Women Leadership Programme**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten45 NJ (PO)
Women Leadership Programme** Uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met maatschapspotentie


Startdatum:


Informeer mij

45

Leiderschapsontwikkeling voor talent in de topadvocatuur

Het Women Leadership Programme (WLP) is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen in de advocatuur. Je bent een advocaat met maatschapspotentie, Je hebt zo’n 6 tot 16 jaar ervaring en je bent klaar voor een volgende stap. Met dit programma werk je aan jouw leiderschapsontwikkeling. Ons Women Leadership Programme is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren van Nederland.

In een kleine groep werk je vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Dit doe je onder leiding van topadvocaten die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. Hun ervaring in de advocatuur zorgt voor een optimale aansluiting op de praktijk. Een groot deel van de vrouwelijke topadvocaten in Nederland werkt mee aan dit programma. Hierdoor heeft het women leadership programma een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten, met topadvocaten en met bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten. En het leuke is dat inmiddels veel oud-deelnemers partner zijn bij een (groot) kantoor dus het netwerk wordt steeds boeiender.

In deze opleiding vind je je eigen leiderschapskracht. Vanuit die kracht ontwikkel je je sterke en minder sterke punten om zo binnen de advocatuur carrière te kunnen maken. De nadruk tijdens dit leiderschapsprogramma ligt op eigen verantwoordelijkheid: je leert zelf kansen te creëren en te ontwikkelingen in je loopbaan. Jezelf zichtbaar maken, focussen en leiderschap tonen (onder andere in acquisitie en door personal branding) zijn thema’s die tijdens het programma aan de orde komen.

Wat is de doelgroep?

Het Women Leadership Programme is bedoeld voor vrouwelijke advocaten die tussen de 6 en 16 jaar advocaat zijn en nadenken over een volgende stap om bijvoorbeeld partner te worden.

Wat is de cursusvorm?

Dit programma bestaat uit tien bijeenkomsten van elk een dag. De eerste bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 dag, inclusief diner en overnachting. Daarna is er telkens één bijeenkomst per maand met uitzondering van de zomervakantie.

Aan het opleidingsprogramma kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. Bij deze groepsgrootte is het mogelijk zeer intensief te werken en een optimaal leerrendement te bereiken.

Wie zijn de docenten?

Betrokken zijn o.a. de volgende topadvocaten:

Ook werken er verschillende inhoudelijke deskundigen mee: diverse (executive) coaches, trainers, management consultants, bestuursadviseurs, en daarnaast ook een imagoconsultant, klanttevredenheidsdeskundige, CFO/financieel manager en een marketing & branding expert.

Download hier de brochure. Hierin kun je lezen wat de programma’s inhouden en welke onderwerpen er aan bod komen. Zodra de planning voor het programma in 2022 helemaal rond is, zullen we deze brochure updaten.

Wat leer je tijdens het Women Leadership Programme?

Leiderschapsvragen die aan de orde komen zijn o.a.:

 • Hoe leer ik het spel van carrie`re maken in de juridische wereld beter kennen e´n succesvol spelen?
 • Wat kan ik leren over mezelf om een krachtiger advocaat en leidinggevende te worden?
 • Hoe kan en wil ik me positioneren en profileren, intern en extern?
 • Hoe word ik nog krachtiger in het binden van clie¨nten en medewerkers?
 • Hoe kan ik mezelf blijven e´n een geaccepteerde sterke leider zijn?
 • Hoe kan ik binnen de dagelijkse hectiek (beter) prioriteiten stellen en mijn doelen voor ogen houden?

Wat ontvang je na afronding van het Women Leadership Programme?

 • 45 NJ PO NOvA-opleidingspunten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus.

Lees hier het interview met Vivian van der Kuil of met Carlijn van Rest over de ervaringen met het WLP.

Kosten

De kosten voor 10 bijeenkomsten inclusief divers studiemateriaal, assessment, overnachting, lunches en diners zijn € 6.295,-.

Inhoud


Het programma duurt ongeveer één jaar en heeft tien bijeenkomsten. We beginnen met een tweedaagse bijeenkomst (inclusief diner en overnachting). I.v.m. de wereldwijde pandemie beginnen we in 2021 iets later dan we normaliter doen, namelijk vlak voor de zomer 2021. Houdt onze website in de gaten voor de data of email ons via info@osr.nl en we houden je graag op de hoogte.

Onderwerpen

 • Inleiding leiderschap & diversiteit
 • Leiderschapsontwikkeling & empowerment
 • Overtuigend presenteren & imago building
 • Vitaliteit & Work life balance is business
 • Operational leadership & excellence
 • Leiderschap & management
 • Onderhandelen op niveau; “Hustle like a pro”
 • Business development, personal branding & acquisitie
 • Visionair leiderschap


Coaching


Naast het plenaire programma bieden we je ook de mogelijkheid om in een een-op-eengesprek met een deskundige coach aan de slag te gaan met je ontwikkeling. De coach helpt bij het maken van optimale keuzes en functioneren door een juiste balans tussen persoonlijke, professionele en organisatiedoelstellingen. Je beslist zelf wanneer je tijdens de loop van het programma van deze gesprekken gebruik maakt.

Persoonlijke mentor


Je krijgt een persoonlijke mentor in de vorm van een rolmodel uit de advocatuur. Deze mentor geeft je tips om je carrière in de advocatuur in de voor jou juiste richting te sturen.

Minstens twee en maximaal vier keer per jaar heb je een persoonlijk gesprek met je mentor. In deze bijeenkomsten kunnen naar wens allerlei onderwerpen aan de orde worden gesteld, zoals procedure partnertoetreding, organisatiecultuur, arbeidscultuur of dynamiek in de organisatie.

Digitale leeromgeving


Naast de bijeenkomsten maken we ook gebruik van de mogelijkheden van de techniek van nu. Al het cursusmateriaal en bijvoorbeeld routebeschrijvingen zijn daarom altijd online toegankelijk via onze digitale leeromgeving.

 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Wat ik geweldig vond aan dit platform is het netwerk dat het brengt om alles te bespreken wat je bezighoudt binnen een hele open en persoonlijke sfeer. De persoonlijke touch van Carolien benadrukte dit! Leontien is een geweldige coach die snel tot de kern doordringt zonder al te zweverige analyses - ontzettend fijn en waardevol om haar aan het begin en aan het eind erbij te hebben.
 • Monique Monique van der Linden - Beoordeling: 10/10
  Het WLP heeft mijn verwachtingen zonder meer overtroffen; ik heb enorm veel geleerd. De docenten waren van topniveau, de openheid van alle deelnemers was uniek en de gehele organisatie was buitengewoon goed. Ik zou deze opleiding van harte aan iedereen aanbevelen!

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina