Training overtuigend presenteren en pleiten**

Startdata18 oktober 2024
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
PO punten6 NJ (PO)
Training overtuigend presenteren en pleiten** Met persoonlijke tips en handvatten waar je direct mee aan de slag kunt
Vanaf 775,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

6

Werk aan je overtuigingskracht

Als professional in een juridische setting neem je in je werk verschillende rollen aan. Soms ben je een overlegpartner voor je cliënten, soms een collega, maar ook een partner in de onderneming, onderhandelaar, pleiter of werkgever. Iedere rol en iedere situatie stelt andere eisen aan de manier waarop je optreedt. Daarbij is je overtuigingskracht van essentieel belang. Met deze training leer je in één dag overtuigend pleiten en presenteren. En werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

In onze training Overtuigend pleiten en presenteren leer je hoe je de juiste argumenten succesvol overbrengt. We werken aan jouw vaardigheden om een boodschap in een gesprek net zo duidelijk over te brengen, als dat je dat op papier ook al kunt. Tijdens deze, door cursisten zéér hoog gewaardeerde, training versterk je jouw persoonlijke mondelinge communicatie. Doel daarvan is dat je nog effectiever kunt optreden in regelmatig terugkerende situaties en rollen. De deelnemers waardeerden de laatst gegeven training met een 9.5 en gaven zelfs een 10 voor de praktijkgerichtheid.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat persoonlijke overtuiging voor 90% wordt bepaald door non-verbale uitingen. Sta jij daar wel bij stil? Zo niet, dan zie je belangrijke lichaamstaal en intonatie over het hoofd. En laat je mogelijkheden en kansen hierin liggen. Wil jij je boodschap helder overbrengen? Werk dan nu aan de juiste houding en toon.

Wat is de doelgroep?

Deze training is ontwikkeld voor advocaten en andere juridische professionals

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit een intensieve klassikale bijeenkomst van een dag waarin voldoende ruimte wordt geboden voor interactie.

Wie is/zijn de docent(en)?

Ursa Katharina Müllen
Naomi Ketelaar

Wat leer je tijdens de Training overtuigend pleiten en presenteren?

Na afloop van deze training:

 • heb je je persoonlijke mondelinge communicatie versterkt;
 • kun je nog effectiever en met meer impact optreden in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de Training overtuigend pleiten en presenteren?

Na afloop van de training ontvang je:

 • 6 NJ PO-punten. Deze cursus is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Inhoud


In de cursus concentreren we ons op de effecten van elk onderdeel voor een effectieve communicatie:

 • zichtbaarheid & uitstraling
 • de eigen presentie
 • de dynamiek van interactie tussen mensen
 • de gebaren
 • de emoties
 • de doelgerichtheid


Daarmee bouwen we een basis om al jouw face-to-facecommunicatie verder te verbeteren. Dit passen we concreet toe aan de hand van jouw eigen casuïstiek. Je geeft een presentatie en ontvangt adviezen en oefeningen, specifiek toegesneden op jouw eigen behoefte.

Ochtend:


Kennismaking en inventarisatie van specifieke wensen om de eigen presentatie te verbeteren.
Uitleg afgewisseld met oefeningen. Eerste ronde presentaties: directe hulp om inzicht te krijgen in jouw specifieke problemen, en tips om jouw communicatie direct te verbeteren.

Middag:


Drie blokken, die elk bestaan uit één communicatieoefening en presentaties. In deze tweede ronde presentaties pas je gelijk toe wat je in de oefeningen van het ochtendprogramma hebt geleerd. Je krijgt ondersteuning om deze vaardigheden te integreren in je eigen presentatiestijl, zodat je effectiever wordt en presenteren leuk gaat vinden. Tijdens de training leer je expliciet van elkaars optreden en van de tips die de medecursisten ontvangen.

