Kerstin Hopman

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Kerstin  Hopman

mevr. mr. K.U.J. Hopman

Functie

advocaat bij Advocatenkantoor Kerstin Hopman te Alkmaar.

Specialisatie

sociaal zekerheidsrecht, arbeidsrecht

Biografie

Sinds 1 juni 2010 is Kerstin Hopman als zelfstandig advocaat in Alkmaar gevestigd. Tot die tijd is zij gedurende ruim 23 jaar werkzaam geweest bij verschillende werkgevers. In 1987 startte zij haar loopbaan bij het toenmalige GAK, het huidige UWV. Zij heeft daar op verschillende juridische afdelingen gewerkt en op die manier de nodige ervaring opgedaan op het gebied van sociale zekerheid.

In 1998 maakte zij de overstap naar de Rechtskundige Dienst van de FNV, waar zij zich ook in het arbeidsrecht kon specialiseren. In 2002 werd zij als advocaat beëdigd en werkte zij bij advocatenkantoor Oudegracht in Alkmaar.

Naast haar werkzaamheden als rechtshulpverlener is zij al jaren werkzaam als docent op het gebied van sociale zekerheid en op beperkte schaal ook van arbeidsrecht. Zij doceert aan vakgenoten werkzaam bij allerlei organisaties. Tevens is zij hoofddocent Socialezekerheidsrecht bij de beroepsopleiding binnen de advocatuur. Verder heeft zij in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties verricht.

Kerstin Hopman geeft de volgende cursussen:

Actualiteitencursus arbeidsongeschiktheidsrecht**

NIeuwste jurisprudentie en meest recente ontwikkelingen van wetgeving
5 J (PO) Verdiepingsniveau

Actualiteitencursus sociale zekerheid**

Actuele ontwikkelingen én jurisprudentie op het gebied van WW, ZW en WIA
5 J (PO) Verdiepingsniveau