Rechtsgebieden

Kennis en vaardigheden

Vind de cursus die aansluit op het rechtsgebied waarin jij werkzaam bent

Wij bieden een brede variatie aan opleidingen binnen een groot aantal verschillende rechtsgebieden.

Het college van afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) heeft op 13 december 2018 de wijzigingsverordening kwaliteitsbevorderende maatregelen aangenomen. Advocaten moeten zich na hun stage verplicht laten registreren in een vernieuwd rechtsgebiedenregister. Hieronder vind je de rechtsgebieden waar ons aanbod op aansluit. 

Voor elk rechtsgebied hebben wij een vaste opleidingsmanager. Daarnaast laten wij voor een aantal rechtsgebieden adviseren door prominenten uit de juridische praktijk. Dankzij deze experts blijven onze opleidingen actueel, relevant en van hoog niveau.


Ons cursusaanbod binnen de algemene praktijk bestaat uit Wwft– en patroonscursussen (basiscursus en opfriscursus). Met onze Wwft cursus beschik je in een halve dag over voldoende kennis om te voldoen aan de eisen van de NOvA en met de verschillende patroonscursussen voldoe je binnen een dag aan de eisen van de NOvA voor het begeleiden van stagiairs.

Ben jij advocaat of juridisch professional en werkzaam binnen het arbeidsrecht? OSR juridische opleidingen heeft een breed aanbod opleidingen, cursussen en trainingen die aansluiten op jouw ontwikkelbehoefte, zoals een leergang ontslagrecht of een actualiteitencursus arbeidsrecht.

Bij OSR juridische opleidingen kun je de opleiding tot beschermingsbewindvoerder volgen. Daarnaast organiseren we een aantal verdiepingscursussen bijvoorbeeld over procedurele aspecten, waarmee je binnen een dag op de hoogte bent.

Of je nu advocaat bent die een cliënt bijstaat in een geschil met een bestuurlijke instantie, een gemeentejurist die vaardigheden wil verbeteren in het omgaan met bezwaren van burgers of een organisatie die procedeert tegen de overheid, bij ons vind je een breed aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van bestuursrecht.

Nieuwe en gewijzigde wetgeving volgen elkaar in snel tempo op binnen het huurrecht en vastgoedrecht. Kennis van dit rechtsgebied moet daarom regelmatig opgefrist worden. Wij bieden hiervoor verschillende meerdaagse opleidingen, actualiteitencursussen, basis- én verdiepingscursussen binnen het huur- en vastgoedrecht.

Als professional werkzaam binnen het insolventierecht of Wsnp (Wet schuldsanering natuurlijke personen), wil je beschikken over relevante kennis en op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen. Bij ons vind je een breed aanbod van basisopleidingen, actualiteitencursussen en verdiepingscursussen op dit vlak.

Bij OSR juridische opleidingen vind je een breed aanbod aan opleidingen, trainingen en verdiepingscursussen binnen het letselschaderecht. Van de basisopleiding letselschade voor herstelgerichte dienstverleners tot een verdiepingscursus personenschade over het regelen van zorgschades.

Het omgevingsrecht regelt de fysieke omgeving waarin wij leven. Daartoe behoren milieu, water, natuur en ruimtelijke ordening. Het omgevingsrecht is een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is en verandert regelmatig. Als professional in dit rechtsgebied is het dan ook belangrijk om je kennis up-to-date te houden. OSR biedt naast de opleiding omgevingsrecht ook diverse cursussen over natuurbeschermingsrecht, gebiedsbescherming en soortenbescherming.

In het onderwijsrecht heb je met een diversiteit aan partijen en belanghebbers te maken waaronder leerlingen, studenten en hun ouders, maar ook besturen, toezichthouders, inspecties, samenwerkingsverbanden etc. Bij OSR juridische opleidingen bieden we basisopleidingen onderwijsrecht voor het PO en VO en voor het mbo, hbo en wo die de basis van het onderwijsrecht leggen. Daarnaast hebben we verschillende verdiepingscursussen op specifieke thema’s zoals passend onderwijs en selectie & aannamebeleid.

In het personen- en familierecht sta je cliënten bij in situaties die grote impact hebben op hun leven. In de vijfdaagse basisopleiding personen- en familierecht leer je alle basisbeginselen. Daarnaast hebben we verschillende verdiepingscursussen, o.a. op het belangrijke vlak van alimentatierekenen.

Bij OSR juridische opleidingen vind je een breed aanbod aan opleidingen, trainingen en verdiepingscursussen binnen de personenschade. Van de leergang middelzwaar letsel tot een training omgaan met cultuurverschillen voor de personenschade en een verdiepingscursus causaliteit en schade.

Wij hebben verschillende trainingen en opleidingen die jou ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. Met het volgen van deze opleidingen verhoog je merkbaar je persoonlijke effectiviteit als jurist, in de rechtbank en daarbuiten.

Advocaten, die rechtsbijstand willen verlenen in het kader van de WVGGZ en WZD en starten bij het psychiatrisch patiëntenpiket moeten op de hoogte zijn van thema’s en ontwikkelingen in het psychiatrisch patiëntenrecht. 

OSR biedt als enige de specialisatieopleiding waarmee je voldoet aan een van de eisen voor toegang tot het psychiatrisch patiënten piket van de Raad voor Rechtsbijstand. 

Ben je werkzaam als schuldhulpverlener? Of wil je schuldhulpverlener worden? Om mensen naar een schuldenvrije toekomst te begeleiden heb je een gedegen kennis van jouw discipline, schuldhulpverlening, nodig.

Het sociaal zekerheidsrecht omvat veel verschillende wetten. Dat betekent dat je als jurist binnen dit rechtsgebied doorlopend bij- en nascholing moet volgen. Wij bieden een groot aanbod aan actuele, leerzame en inspirerende opleidingen en cursussen die heel goed gewaardeerd worden door onze cursisten.

De belangrijkste functie van het strafrecht is het bewaken van de veiligheid en ordelijk verloop van de samenleving, door ongewenst gedrag te vervolgen en bestraffen. Als jurist in het strafrecht wil je uitblinken in je werk. Wij bieden verschillende trainingen, actualiteitencursussen, en verdiepingscursussen binnen dit rechtsgebied.

Het verzekeringsrecht houdt zich bezig met rechtsregels die de onderlinge betrekkingen bepalen tussen enerzijds de verzekeraar en anderzijds de verzekeringnemer en/of de verzekerde. Kennis van verzekeringsrecht is onontbeerlijk, daarom biedt OSR de basiscursus verzekeringsrecht.

Vluchtelingenrecht, ook wel asielrecht genoemd, is onderdeel van het migratierecht. Ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen, inburgering en asielprocedures volgen elkaar snel op. Het is dan ook essentieel dat je op de hoogte bent van actuele wet- en regelgeving, procedures en jurisprudentie.

Het migratierecht houdt zich bezig met situaties waarbij mensen in Nederland willen komen wonen, werken, studeren of verblijven bij familie. Naast de leergangen vreemdelingenrecht regulier I module A en vreemdelingenrecht regulier II module B, biedt OSR zowel verdiepingscursussen als actualiteitencursussen  vreemdelingenrecht. Voor het asiel- of vluchtelingenrecht, bieden wij de leergang vluchtelingenrecht module C.

Opleidingen Incompany?

Al onze opleidingen, cursussen en trainingen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Maecenas faucibus mollis interdum.

06 123 45 678
Tussen 09:00 en 17:00 uur
[email protected]
Deel deze pagina