Arbeidsrecht

We hebben
voor jou klaar staan.

Ben jij advocaat of juridisch professional en werkzaam binnen het arbeidsrecht? OSR juridische opleidingen heeft een breed aanbod opleidingen, cursussen en trainingen die aansluiten op jouw ontwikkelbehoefte, zoals een leergang ontslagrecht of een actualiteitencursus arbeidsrecht.

Gekozen filters

Algemeen

Direct naar

Rechtsgebied

Functie

Cursusniveau

Opleidingsvorm

NoVa Juridisch punten

NoVa Niet-Juridisch punten

PWO Punten

PE Punten

NiVRE Punten

MFN Punten

Docenten

Cursusdatum

We hebben helaas op dit moment geen cursussen in dit rechtsgebied. Probeer de cursus te zoeken via het Cursusaanbod

Basisopleiding arbeidsrecht*

Erkend door Raad voor Rechtsbijstand (voor specialisatie arbeidsrecht)
20 (PO) J 5 november 2024 4 dagen
2500,-

Cursus de eerste drie ziektejaren*

Arbeidsrecht en de relatie met het sociale zekerheidsrecht in één cursus
10 J (PO) 20 november 2024 2 dagen
1275,-

Cursus arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een dynamisch vakgebied waar veel gebeurt. Wet- en regelgeving wordt regelmatig aangepast aan economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Een aantal ontwikkelingen en verschijnselen lichten we hieronder toe.

Ontslagrecht

Het ontslagrecht is een gedeelte binnen het arbeidsrecht waarbij de rechten en plichten van werknemers en werkgevers bij uitdiensttreding van een werknemer regelt.

AOW

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de overheid. Iedereen in Nederland, die de AOW-leeftijd heeft bereikt, heeft hier recht op. De AOW gaat de laatste jaren steeds verder omhoog naar 67 volgend jaar.

Politieke besluiten zoals de verhoging van de AOW-leeftijd zorgen voor verschuivingen in het arbeidsrecht. Technologische vooruitgang maken nieuwe ondernemingsvormen mogelijk, zoals internetonderneming Uber, die mensen aan het werk heeft zonder formele verbintenissen. Dit soort ontwikkelingen zorgen ervoor dat je als arbeidsrechtjurist of HR-medewerker nooit stil kunt blijven zitten en altijd alert moet zijn op bij- en nascholing.

Arbeidsrecht bij OSR juridische opleidingen

Bij OSR juridische opleidingen leer je optimaal door de combinatie van theorie en praktijk en de expertise van onze docenten. Ook is er veel ruimte voor interactie met je vakgenoten. Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert!

Basiscursussen

Wie bieden eendaagse en meerdaagse basiscursussen en basisopleidingen binnen het arbeidsrecht. Deze basiscursussen zijn bedoeld voor professionals die behoefte hebben aan basiskennis van het arbeidsrecht, maar niet specialistisch op dit vakgebied werkzaam zijn. Daarnaast bieden wij ook een Basisopleiding arbeidsrecht aan, een solide basisopleiding voor diverse juristen, zoals advocaten, bedrijfs- en overheidsjuristen, rechtsbijstandsjuristen, vakbondsjuristen, mediators en andere professionals in HR met behoefte aan een juridische basiskennis.

Verdiepings- en specialisatiecursussen

Ben je al enige tijd werkzaam als specialist arbeidsrecht, en wil je je specialisme up-to-date houden? Kies dan voor een verdiepingscursus. Hierin komen relevante onderdelen van jouw rechtsgebied verdiept en verduidelijkt aan bod. De docenten komen zelf uit de praktijk en kennen de klappen van de zweep. Diverse casussen en onderlinge discussies met medecursisten prikkelen je om anders dan wel verder te kijken dan je tot nu toe deed. Inspirerend en verrijkend.

Actualiteitencursussen

Als juridisch professional wil je op de hoogte blijven van de actuele thema’s en ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Met een een- of tweedaagse cursus bij OSR ben je weer helemaal bij. Wij hebben verschillende actualiteitencursussen op specifieke deelgebieden binnen het arbeidsrecht.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast inhoudelijke cursussen op het gebied van arbeidsrecht, zijn er ook cursussen gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die je als jurist van pas komen. Deze cursussen volg je in een face-to-face bijeenkomst in een kleine groep met maximaal zestien cursisten. De focus is zeer praktijkgericht, op basis van casuïstiek die vaak voorkomt of die je zelf inbrengt omdat het voor jou belangrijk is.