John Wiering

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
John  Wiering

dhr. drs. J. Wiering

Functie

Docent voor de cursus Helder schrijven voor juristen

Specialisatie

persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden

Biografie

John heeft enorm veel ervaring in het begeleiden van juristen en werkte jarenlang voor o.a. Vergouwen Overduin als senior adviseur en –trainer en het Taalcentrum van de VU. Daarnaast heeft hij inmiddels vele opdrachten uitgevoerd voor verschillende Ministeries, semi-overheidsinstellingen, gemeentes, de Inspecties voor de Gezondheidszorg, de Jeugdzorg en het Onderwijs, een internationaal opererend ingenieursbureau, banken en verzekeraars, rechtsbijstandverzekeraars en het UWV.

John Wiering is sinds 2001 zelfstandig communicatieadviseur en –trainer. Hij adviseert organisaties en verzorgt trainingen en coaching in mondelinge en schriftelijke communicatie.

John wil graag bijdragen aan het succes en de professionaliteit van organisaties door persoonlijk advies en praktijkgerichte, op maat gesneden incompany-trainingen. In zijn visie draagt heldere en overtuigende communicatie bij aan de continue ontwikkeling van organisaties, teams en individuen. Maar ook in het bereiken van organisatiedoelen vindt hij duidelijke communicatie cruciaal. Zo zijn heldere rapportages, doelgerichte vergaderingen, klantvriendelijk gedrag en lezersvriendelijke brieven succesfactoren voor professionele organisaties.

John werkte jarenlang voor Vergouwen Overduin als senior adviseur en –trainer en voor het Taalcentrum VU. Verder heeft hij opdrachten gedaan voor onder andere verschillende Ministeries, semi-overheidsinstellingen, verschillende gemeentes, de Inspecties voor de Gezondheidszorg, de Jeugdzorg en het Onderwijs, een internationaal opererend ingenieursbureau, banken en verzekeraars, rechtsbijstandverzekeraars, het UWV en OSR Juridische opleidingen. Daarnaast is hij parttime werkzaam voor het UMCG, waar hij medisch specialisten traint in het voeren van lastige gesprekken met patiënten, collega’s en leidinggevenden.

John studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast heeft hij trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van management, communicatie en psychologie.

Op het gebied van de schriftelijke communicatie heeft hij zich gespecialiseerd in juridische teksten. Daarom werkt hij al ruim 15 jaar samen met de OSR, waar hij onder andere de cursus Helder schrijven voor juristen verzorgt.

Zijn vrije tijd besteedt hij aan tennissen, koken en zingen.

John Wiering geeft de volgende cursussen:

Online training helder schrijven voor juristen

Oefenen met teksten uit eigen praktijk; Analyse en feedback op eigen teksten.
12 NJ (PO) Onbekend