Training tijd winnen en stress verminderen

Startdata23 september 2024
Aantal lesdagen2
PO punten10 NJ (PO)
Training tijd winnen en stress verminderen Krijg regie over je werk (terug)
Vanaf 1275,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

10

Ken je het gevoel geleefd te worden?

Vol goede voornemens start je je werkdag met het doel om aan het dossier van die ene client te werken, maar door allerlei nieuwe urgente vragen loopt je dag anders. Dat belangrijke processtuk met die steeds dichterbij komende deadline, dat je gepland had om aan te werken, stel je weer uit. ‘s Avonds en in het weekend is het daardoor af en toe lastig loskomen van je werk. Je hoofd is vrijwel nooit leeg. Je ervaart daardoor dat de werkdruk soms tot stress leidt.

In deze training leer je hoe je de controle terugkrijgt door jezelf weer achter het stuur te zetten. Met een meer proactieve werkhouding en een helder werksysteem, waaronder een lege inbox, creëer je meer overzicht en structuur. Daarnaast werken we aan vaardigheden om planmatig te werken. Vervolgens laten we je ervaren wat multitasken doet met je brein en krijg je handvatten om jouw output te verhogen.

Tijdens de training focussen we op jou als persoon. Wat maakt het dat je zo druk bent? Wat zijn je valkuilen? Welke gedragsverandering zal tot meer effectiviteit leiden? Je leert patronen te doorbreken waardoor je minder werkdruk voelt en meer werkgeluk ervaart.

Tijdens de Training tijd winnen en stress verminderen krijg je praktische handvatten hoe:

 • Jij meer regie krijgt over je dagen;
 • Je minder uitstelt;
 • Je meer focus/concentratie hebt gedurende je werkdag;
 • Je je output op een dag kan verhogen;
 • Je realistischer planningen maakt;
 • Het werk beter los kunt laten als je naar huis gaat.

Tijdswinst na het volgen van de training
Bij deelnemers hebben we uitgevraagd wat hun tijdswinst was na het volgen van deze training, daar kwam onderstaand resultaat uit!

Wat is de doelgroep?

De Training tijd winnen en stress verminderen is ontwikkeld voor iedere jurist werkzaam binnen advocatuur, rechtsbijstandverzekeraar en/of overheid en:

 • meer output wil realiseren zonder harder te werken;
 • meer “in control” wil komen;
 • makkelijker zijn of haar werk los wil kunnen laten.

Wat is de cursusvorm?

Deze training heeft een blended opzet:

 1. We starten met een intake door middel van een 1-op-1 gesprek van een half uur. Daarin staan jouw leerdoelen centraal en krijg je de eerste praktische adviezen aangereikt.
 2. Vervolgens ga je met een e-learning programma dat twee uur duurt, aan de slag met het outputgericht werken met je e-mail en start je met het werken met een takenlijst in Outlook.
 3. Daarna volgt de eerste klassikale workshop van een dagdeel, waarin op een interactieve manier verschillende onderwerpen de revue passeren: werktypen, mindset, concentratie en het effect van multitasken.
 4. Na drie tot vier weken hebben we een tweede workshop van een dagdeel, die erop gericht is je pro-activiteit vergroten, het starten met planmatig werken, prioriteiten stellen en het onderhouden van je werksysteem.
 5. Tijdens het laatste individuele gesprek van een half uur zetten we de puntjes op i en wordt de vertaalslag van de training naar jouw dagelijks praktijk gemaakt.

Wie is de docent?

Bernadette Deitmers

Wat leer je tijdens de Training tijd winnen en stress verminderen?

Na afloop van de Training tijd winnen en stress verminderen:

 • weet je hoe je meer output kunt realiseren zonder harder te werken;
 • krijg je meer controle over je werk:
 • kun je je werk makkelijker loslaten.

Wat ontvang je na afronding van de Training tijd winnen en stress verminderen?

Na afronding ontvang je:

 • 10 NJ (PO) punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus voor niet-juridisch inhoudelijke punten;
 • bewijs van deelname.

 • We starten met een online eerste 1-op-1 gesprek van een half uur. Daarin staan jouw leerdoelen centraal en krijg je de eerste praktische adviezen aangereikt.
 • Via een e-learning programma ga je in 2 uur ga je aan de slag met het outputgericht werken met je email en start je met het werken met een takenlijst in Outlook.
 • Tijdens de eerste workshop maak je op een interactieve manier kennis met verschillende onderwerpen: werktypen, mindset, concentratie, het effect van multitasken.
 • Na drie-vier weken hebben we een tweede workshop gericht op het vergroten van je proactiviteit, het starten met planmatig werken, prioriteiten stellen en het onderhouden van je werksysteem.
 • Tijdens het laatste 1-op-1 gesprek zetten we de puntjes op i en wordt de vertaalslag van de workshops naar jouw dagelijks praktijk gemaakt.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Het is een praktische opleiding waarin je veel krijgt aangereikt dat je direct in de praktijk kan brengen. Doordat je meteen aan de slag kan gaan met hetgeen je aangereikt krijgt en dit op de tweede cursusdag ook weer aan bod komt, is de kans minder groot dat je weer in oude patronen vervalt. Hierbij helpt ook dat je vrij snel merkt dat het echt prettiger werken is met alle aangereikte tips en trics. Tot slot; de docent geeft op een hele prettige, eerlijke en open wijze les en kan alle vragen zeer goed en duidelijk beantwoorden. Ik vind haar de perfecte docent voor deze cursus.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Ik vond het een erg nuttige opleiding waar je meteen in de praktijk mee aan de slag kunt. Het biedt veel houvast voor een goede stuctuur en planning in het werk. Ik dacht al veel structuur te hebben, maar hiermee wordt dan alleen maar beter.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Ik vind het een toffe opleiding. Het zet je aan het denken, is hands-on en je kunt er echt iets mee. Mits je dat zelf ook wilt natuurlijk. Veranderen begint met willen. In feite gaat de opleiding over meer doen in dezelfde tijd en met minder stress. Wie wil dat nou niet.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Basiscursus mediationvaardigheden voor juristen

 
Nieuw
Leer samen met vakgenoten effectieve mediationvaardigheden van zeer ervaren trainers
12 NJ (PO) Onbekend

Online opfris patroonscursus

Krijg in slechts drie uur nieuwe handvatten om stagiairs adequaat te begeleiden
3 NJ (PO) Onbekend

Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen*

Meer resultaat bij onderhandelingen voor jezelf en je cliënt.
12 NJ (PO) Basisniveau

Training toepassen ChatGPT voor bedrijfsjuristen*

 
Nieuw
Leer als bedrijfsjurist om ChatGPT effectief en veilig te gebruiken!
3 PO (NJ) Basisniveau