E-learning module First Party verzekeringen*

Startdata31 december 2022
NiveauBasisniveau
Aantal lesdagen1
Nieuw
E-learning module First Party verzekeringen* Voldoet aan de NIVRE-eisen van de personenschade- expert.
Vanaf 300,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

First party verzekeringen komen steeds meer in de belangstelling

De oudste first party verzekering voor verkeersdeelnemers is de ongevallenverzekering, daarnaast kennen we de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. In de e-learning module first party verzekeringen komen deze verzekeringen aan bod, ook schadeverzekeringen voor inzittenden of opzittenden en de werknemers schadeverzekering (WEGAS/WEGAM-verzekeringen) komen aan de orde, waarbij de relatie met de letselschade praktijk wordt gemaakt.

Een first party verzekering is een directe verzekering, waarbij de verzekeraar de schade van zijn verzekerde zelf afhandelt. Hiermee worden langlopende aansprakelijkheidsdiscussies vermeden en kan de afhandeling van een schade sneller en efficiënter verlopen.

In juli 2021 zijn verzekeraars bijvoorbeeld gestart met het afhandelen van de materiële schade aan particuliere personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten. Het gaat om verzekerden bij wie de schade is veroorzaakt door de bestuurder van een ander motorvoertuig en die bestuurder dus aansprakelijk is. Op deze manier kan deze vorm van schade straks sneller en eenvoudiger worden afgehandeld.

Verder is in de afgelopen decennia, met name naar aanleiding van de rechtspraak van de Hoge Raad over werknemers die schade oplopen in het verkeer, in de markt al een forse ontwikkeling te zien geweest van first party verkeersverzekeringen. Zo zijn onder andere werknemersschadeverzekeringen ontstaan, zoals de WEGAS en WEGAM-verzekeringen

Wat is de doelgroep

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Ook cursisten die zich niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche personenschade van belang is om succesvol te functioneren, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Wat is de cursusvorm?

Wij bieden de gevraagde kennis volledig digitaal aan in de vorm van een e-learning, in de digitale leeromgeving Canvas. Als cursist bestudeer je de leerstof zelfstandig waardoor optimale flexibiliteit bestaat in startmoment, studiebelasting en studietempo. De leerstof kent diverse leer- en werkvormen om in zelfstudie met de materie aan de slag te gaan, zo kennen we werkvormen als video, open vragen met feedback, meerkeuze vragen met feedback en toetsing in de vorm van een eindoefening bij de module.

De eindoefening is een verplichte oefening met feedback, waarmee je zelf kunt toetsen of je de leerstof hebt begrepen. Een moderator controleert of alle onderdelen in de modules zijn voltooid.

Wie zijn de auteurs

In deze e-learning kun je volledig zelfstandig aan de slag met de leerstof. We hebben in deze e-learning samen met de auteurs de verschillende thema’s uitgewerkt.
De auteurs die wij hebben ingezet zijn allemaal professionals in de personenschadepraktijk en hebben al jaren ervaring in het vakgebied en sommigen ook als docent bij OSR. Zij weten als de beste wat er geleerd moet worden om als personenschade professional aan de slag te zijn en succesvol te zijn.

Auteur van deze module is:

Wat leer je tijdens de module first party verzekeringen?

Na afloop van deze e-learningmodule kun je:

 • de voorwaarden en regelgeving omtrent SVI uitleggen;
 • verschillende verzekeringen bij de diverse verzekeraars vergelijken;
 • de aandachtspunten bij een SVI in relatie tot de letselschadebehandeling uitleggen;
 • de voorwaarden en regelgeving over ongevallenverzekeringen uitleggen;
 • het proces van schadeafhandeling beschrijven;
 • verschillende verzekeringen van de diverse verzekeraars vergelijken (polisdekking);
 • de aandachtspunten bij een ongevallenverzekering in relatie tot de letselschadebehandeling uitleggen;
 • de verschillende dekkingsvormen bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering uitleggen;
 • uitleggen wat het begrip ‘arbeidsongeschiktheid’ inhoudt in deze verzekeringsvormen;
 • het proces van de schadebehandeling beschrijven;
 • de aandachtspunten bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering in relatie tot de letselschadebehandeling uitleggen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je hebt hbo-denkniveau. Deze e-learning bouwt voort op de basisopleiding van de NIVRE Register-Expert en ziet specifiek toe op de verdere vaktechnische opeiding en ontwikkeling van de Personenschade-expert.

Wat ontvang je na afronding van de module first party verzekeringen?

Een certificaat.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Basiscursus effectief procederen in personenschadezaken (uit aanbod)*

5 J (PO) Basisniveau

Verdiepingscursus Personenschade: arbeidsdeskundige aspecten**

 
Nieuw
Voldoet aan de NIVRE-eisen van de personenschade- expert.
Verdiepingsniveau

OSR-Mzl: Personenschade Leergang Middelzwaar Letsel i.s.m. CED, locatie Capelle aan den IJssel

 
Ontwikkelen competenties; Direct toepasbaar in je eigen praktijk; Ontwikkeld samen met de beroepsgroep; Ingebed in de eigen personenschadepraktijk; Samen leren
Onbekend

Training Ethiek in de personenschadebehandeling**

 
Nieuw
Ethische aspecten personenschadezaken
6 J (PO) Verdiepingsniveau