Opleider voor advocaten

Als advocaat werk je continu aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je blijft inhoudelijk op de hoogte en je scherpt de vaardigheden aan die je helpen om je werk goed en efficiënt te doen. Zo ben je jouw cliënten optimaal van dienst.

Wetgeving wijzigt snel, cliënten worden mondiger en de concurrentie in de advocatuur groeit. Daarom zorg je dat je altijd up-to-date blijft. Met opleidingen die actueel, praktijkgericht en interactief zijn. En die gegeven worden door docenten uit de praktijk. Daarom kiezen ambitieuze advocaten voor OSR.

Dit is OSR

OSR juridische opleidingen is partner in leren en ontwikkelen voor advocaten. Al sinds 1981 bieden wij praktijkgerichte opleidingen, trainingen en cursussen voor de advocatuur. OSR geeft je de kennis en vaardigheden die jij nodig hebt. In elke fase van je loopbaan, gericht op jouw dagelijkse praktijk en specialisatie. We bieden actuele en inspirerende opleidingen waarin we je verbinden met onze docenten en jouw vakgenoten. Onze docenten zijn werkzaam in de praktijk als universitair docent, rechter, advocaat of trainers en weten precies wat er speelt in jouw rechtsgebied. Zo draagt OSR bij aan jouw succes als advocaat en een optimale rechtstaat.

Ons opleidingsaanbod

De opleidingen van OSR sluiten aan bij de behoeften van jou en jouw kantoor. We bieden leergangen en masterclasses: een combinatie van breedte en diepte die je inzicht geeft in de functie van advocaten, je rol binnen kantoor en de dienstverlening naar cliënten. Maar ook hebben we korte opleidingen die je praktijk direct verrijken met actuele toegepaste kennis en vaardigheden. 

Maatwerk en incompany

Naast ons open cursusaanbod, vragen veel advocatenkantoren naar opleidingstrajecten op maat. Ook voor deze leertrajecten is OSR de juiste partij. Wij ontwikkelen maatwerk in de vorm van een- of meerdaagse trainingen en cursussen die exact aansluiten op de behoefte, het kennis- en ervaringsniveau en de cultuur van het kantoor. Voor kleine én grote advocatenkantoren. Daarnaast kunnen wij ook alle opleidingen uit ons open aanbod als incompany-cursus verzorgen.

Contact met onze opleidingsmanagers

Benieuwd naar opleidingen die precies passen bij jouw wensen en die van je kantoor? Neem contact op met onze opleidingsmanagers.

Meer informatie over incompany

Interesse in een programma afgestemd op de specifieke leerbehoeften van jouw medewerkers? Neem dan contact op met een van onze opleidingsmanagers.

Meer informatie over incompany

Opleidingsmanagers

Petra Jungjohann, MBA

Petra Jungjohann, MBA

Directeur
mr. Paul Tillemans

mr. Paul Tillemans

Opleidingsmanager
Deze organisaties gingen je voor
Hengeler Mueller
De Brauw Blackstone Westbroek

Juridische opleidingen voor advocaten

Als advocaat kun je niet zonder bij- en nascholing als je je cliënten optimaal wilt ondersteunen in hun juridische procedures. De wet- en regelgeving verandert continu, er komt dagelijks nieuwe jurisprudentie bij en cliënten worden mondiger omdat ze zelf ook beter voorbereid zijn. Daarnaast wil je stappen maken in je loopbaan als advocaat en dat lukt alleen als je inhoudelijk helemaal op de hoogte bent van jouw vakgebied én over de juiste beroepsvaardigheden beschikt. Dus doceren we je bij OSR graag laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en brengen we je op de hoogte van de meest actuele jurisprudentie. Dat doen we in 23 verschillende rechtsgebieden.

Wij zijn OSR

OSR juridische opleidingen heeft een lange historie met het opleiden van advocaten. In 1981 gestart met als doel het ondersteunen van de sociale advocatuur door kennis te verspreiden en vaardigheden te ontwikkelen, zien we inmiddels advocaten van kleine, middelgrote en grote advocatenkantoren onze cursussen en trainingen bezoeken. Wij hebben diverse unieke meerdaagse opleidingen waarin we kennis en vaardigheden gecombineerd aanbieden en waarmee jij die extra stap in je loopbaan kunt zetten.

Opleidingsaanbod

Wij hebben verschillende opleidingen die erkend zijn door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Na het volgen van deze opleidingen kun je in aanmerking komen voor toevoegingen. Dit zijn de basisopleidingen huurrecht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, vreemdelingenrecht, vluchtelingenrecht en psychiatrisch patiëntenrecht.

Daarnaast organiseren we een keer per jaar het Women Leadership Programme en het International Women Leadership Programme voor vrouwelijke advocaten met de ambitie en het talent om partner te worden, maken deel uit van ons opleidingsaanbod.

Verdiepingscursussen

In aanvulling op onze basisopleidingen bieden we een- of meerdaagse verdiepingscursussen waarmee jouw kennis verder aangevuld wordt.

Trainingen

Daarnaast bieden we diverse trainingen op het gebied van persoonlijke en professionele beroepsontwikkeling. Beroepsvaardigheden die we ook wel soft skills noemen.