Juridische opleider voor bedrijven

Professionele ontwikkeling voor bedrijfsjuristen

Het dagelijkse werk van bedrijven hangt in toenemende mate samen met juridische thema’s, kansen en belemmeringen. ‘Legal is everywhere.’ Daarmee groeit de rol en het belang van bedrijfsjuristen en medewerkers die werken met juridische vraagstukken. Als bedrijfsjurist wil je inhoudelijk volledig op de hoogte zijn en daarnaast de vaardigheden aanscherpen die je helpen om je werk goed en efficiënt te doen. Met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling draag je optimaal bij aan het resultaat van jouw afdeling en organisatie.

Dit is OSR

OSR juridische opleidingen leidt al sinds jaar en dag bedrijfsjuristen op. In 1981 gestart met opleidingen voor de sociale advocatuur, bieden we inmiddels ook veel juridische opleidingen voor bedrijfsjuristen. Wij hebben diverse unieke meerdaagse opleidingen waarin we kennis en vaardigheden gecombineerd aanbieden en waarmee jij die extra stap in je loopbaan kunt zetten.

Leergang Middelzwaar Letsel

Ons paradepaardje voor het bedrijfsleven is de Leergang Middelzwaar Letsel, ook bekend als MZL. Deze branche-erkende opleiding bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar en is opgenomen in de opleidingseisen van het NIVRE voor expert Personenschade, in de vereisten voor inschrijving in het Register Letselschade van De Letselschaderaad en behoort tot het opleidingshuis voor personenschade van het Verbond van Verzekeraars.

Ons opleidingsaanbod

De opleidingen van OSR sluiten aan bij de behoeften van jou en jouw kantoor. We bieden leergangen en De opleidingen van OSR sluiten aan op de juridische praktijk binnen bedrijven en organisaties en dragen zo bij aan jouw ontwikkeling. We hebben cursussen en trainingen die je werk direct verrijken met actuele en praktisch toegepaste kennis en vaardigheden. Maar ook bieden we leergangen op het vlak van arbeidsrecht en huurrecht. Hier krijgen bedrijfsjuristen en advocaten inzicht in kennis en vaardigheden waar een bedrijfsjurist binnen zijn of haar organisatie echt het verschil kan maken.

Leergang Wsnp

Uniek is ook de 11-daagse leergang Wsnp met examen. Dit is de enige basisopleiding in Nederland voor aankomend bewindvoerders Wsnp en is ook interessant voor andere stakeholders binnen de schuldenproblematiek.

Maatwerk en incompany

Naast ons open cursusaanbod, vragen veel bedrijven naar collectieve leertrajecten en incompany opleidingen op maat. Hiervoor is OSR de juiste partij. Wij ontwikkelen maatwerk in de vorm van een- of meerdaagse trainingen en cursussen die exact aansluiten op de behoefte, het kennis- en ervaringsniveau en de cultuur van jouw afdeling of organisatie. Daarnaast kunnen wij ook alle opleidingen uit ons open aanbod incompany verzorgen.

Preferred supplier

OSR heeft met een groot aantal bedrijven, verzekeringsmaatschappijen en andere organisaties een samenwerking op het gebied van opleiden en trainen. Met OSR als ‘preferred supplier’ zijn de lijnen kort en weten wij precies hoe en wat de opleidingswensen binnen een organisatie zijn. Zo kunnen we jouw bedrijf verschillende aantrekkelijke voordelen bieden.

Contact met onze opleidingsmanagers

Benieuwd naar opleidingen die precies passen bij jouw wensen en die van je kantoor? Neem contact op met onze opleidingsmanagers.

Meer informatie over incompany

Interesse in een programma afgestemd op de specifieke leerbehoeften van jouw medewerkers? Neem dan contact op met een van onze opleidingsmanagers.

Meer informatie over incompany

Opleidingsmanagers

mr. Paul Tillemans

mr. Paul Tillemans

Directeur - new business
Petra Jungjohann, MBA

Petra Jungjohann, MBA

Directeur - bestuurder
Deze organisaties gingen je voor
Univé

Juridische opleidingen voor bedrijfsjuristen

Om als jurist een relevante bijdrage te leveren aan jouw organisatie, kun je niet zonder bij- en nascholing.

Als bedrijfsjurist ben je verantwoordelijk voor de juridische zaken van jouw organisatie. Je waakt over de privacy (AVG en privacyrecht) van het bedrijf, doet de afhandeling van juridische zaken over personeel (arbeidsrecht) of bent betrokken bij het vastgoedbeleid (huurrecht en vastgoedrecht). Hierbij adviseer je directies, collega’s en andere stakeholders over allerhande juridische aspecten.

Werk je bij een verzekeringsmaatschappij of als schadebehandelaar, dan ben je de deskundige om het proces na een ongeval te begeleiden en de betrokken partijen te adviseren over de hoogte van de schadevergoeding. Dat vergt niet alleen goede kennis van wet- en regelgeving, maar ook goede soft skills. In onze opleidingen bieden we je een stevige basis door kennis en vaardigheden te combineren tot inzicht.

Opleidingsaanbod

Onze basisopleidingen huurrecht en arbeidsrecht en de leergangen MZL en Wsnp (beide met examen) worden door veel bedrijfsjuristen als essentiële component in hun loopbaan beschouwd.

Verdiepingscursussen

Naast onze meerdaagse opleidingen bieden we verdiepingscursussen over o.a. flexibele arbeidsverhoudingen, ontslag of op het vlak van huurrecht, bijvoorbeeld Vve- en appartementsrecht of renovatie. Voor de personenschade vullen we je kennis graag aan met verdiepingscursussen over de afwikkeling van schadeposten of letselschade bij zelfstandigen.

Actualiteitencursussen

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Volg dan een Actualiteitencursus flexibele arbeid, sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheidsrecht of een van de andere onderwerpen. 

Trainingen

Daarnaast bieden we diverse trainingen op het gebied van beroepsvaardigheden. Naast de zeer populaire training omgaan met weerstand in de juridische praktijk, bieden we bv. trainingen creatief onderhandelen en helder schrijven voor juristen.