Opleiding branche personenschade

Startdata26 juni 2024
Aantal lesdagen19
Opleiding branche personenschade Voldoet aan de NIVRE-eisen van de personenschade- expert.
Vanaf 10750,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

Kennis, vaardigheden en externe deskundigheid

Om erkend te worden als NIVRE Register Expert Personenschade moet je aan een breed pakket kennis en vaardigheden voldoen. Daarvoor kent het NIVRE een uitgebreid opleidingshuis bestaande uit kennis, vaardigheden en kennis van externe deskundigheid. Een NIVRE Register Expert Personenschade moet beschikken over meer dan gemiddelde kennis van onder meer aansprakelijkheidsrecht en schadevergoedingsrecht. Daarnaast moet je over excellente vaardigheden beschikken in onderhandelen, rapporteren en dossierbeheer. Tenslotte moet je weten waar de eigen deskundigheid eindigt en waar dienstverleners een toegevoegde waarde kunnen brengen. Tijdens deze uitgebreide opleiding branche personenschade komen alle pijlers en deelonderwerpen van deze pijlers aan de orde.

Deze opleiding is opgesplitst in drie pijlers:

  • Kennis
  • Vaardigheden
  • Externe deskundigheid

NIVRE

In dit overzicht vind je het programma van de opleiding per module, met daarachter de eis van het NIVRE en de module van de opleiding waarin het onderwerp aan de orde komt. Na het volgen van deze modules kun je examen doen, dat bestaat uit een kennistoets en een praktijkassessment. Haal je dit, dan voldoe je daarmee aan de vaktechnische opleidingseisen van het NIVRE De overige eisen kun je vinden op de website van het NIVRE. Wanneer je je inschrijft voor deze opleiding, ontvang je van ons een advies op maat over de planning en de volgorde waarin je de modules kunt volgen.

Veelgestelde vragen

De algemene annuleringsvoorwaarden van OSR zijn niet van toepassing op deze opleiding, klik hier voor het opleidings- en toetsingsreglement.

Heb je verder nog vragen over deze opleiding? Klik dan hier.

Wat is de investering?

De investering die is verbonden aan het volgen van deze opleiding bedraagt € 10.750,00. Dit is inclusief 6 e-learningmodules, 8 verdiepingscursussen, 3 vaardigheidstrainingen en een digitale leeromgeving met diverse opdrachten en feedback van de docenten. Deze prijs is exclusief de kosten voor toetsing. Voor de kennistoets wordt een bedrag van € 550,00 in rekening gebracht en voor het assessment een bedrag van € 950,00 (prijzen toetsen onder voorbehoud).

Wat is de doelgroep?

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Ook cursisten die niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche Personenschade van belang is om goed te functioneren in deze branche, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Kom jij in aanmerking voor het MZL-instroomprogramma?

Voor iedereen die beschikt over een MZL diploma dat niet ouder is dan vijf jaar, hebben wij met goedkeuring van het NIVRE het MZL-instroomprogramma NIVRE expert personenschade ontwikkeld.
Het MZL-instroomprogramma is ontwikkeld voor iedereen:

  1. Met een OSR-MZL diploma (let op, per 1 juli 2023 mag dit diploma niet ouder zijn dan vijf jaar)*;
  2. Met een MZL diploma dat elders is verworven bij een door het NIVRE erkende opleider*.

*Is je MZL-diploma ouder dan vijf jaar? Dan moet je eerst met goed gevolg een MZL-kennistoets afronden. Ter voorbereiding op deze toets krijg je toegang tot onze online leeromgeving met studiemateriaal uit de leergang middelzwaar letsel. Wil je hiervan gebruik maken, stuur dan een mail naar [email protected].

Wat is de cursusvorm?

De opleiding bestaat uit verschillende e-learning modules, verdiepingscursussen en trainingen.

E-learning modules

De e-learning modules worden volledig digitaal aangeboden, in de digitale leeromgeving Canvas. Als cursist bestudeer je de leerstof zelfstandig waardoor optimale flexibiliteit bestaat in startmoment, studiebelasting en studietempo. De leerstof kent diverse leer- en werkvormen om in zelfstudie met de materie aan de slag te gaan. Zo kennen we werkvormen als video, open vragen met feedback, meerkeuze vragen met feedback en toetsing in de vorm van een eindoefening in de modules.

