Petra Jungjohann

Directeur - bestuurder
Terug naar overzicht
Petra Jungjohann

Biografie

Mijn naam is Petra Jungjohann en als directeur-bestuurder bij OSR juridische opleidingen heb ik veel diverse werkzaamheden. Van het uitzetten van de strategie tot het aansturen en ondersteunen van medewerkers en docenten. Ook zorg ik ervoor dat cursussen op tijd worden herzien en (mede) ontwikkel ik nieuwe cursussen. Maar ook ben ik verantwoordelijk dat bestaande opleidingen goed worden georganiseerd en op tijd worden herzien.  

Maar wie ben ik eigenlijk? Als ik mezelf zou moeten omschrijven met eigenschappen, dan zijn energiek, loyaal, pragmatisch en analytisch met oog voor behoeftes van mensen de woorden die het meest passen. Als directeur-bestuurder vind ik het belangrijk om mensen te motiveren, zodat zij kunnen groeien en hun eigen beslissingen kunnen nemen. 

Opleiden loopt als een rode draad door mijn arbeidzame leven. Voor OSR heb ik 20 jaar gewerkt bij verschillende uitgeverijen waar ik diverse (management- en andere) rollen heb vervuld bij het ontwikkelen van educatief materiaal, vakinformatie en bij- en nascholing voor professionals. Het samenwerken met inhoudelijke experts en hen een podium bieden om andere professionals verder te helpen in hun loopbaan vind ik boeiend en dankbaar tegelijkertijd.  

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig. Lange afstandswandelingen, skiën en tennis zijn mijn favoriete activiteiten. Maar ook reizen en nieuwe dingen ontdekken is iets dat ik graag doe. Het liefst ga ik naar wat minder ontdekte gebieden, waarbij ik het heerlijk vind om tussen te lokale bevolking te zijn en te ontdekken wat daar anders is dan hier.  

Wat ik ook leuk vind om te doen, is koken! Vooral uit kookboeken en met name Vega gerechten en gerechten uit het Midden-Oosten.