Veelgestelde vragen Wsnp

Registratie en benoeming: veelgestelde vragen

Om als bewindvoerder Wsnp geregistreerd te worden, gelden naast het behalen van het mondelinge examen aan het einde van onze leergang Wsnp een aantal vereisten bepaald door Bureau Wsnp. Wij raden je aan deze door te nemen. Registratie wil niet zeggen dat je als bewindvoerder ook automatisch benoemd wordt door een rechtbank.

Wilt u een eigen organisatie starten?

Bent u niet van plan om voor een erkende bewindvoerdersorganisatie te gaan werken? Dan raden wij u aan contact op te nemen met Bureau Wsnp (telefoonnummer: 088 – 787 1910) voor meer informatie over de zogenaamde erkenningsstop en welke consequenties dit voor u kan hebben. In het door hen gepubliceerde overzicht ‘Aan de slag als bewindvoerder (organisatie)’ bieden zij meer informatie.

Nog helemaal geen ervaring op het gebied van de Wsnp?

Mocht u nog helemaal geen werkervaring hebben op het gebied van het werkveld van de Wsnp  kijk dan op bureauwsnp.nl voor erkende bewindvoerdersorganisaties. Wij adviseren u om contact te zoeken met een bewindvoerdersorganisatie bij u in de buurt om daar, indien mogelijk, een korte stage (van een paar dagen tot een week) te gaan lopen. Dit biedt u ongetwijfeld een beter beeld van het werkveld en de functie van bewindvoerder Wsnp. OSR beschikt niet over stageplekken en/of stageadressen. Voor het vinden van erkende bewindvoerderskantoren bij u in de buurt kijkt u op bureauwsnp.nl.

Sluit uw achtergrond of niveau aan bij dit beroep?

Om deel te nemen aan deze opleiding moet u beschikken over ‘HBO werk- en denkniveau’. Een HBO-diploma is in principe niet verplicht. Uw vooropleiding en/of werkervaring moet echter wel raakvlakken hebben met het werkveld van een bewindvoerder Wsnp. Denk dan aan bijvoorbeeld de volgende gebieden/richtingen: juridisch en/of administratief/financieel (een combinatie van deze twee bevelen wij sterk aan).

De richting sociaal/maatschappelijk kan ook mogelijkheid bieden om in te stromen. Wij benadrukken wel dat een bewindvoerder Wsnp feitelijk geen hulpverlenend beroep is. Mocht u daar toch meer naar op zoek zijn, dan adviseren wij u te kijken naar een opleiding tot schuldhulpverlener of contact op te nemen met de branchevereniging NVVK.

Persoonlijk en vrijblijvend advies?

Wij geven je graag advies over het opleidingstraject dat voor jou relevant is. Neem, met vragen over de gestelde eisen rondom vooropleiding en/of werkervaring, gerust contact op met Paul Tillemans, opleidingsmanager (paul.[email protected]).

Paul Tillemans

Opleidingsmanager beschermingsbewind en Wsnp

06 27 07 50 48
[email protected]
Kantoor
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht