Joost Quant

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Joost  Quant

dhr. mr. A.J. Quant

Functie

Advocaat en partner bij Galatea Advocaten in Amsterdam

Specialisatie

Arbeidsrecht en de ondernemingsrechtelijke kant van het arbeidsrecht

Biografie

Joost Quant is sinds 1994 advocaat, verbonden aan Galatea Advocaten Amsterdam en werkzaam op het gebied van het arbeidsrecht en de ondernemingsrechtelijke kant van het arbeidsrecht; arbeid & medezeggenschap, de positie van de statutair directeur/vennootschapsbestuurder, reorganisaties, ontslagrecht, Corporate Governance, algemeen verbintenissenrecht en mediagevoelige zaken.

Joost studeerde rechten in Leiden en de USA (Atlanta), is sinds 1994 advocaat, heeft in 2006 de PALA (Post Academische specialisatie Opleiding Arbeidsrecht) afgerond en in 2015 de opleiding tot Mediator. Hij is lid van onder meer de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) en de VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht). Joost Quant is tevens werkzaam geweest in het (internationale) bedrijfsleven, onder meer op strategische en commerciële functies. Daardoor is hij bij uitstek de docent die de theorie naar de praktijk kan vertalen.

Daarnaast is Joost Quant actief als bestuurder/toezichthouder bij diverse instellingen, is Voorzitter en Trustee van het vermogen van de Van Bijleveltstichting, lid van de Raad van Toezicht van een grote kinderopvangorganisatie en lid van de Raad van Toezicht van een scholengemeenschap in Amsterdam.

Joost Quant geeft de volgende cursussen:

Basisopleiding arbeidsrecht*

Erkend door Raad voor Rechtsbijstand (voor specialisatie arbeidsrecht)
20 (PO) J Basisniveau