Actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht**

Startdata21 november 2023
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
PO punten5 J (PO)
Actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht** Maximaal rendement door inbreng eigen casuïstiek
Vanaf 625,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

5

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Sinds 2009 heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) zich veelvuldig uitgelaten over de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Het CRvB spreekt zich uit over het overgangsrecht, over arbeidsongeschiktheid bij aanvang van de verzekering en over duurzame arbeidsongeschiktheid volgens artikel 47 van de Wet WIA. Maar ook uitspraken over moeilijk objectiveerbare aandoeningen en de waarde van neurologisch onderzoek bij met name whiplash en uiteraard over de omvang van het geding in hoger beroep in arbeidsongeschiktheidszaken.

Tijdens de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht worden de belangrijkste actuele onderwerpen op het gebied van arbeidsongeschiktheid uitgebreid doorgenomen.

Wat is de doelgroep?

Deze cursus is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen, vakbondsjuristen, overheidsjuristen en juristen bij de rechterlijke macht die goed thuis zijn in sociale zekerheidszaken en die zijn kennis wil bijhouden.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van vijf uur.

Wie zijn de docenten?

Bernard de Leest
Kerstin Hopman

Wat leer je tijdens de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht?

Na afloop van de cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het arbeidsongeschiktheidsrecht;
 • kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht?

Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:

 • 5 PO-punten;
 • bewijs van deelname.

Praktische informatie

Om het maximale rendement uit deze bijeenkomst te halen, nodigen wij u uitdrukkelijk uit om vooraf uw praktijkvraagstukken in te dienen.
Dien hier uw praktijkvraagstukken in.

De docenten kunnen dan uw vragen en zaken als uitgangspunt nemen tijdens de bijeenkomst. De medische, arbeidskundige en procesrechtelijke aspecten van deze vraagstukken worden geanalyseerd en toegelicht met recente jurisprudentie.

InhoudOchtendprogramma (Bernard de Leest):

 • Wajong
 • AwbMiddagprogramma (Kerstin Hopman)

 • ZW
 • WIA

 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Een nuttige opleiding, waar ik weer goed ben bijgepraat over de actualiteiten. De locatie is prima bereikbaar en alles is keurig verzorgd. De reisafstand vanuit Drachten is wel aanzienlijk, circa 2 uur. Dus een locatie gelegen verder naar het Noorden zou nog beter zijn.
 • Patrick Patrick Wolbers - Beoordeling: 8/10
  Inhoudelijk goede aanvulling op bestaande kennis en in de praktijk ook toepasbaar.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  goede cursus! alleen jammer dat de verbinding (geluid) soms weg viel. Ik kon bij aanvang niet inloggen en heb daarom het doel van de codes gemist (voor het certificaat).
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Zeer uitgebreid en volledig, de opleiders zijn duidelijk uiterst vakkundig en bekwaam en wisten goed hoe zij de soms technische materie goed over konden brengen. Ook voldeed het aan de verwachting ten aanzien van de titel van de cursus. Voor mij persoonlijk was het onderdeel "Wajong" minder relevant gelet op mijn rechtspraktijk en had dit minder uitgebreid mogen zijn, maar dat verschilt per deelnemer. Enige kanttekening betrof de pauzes tijdens de digitale sessie. Digitaal is het behoorlijk pittig om scherp te blijven. Ik had liever gezien dat we eerder waren begonnen en dat de pauzes iets langer waren, bijvoorbeeld 10 of 15 minuten per keer, ipv 5 minuten. Door het niet willen missen van het codewoord bleef er dan vrij weinig over van de pauzes. Ook de hoofdpauze van 30 minuten was te kort. Daardoor was het moeilijker om goed bij de les te blijven, dat lag m.i. niet aan de sprekers.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Praktijk gericht. Er wordt gedetailleerd werd op de wet ingegaan. Ochtend en middag-docenten waren duidelijk is uitleg en geven voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. Jammer dat het nog steeds online moet plaatsvinden. Hulp achter de schermen (administratie, online verbinding maken e.d.) is goed.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Relevant voor praktijk
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Ik vond de cursus goed en leerzaam. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een fysieke cursuslocatie, hopelijk kan dit volgend jaar!
 • Karin van Wijngaarden - Beoordeling: 8/10
  Veel in korte tijd, maar zeer praktisch en leerzaam!
 • Guido Gloudi - Beoordeling: 8/10
  Ik had zelf van problemen af en toe met het geluid en de verbinding. Maar ondanks deze coronaperikelen was het zeker een leerzame cursus
 • Björn Van Dijk - Beoordeling: 9/10
  Weer volledig op de hoogte van de meest relevante actualiteiten op het gebied van arbeidsongeschiktheid!

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina