijzen en welke aspecten hierbij een rol spelen bij de bewijslastverdeling

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je hebt hbo-denkniveau. Deze e-learning bouwt voort op de basisopleiding van de NIVRE Register-Expert en ziet specifiek toe op de verdere vaktechnische opeiding en ontwikkeling van de Personenschade-expert.

Wat ontvang je na afronding van de module causaliteit?

Een bewijs van deelname.

In deze e-learningmodule doe je kennis op van en krijg je inzicht in:

  • Het juridisch causaal verband;
  • Het medisch causaal verband;
  • De bewijslast en bewijslastverdeling.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Actualiteitencursus slachtofferzaken: vordering benadeelde partij**

Echte verdieping en actualiteiten in het bijstaan van slachtoffers
5 J (PO) Verdiepingsniveau

Instaptoets MZL-instroomprogramma

 
Onbekend

Verdiepingscursus personenschade: zorgschades**

Krijg inzicht in de afhandeling van een zorgschadedossier
5 NJ (PO) Verdiepingsniveau

OSR-MzL Personenschade Leergang Middelzwaar Letsel – praktijktoets herexamen

 
Een nieuwe kans om te slagen
Onbekend