Online actualiteitencursus flexibele arbeid

PO punten3 J PO
Nieuw
Online actualiteitencursus flexibele arbeid Actualiteiten & verdieping; Combinatie van kennisdeling en praktijkgerichte (eigen) casusistiek; Docent is gespecialiseerd advocaat


Startdatum:


Informeer mij

3

In de actualiteitencursus flexibele arbeid bespreekt Peter Volk alle actualiteiten en de voor de arbeidsrechtpraktijk relevante thema’s rondom flexibele arbeidsverhoudingen. Aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen praktijk en de behandeling van korte plenaire casussen zorgt Peter Volk ervoor dat met de behandelde onderwerpen de gevolgen voor jouw praktijk inzichtelijk worden.

Het doel van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) was om de rechtspositie van vaste en flexibele arbeidsverhoudingen meer gelijk te trekken. Maar wordt die doelstelling ook behaald? Flexibele arbeid kent diverse vormen, elk met eigen specifieke en lastige aspecten. Als arbeidsrechtjurist wil je hiervan goed op de hoogte zijn zodat je flexibele arbeidskrachten en werkgevers goed en naar de laatste stand van zaken kunt adviseren en bijstaan in geschillen. Denk hierbij aan de bijzondere regels en voorwaarden die gelden voor oproepcontracten, voor uitzendkrachten en voor payrollwerknemers.

OSR helpt jou hier graag bij. Peter Volk selecteert en behandelt de belangrijkste thema’s, actualiteiten en uitspraken rondom flexibele arbeidsverhoudingen.
Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor arbeidsjuristen en –professionals. Omdat het een verdiepingscursus is, is basiskennis van het arbeidsrecht in het algemeen en flexibele arbeid in het bijzonder een vereiste.

Cursusvorm
De actualiteiten en uitspraken worden uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van praktische voorbeelden en casussen.

Deze cursus is in de vorm van een ‘online classroom’. Dat houdt in dat de docenten op interactieve wijze kennis en advies delen, bijvoorbeeld aan de hand korte stellingen en praktijkvoorbeelden en door jou als deelnemer te betrekken. Via onze online onderwijstool kun je met microfoon of via een chatfunctie vragen stellen en beantwoorden of eigen kwesties voorleggen. Om aan te sluiten bij ons fysiek onderwijs én om de interactiviteit te bevorderen houden we een maximum van 20 deelnemers aan.

Docenten
Peter Volk is arbeidsrechtadvocaat bij Stadhouders Advocaten in Utrecht en gespecialiseerd op het onderdeel flexibele arbeidsverhoudingen. Peter verzorgt regelmatig cursussen over arbeidsrechtelijke onderwerpen, in het bijzonder op het onderdeel flexibele arbeidsverhoudingen.

In januari 2020 verscheen van zijn hand het artikel “Oproepkracht in 2020: Wab gebeurt er nu?” in Tijdschrift Recht & Arbeid (TRA).

Lees hiermeer over Peter.

Leerdoel
Na afloop van deze cursus kun je flexwerkers en werkgevers in en buiten geschillen adviseren over de specifieke thema’s gerelateerd aan de verschillende flexibele arbeidsverhoudingen, uiteraard naar de laatste stand van zaken.

Na afronding ontvang je
Na afloop van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname. Advocaten maken tevens aanspraak op 3 (J) PO-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze verdiepingscursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Als jouw voorkeur uitgaat naar fysiek onderwijs, dan is onze Cursus flexibele arbeidsverhoudingen (5 PO-punten) voor jou wellicht een goede keuze. Mocht je op zoek zijn naar basiskennis van het arbeidsrecht, kijk dan naar onze Basisopleiding arbeidsrecht (20 PO-punten en geaccrediteerd door de RvR).

Programma
In deze cursus behandelt Peter Volk de actualiteiten op de onderstaande onderwerpen. De behandeling van elk onderwerp begint met een korte introductie en wordt afgesloten met een korte samenvatting.

– Oproepcontracten
– Driehoeksrelaties:
a) Uitzending
b) Payrolling
c) Detachering
– Bijzondere wetten (WAADI en WAS)
– Premiedifferentiatie WW

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina