Women Leadership Programme**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten45 NJ (PO)
Women Leadership Programme** Uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met maatschapspotentie


Startdatum:


Informeer mij

45

Leiderschapsontwikkeling voor talent in de topadvocatuur

Het Women Leadership Programme (WLP) is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen in de advocatuur. Je bent een advocaat en je wilt bewuste keuzes maken in jouw loopbaan, je hebt minimaal zeven jaar ervaring en je bent klaar voor een volgende stap. Met dit programma werk je aan jouw leiderschapsontwikkeling. Ons Women Leadership Programme is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren van Nederland.

In een kleine groep met gelijkgestemden werk je vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Dit doe je onder leiding van deskundige trainers en topadvocaten die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. Hun ervaring in de advocatuur zorgt voor een optimale aansluiting op de praktijk. Een groot deel van de vrouwelijke topadvocaten in Nederland werkt mee aan dit programma. Hierdoor heeft het Women Leadership Programme een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten, met topadvocaten en met bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten. Ook is het erg leuk om te zien dat veel oud-deelnemers mooie carrière stappen hebben gemaakt binnen hun kantoor. Daardoor wordt het netwerk steeds boeiender.

In deze opleiding vind je je eigen leiderschapskracht. Vanuit die kracht ontwikkel je je sterke en minder sterke punten om zo carrière te kunnen maken. De nadruk tijdens dit leiderschapsprogramma ligt op eigen verantwoordelijkheid: je leert zelf kansen te creëren, keuzes te maken en te ontwikkelingen in je loopbaan. Jezelf zichtbaar maken, focussen en leiderschap tonen (onder andere in acquisitie en door personal branding) zijn thema’s die tijdens het programma aan de orde komen.

Wat is de doelgroep?

Het Women Leadership Programme is bedoeld voor vrouwelijke advocaten die minimaal zeven jaar advocaat zijn en nadenken over een volgende stap in hun carrière.

Wat is de cursusvorm?

Dit programma bestaat uit 7 bijeenkomsten van elk een dag. De eerste bijeenkomst duurt anderhalve dag, inclusief diner en overnachting. Daarna is er telkens één bijeenkomst per maand met uitzondering van de zomervakantie & kerstvakantie.

Aan het opleidingsprogramma kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. Bij deze groepsgrootte is het mogelijk zeer intensief te werken en een optimaal leerrendement te bereiken.

Wie zijn de docenten?

Leontien Buddemeijer
Ingrid Walrecht
Bernadette Deitmers
Marloes ter Huurne
Christ'l dullaert
Anne Spies

Deze docenten zijn inhoudelijke deskundig op diverse vlakken zoals leiderschap, imagobuilding, klanttevredenheid, financieel management en marketing & branding.

Betrokken zijn daarnaast o.a. de volgende topadvocaten:

 • Petra Zijp - NautaDutilh
 • Claudia Beele – Stek Advocaten
 • Valerie van ‘t Lam en Manon Cremers - Stibbe
 • Kim Lucassen - Loyens Loeff
 • Daphne Bens - DLA Piper
 • Joost Linnemann en Martine de Koning - Kennedy van der Laan
 • Hanneke Bernaars – Allen & Overy
 • Eugenie Nunes – Dentons
 • Marein Smits – Wintertaling
 • en vele anderen.

Wat leer je tijdens het Women Leadership Programme?

Leiderschapsvragen die aan de orde komen zijn o.a.:

 • Hoe leer ik het spel van carrière maken in de juridische wereld beter kennen en succesvol spelen?
 • Wat kan ik leren over mezelf om een krachtiger advocaat en leidinggevende te worden?
 • Hoe kan en wil ik me positioneren en profileren, intern en extern?
 • Hoe word ik nog krachtiger in het binden van clie¨nten en medewerkers?
 • Hoe kan ik mezelf blijven en een geaccepteerde sterke leider zijn?
 • Hoe kan ik binnen de dagelijkse hectiek (beter) prioriteiten stellen en mijn doelen voor ogen houden?

Wat ontvang je na afronding van het Women Leadership Programme?

 • 45 NJ PO NOvA-opleidingspunten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus.

Lees hier het interview met Vivian van der Kuil of met Carlijn van Rest over de ervaringen met het WLP.

Kosten

De kosten voor 7 bijeenkomsten inclusief divers studiemateriaal, assessment, overnachting, lunches en diners zijn € 6.450,-.

Data


Benieuwd op welke data het WLP dit jaar gepland staat? Selecteer dan rechtsboven bij ‘startdatum’ de juiste startdatum en ga dan naar programma. Hier vind je de data en tijden van de geplande bijeenkomsten.

Inhoud


Het programma duurt ongeveer één jaar en heeft zeven bijeenkomsten verdeeld over acht dagen.
We beginnen met een tweedaagse bijeenkomst (inclusief diner en overnachting). Houd onze website in de gaten voor de data of e-mail ons via [email protected] en we houden je graag op de hoogte.

Modules:

 • Inleiding leiderschap & diversiteit
 • Nieuw: Personal branding
 • Vernieuwd: Persoonlijk Leiderschap en ontwikkeling
 • Doelen bereiken door samenwerken en onderhandelen
 • Overtuigend presenteren en imago building
 • Visionair leiderschapNaast de onderwerpen die hierboven worden genoemd, wordt work-life balance ook met regelmaat besproken tijdens de gesprekken die je met topadvocaten hebt. Daarnaast komt het veel aan de orde met mede-deelnemers, waar je veel van kunt leren.

Coaching


Naast het plenaire programma bieden we je ook de mogelijkheid om in een een-op-eengesprek met een deskundige coach aan de slag te gaan met jouw persoonlijk ontwikkeling. De coach helpt bij het maken van optimale keuzes en functioneren door een juiste balans tussen persoonlijke, professionele en organisatiedoelstellingen. Je beslist zelf wanneer je tijdens de loop van het programma van dit gesprek gebruik maakt.

Persoonlijke mentor


Je krijgt een persoonlijke mentor in de vorm van een rolmodel uit de advocatuur. Deze mentor geeft je tips om je carrière in de advocatuur in de voor jou juiste richting te sturen.

Minstens twee en maximaal vier keer heb je een persoonlijk gesprek met je mentor. In deze bijeenkomsten kunnen naar wens allerlei onderwerpen aan de orde worden gesteld, zoals, maar niet beperkt tot, procedure partnertoetreding, organisatiecultuur, arbeidscultuur of dynamiek in de organisatie.

Digitale leeromgeving


Bij de start van de cursus krijg je toegang tot onze leeromgeving. Hier vind je al het cursusmateriaal, de locaties en de lestijden. Je kunt dus op ieder moment van de dag bij de informatie en het studiemateriaal van de cursus.

 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Wat ik geweldig vond aan dit platform is het netwerk dat het brengt om alles te bespreken wat je bezighoudt binnen een hele open en persoonlijke sfeer. De persoonlijke touch van Carolien benadrukte dit! Leontien is een geweldige coach die snel tot de kern doordringt zonder al te zweverige analyses - ontzettend fijn en waardevol om haar aan het begin en aan het eind erbij te hebben.
 • Monique Monique van der Linden - Beoordeling: 10/10
  Het WLP heeft mijn verwachtingen zonder meer overtroffen; ik heb enorm veel geleerd. De docenten waren van topniveau, de openheid van alle deelnemers was uniek en de gehele organisatie was buitengewoon goed. Ik zou deze opleiding van harte aan iedereen aanbevelen!

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.