Iedere e-learning module heeft een eindoefening, dit is een verplichte oefening met feedback, waarmee je zelf kunt toetsen of je de leerstof hebt begrepen. Een moderator controleert of alle onderdelen in de modules zijn voltooid.

Verdiepingscursussen

Naast het volgen van e-learnings zijn er ook klassikale bijeenkomsten. Deze verdiepingscursussen bestaan uit een of twee bijeenkomsten en een deel zelfstudie.

Trainingen

De trainingen bestaan uit een of meerdere bijeenkomsten en een deel zelfstudie. Ook praktijkopdrachten kunnen onderdeel uitmaken van de trainingen.

Volgorde volgen e-learnings, verdiepingscursussen en trainingen

De opleiding bestaat uit verschillende modules, bestaande uit e-learning, verdiepingscursussen en trainingen. De volgorde kun je vinden bij het tabje programma. Hier kun je ook doorklikken naar de desbetreffende module.

Wanneer je je inschrijft voor de gehele opleiding, ontvang je van ons een advies over de planning en de te volgen modules.

Video e-learning module

Tijdens de opleiding maken we gebruik van verschillende werkvormen, waaronder video. Voor de e-learning modules hebben wij verschillende video's gemaakt waarin de leerstof wordt uitgelegd door een van onze docenten. Als voorbeeld is dit een van de video’s van de e-learning module aansprakelijkheidsrecht.

Wie zijn de auteurs en docenten?

Voor deze opleiding werken we samen met heel veel verschillende auteurs en docenten. De auteurs en docenten die wij hebben ingezet zijn allemaal professionals in de personenschadepraktijk en hebben al jaren ervaring in het vakgebied en als docent bij OSR. Zij weten als de beste wat er geleerd moet worden om als personenschade professional aan de slag te zijn en succesvol te zijn.

Op de pagina’s van de elearning modules, verdiepingscursussen en trainingen op onze website kun je vinden wie de auteur of docent is van de e-learnings, verdiepingscursussen of trainingen.

Wat leer je tijdens de opleiding branche personenschade?

Na het volgen van de hele opleiding en het afronden van de examens:

  • beschik je over verdiepende en/of gemiddelde kennis over de diverse gevraagde rechtsgebieden, waaronder het aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, sociale zekerheidsrecht en onderwerpen als first party verzekeringen en privacy;
  • beschik je over vaardigheden die gericht zijn op een proactieve wijze van schadebehandeling volgens behandelplannen en kun je volgens de Harvardmethode onderhandelen met de diverse partijen in het personenschadeproces;
  • weet je waar de eigen deskundigheid ophoudt en wanneer dienstverleners een toegevoegde waarde brengen en heb je inzicht in wat zij voor je kunnen betekenen.

Op de cursuspagina’s van de modules, verdiepingscursussen en trainingen zelf, vind je de leerdoelen per cursus.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je hebt hbo-denkniveau. Deze e-learning bouwt voort op de basisopleiding van de NIVRE Register-Expert en ziet specifiek toe op de verdere vaktechnische opleiding en ontwikkeling van de Personenschade-expert.

Wat ontvang je na afronding van de gehele opleiding branche personenschade?

Als alle onderdelen van de opleiding zijn doorlopen en voor alle modules een bewijs van deelname is ontvangen, een kennisexamen en een assessment met voldoende resultaat is afgerond, ontvang je een diploma.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

OSR-Mzl: Personenschade Leergang Middelzwaar Letsel

Unieke leergang middelzwaar letsel met examen
Onbekend

Basiscursus verzekeringsrecht*

Basiskennis om een verzekeringszaak te behandelen
12 J (VSO/PO) Basisniveau

Verdiepingscursus personenschade: medische aspecten**

Inclusief inzicht in het menselijk lichaam op het niveau dat jij nodig hebt
10 NJ (PO) Verdiepingsniveau

Verdiepingscursus toekomstgerichte dienstverlening in de personenschaderegeling**

Leer hoe je goed aandacht kunt geven aan de immateriële behoeften van het slachtoffer
5 NJ (PO) Verdiepingsniveau