Vrouwelijk leiderschap in de advocatuur

Wil jij bewuste keuzes maken in jouw loopbaan en jouw (persoonlijk) leiderschap een stevige impuls geven? OSR juridische opleidingen heeft een programma dat hier de juiste handvatten voor geeft. Het Women Leadership Programme (WLP) is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met minimaal zes jaar ervaring in de advocatuur en is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren in Nederland. Ligt de focus dan volledig op man/vrouw verschillen? Nee, zeker niet. De focus ligt op zelfontwikkeling en gelijkwaardigheid in het algemeen. Onze ervaring leert dat vrouwen dezelfde soort uitdagingen hebben in hun carrière en daarom ga je met deze groep gelijkgestemden hiermee aan de slag.  

Inspirerend leiderschap

Leiding nemen over jouw eigen carrière is essentieel. Zowel voor kantoren, als voor individuele advocaten is het van groot belang om proactief te handelen en niet af te wachten tot keuzes voor jou en je kantoor worden gemaakt. Hoe neem je de leiding en welke stappen kun je voor jezelf nemen? Dat is waar je aan gaat werken tijdens het Women Leadership Programme, samen met de deelnemers, trainers en coaches.

Het leiderschapsprogramma voor vrouwelijke advocaten bestaat uit zes modules. Tijdens deze bijeenkomsten ga je aan de slag met de bouwstenen van inspirerend leiderschap in de juridische wereld:

  • Leiderschap en diversiteit
  • Personal branding
  • Persoonlijke leiderschapsstijlen en -ontwikkeling
  • Doelen bereiken door samenwerken en onderhandelen
  • Overtuigend presenteren en imago building
  • Visionair leiderschap

Iedere deelnemer krijgt een vrouwelijke topadvocaat als mentor die handvatten kan geven voor keuzes in je carrière en persoonlijke ontwikkeling en met wie je kan sparren over lastige situaties op de werkvloer. Ook is er bij iedere bijeenkomst een vrouwelijke partner die haar verhaal vertelt en aan wie je -persoonlijke- vragen kunt stellen.

Het programma heeft een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten die in dezelfde fase zitten en met vrouwelijke topadvocaten en bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten. Dit zijn waardevolle aspecten die het programma uniek maken.

Het programma in het kort

  • Training, coaching en inspiratie
  • 7 intensieve sessies (inclusief een overnachting en twee diners)
  • Een prominente topadvocaat als jouw persoonlijke mentor

Brochure Women Leadership Programme

In de brochure kun je lezen wat het programma inhoudt en welke onderwerpen er aan bod komen.

Oud deelnemers aan het woord

Carlijn van Rest was advocaat bij Hogan Lovells en is inmiddels partner bij Scott+Scott. Ze vertelt over haar ervaringen en hoe ze nieuwe inzichten en vaardigheden inzet in haar dagelijkse praktijk.
Lees hier het interview met Carlijn van Rest

Vivian van der Kuil was partner bij AKD en is inmiddels partner bij DECK Advocaten. Zij is werkzaam binnen de praktijkgroep Transport & Energy. 
Lees hier het interview met Vivian van der Kuil

Mariëlle Daudt was jarenlang partner bij Baker mcKenzie en bij Jones Day, in het interview vertelt ze over haar ervaring met het Women Leadership Programma (WLP).
Lees hier het interview met Mariëlle Daudt

Juliana Dantas is partner corporate tax en hoofd van de Latin America Desk bij Baker McKenzie in Amsterdam. Ze nam deel aan zowel het nationale (WLP) als het internationale Women Leadership Programme (IWLP).
Lees hier het interview met Juliana Dantas

Irene van der Heijden, partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
”Naast de inspirerende docenten, heeft het mij veel gebracht om, in een besloten vertrouwde omgeving, te kunnen spiegelen aan peers die dezelfde vragen en uitdagingen hebben.”

Laura Smit, senior associate DLA Piper
”De ervaringen van (vrouwelijke) partners van de deelnemende kantoren waren inspinnend en deden ons inzien dat iedereen tegen dezelfde struggles aanloopt.”

Marjolein van Bekhoven, partner bij Loyens & Loeff Amsterdam
”Iets wat mij altijd is bijgebleven is dat ik tijdens het Women Leadership Programme heb leren inzien dat de meeste beslissingen niet tijdens de vergadering worden genomen, maar daaraan voorafgaand. En dat het daarom belangrijk is om het onderwerp al bij de juiste mensen op tafel te hebben.”

Valérie van ‘t Lam, partner bij Stibbe
”Ik ben bewust gaan praten en nadenken over mijn groeimogelijkheden.”

WLP

Voor het hele programma van het Women Leadership Programme, startdata, docenten, overige informatie of inschrijven, verwijzen wij je graag door naar de cursuspagina!

Inschrijven WLP

Anoek Laarman

Opleidingscoördinator

06 39 14 93 15
[email protected]
Kantoor
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht