Ook Basisopleiding Huurrecht erkend door Raad voor Rechtsbijstand

Terug naar overzicht
12 maart 2020

Ook de basisopleiding huurrecht van OSR juridische opleidingen is inmiddels officieel erkend door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor de deskundigheidseisen huurrecht. Eerder dit jaar ontving OSR voor de Basisopleiding Arbeidsrecht al de opleidingserkenning die bevestigt dat deze opleiding voldoet aan de nieuwe inschrijvingsvoorwaarden van de RvR die sinds 1 januari 2020 gelden.

Wil je als advocaat op toevoegingsbasis cliënten bijstaan in huurkwesties? Dan stelt de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) vanaf begin dit jaar de eis dat je voldoet aan de door haar gestelde specialisatie eisen. Een van deze verplichtingen is dat je een basisopleiding van tenminste 20 PO-punten voltooit. Een volledig overzicht van de eisen voor de inschrijfvoorwaarden van de RvR vind je in dit stroomschema.

Over de basisopleiding huurrecht

Paul Tillemans is opleidingsmanager bij OSR en is blij met deze erkenning: ‘Onze Basisopleiding Huurrecht is gebaseerd op de eindtermen en leerdoelstellingen van het groot keuzevak huurrecht uit de Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De eerste drie modules bieden wij al een aantal jaren aan en worden door cursisten goed beoordeeld met gemiddeld een 8,0. In overleg met de RvR en docenten is deze basisopleiding uitgebreid met een vierde dag, inclusief praktijkmiddag. Deze aanscherping en doorontwikkeling gaat in nauwe samenwerking met ons docententeam: mr. Oscar van Dalsummr. Ivette Mol, mr. Gert-Jan Wiekartmr. Jaap Damminghmr. Tomas Steenmetsermr. Mark van Heeren en mr. Jeroen Groenewoud.’

De basisopleiding bestaat uit vier modules waarin de docenten ingaan op het huurrecht in het algemeen, huurrecht woonruimte, huurrecht bedrijfsruimte en huurprijzenrecht woonruimte. De basisopleiding wordt afgesloten met een praktijkmiddag waarin verschillende thema’s binnen het woonruimterecht aan bod komen.

Lees ook het artikel van Oscar van Dalsum: ‘Een huurcontract is soms niks waard; je moet écht de ins en outs van het huurrecht kennen.’

Basisopleiding Huurrecht

De basisopleiding huurrecht bestaat uit vier cursusdagen. De modulaire samenstelling van de basisopleiding is als volgt:

  • Module 1: Huurrecht algemeen
  • Module 2: Huurrecht woonruimte
  • Module 3: Huurrecht bedrijfsruimte
  • Module 4: Huurprijzenrecht woonruimte en praktijkmiddag thema’s woonruimterecht

Meer informatie over de basisopleiding huurrecht staat op deze pagina.

Meer informatie en inschrijven
'Ook Basisopleiding Huurrecht erkend door Raad voor Rechtsbijstand