Samenwerking CvC en OSR: Beroepsopleiding legal mediator en ADR-specialist

Terug naar overzicht
18 april 2023

In samenwerking met het Centrum voor Conflicthantering (CvC) heeft OSR juridische opleidingen deze nieuwe beroepsopleiding, speciaal voor advocaten ontwikkeld. Door de kennis van beide partijen te bundelen, is deze unieke leergang tot stand gekomen, die inspeelt op de eisen die voor advocaten gelden. Een gedegen, erkende opleiding tot legal mediator en ADR-specialist.

Mediaton is niet meer weg te denken uit de juridische dienstverlening. De rechterlijke macht is deze weg al ingeslagen en de advocatuur kan niet achterblijven. Steeds meer advocaten hebben daarom de wens om tevens mediator te worden. Als advocaat moet je soms partijen tot elkaar brengen en strategieën toepassen om conflicten op te lossen als dat het beste is voor cliënten of het geschil. Daarvoor zijn de juiste mediation- en Alternative Dispute Resolution (ADR) vaardigheden nodig. In de nieuwe Beroepsopleiding legal mediator en ADR-specialist doen advocaten kennis op over, en werken zij aan deze vaardigheden.

De beroepsopleiding bestaat uit 20 klassikale bijeenkomsten verdeeld over zes modules. Na het volgen van de opleiding maken deelnemers zelf de keuze of zij het MfN-examen afleggen om daarmee een gecertificeerd MfN-mediator te worden. 

Paul Tillemans, directeur new business, over de opleiding: ‘’Ik ben er trots op dat OSR nu in samenwerking met het CvC een eigen mediation opleiding speciaal voor advocaten heeft.’’

Op de foto: Linda Reijerkerk, directeur van en trainer bij het CvC, Petra Jungjohann, directeur-bestuurder OSR en Paul Tillemans, directeur new business OSR.

Meer weten over de opleiding? Lees meer op de cursuspagina.

Legal mediator

Meer informatie over de nieuwe Basisopleiding legal mediator vind je hier!

Basisopleiding legal mediator
'Samenwerking CvC en OSR: Beroepsopleiding legal mediator en ADR-specialist