Werkwijze


Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Het is een intensieve kennismaking met de mogelijkheden om jouw professionele presentatie te verbeteren. Je gaat samen met vakgenoten concreet aan de slag met oefeningen, waarbij je niet op je stoel blijft zitten! De training staat onder leiding van een zeer ervaren gedragsdeskundige en een advocaat-trainer.

Materiaal


Kort voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons een voorbereidende opdracht.

 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Een waardevolle opleiding. De trainers zijn zeer deskundig en geven bruikbare tips die je direct kunt toepassen. Een aanrader voor een ieder die pleit of presenteert, of voornemens is dat te gaan doen.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  De locatie was goed bereikbaar. De trainers waren deskundig en konden goede, bruikbare tips geven die je in de praktijk goed kunt gebruiken tijdens een zitting, een adviesgesprek of een presentatie.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Afwisselende cursus, bruikbare feedback van de trainers en het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk.
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Erg deskundige trainers en een enorm leerzame ervaring. De trainers voelden ze behoeften feilloos aan en wisten de cursisten op de juiste manier te prikkelen. Zeker een aanrader!
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Heel leerzaam, ik heb veel specifiek op mij gerichte tips gehad. Daarnaast vond ik het fijn dat het interactief was.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Ik vond de training erg waardevol. Er was een goede balans tussen wat de trainers te vertellen hadden en de ruimte om na te denken en te oefenen. Je gaat de deur uit met meer zelfvertrouwen omdat de trainers datgene aanwakkeren wat je in feite al kan.
 • Anoniem - Beoordeling: 6/10
  Ik vond het een prettige opleiding. Af en toe wel confronterend.
 • Anoniem - Beoordeling: 5/10
  De opleiding voldeed niet aan mijn verwachting. Ik had veel praktische oefeningen gericht op het pleiten verwacht, maar het was vooral heel basale theoretische informatie in combinatie met zeer specifieke casussen van anderen.
 • Marije Marije Bakker - Beoordeling: 9/10
  Ik vond de training erg leerzaam en inspirerend. Ik moet altijd een drempel over omdat je met onbekende mensen direct voor een groep wordt geplaatst en 'voor de leeuwen wordt gegooid'. Maar het werkt wel, je leert veel en krijgt waardevolle feedback op een positieve manier. Het waren erg goede trainers, daar staat of valt de training mee.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Ik vond het een goede opleiding. De trainers hebben ons geholpen met tips op individueel niveau ondanks dat het een groepsbijeenkomst is.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Heel goed. Je krijgt persoonlijke tips die je meteen in de groep kunt toepassen.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  leerzaam en nuttig voor de praktijk. veel goede tips tricks en goede feedback gehad.
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  Ik vond het inhoudelijk goed. Qua theorie en praktijk een goede verdeling. De docenten hielpen per individu mee om inhoudelijk het doel te bereiken. Ik vond het niet zo fijn dat er gelijk bij de eerste keer presenteren gelijk werd ingegrepen/men werd onderbroken. Hierdoor was ik snel van mijn stuk gebracht. Ook vond ik dat de ene cursist meer handvatten werder geboden dan de ander.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Uitstekende docenten, zelf geoefend, veel bruikbare tips.
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  De cursus was heel nuttig. De docenten beschikken over ontzettend veel kwaliteit en (mensen)kennis. Fijn dat je binnen een groep toch individuele feedback krijgt. Een waardevolle dag, ik heb er veel van geleerd.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Rima, goede interactie en trainers die elkaar goed aanvulden
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Erg leerzaam en confronterend op bepaalde momenten. Zeer waardevol. Veel praktijkvoorbeelden gekregen. Docenten prettige stijl van lesgeven en erg prettige energie.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Erg leerzaam
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Geweldige dag! Geen prietpraat gelijk aan de slag. Alles wat de trainers deden was voorbeeld. Persoonlijke coaching terwijl je ook leerde van de rest van de groep. 's Morgens feedback, 's middags toegepast.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Ik ben onder de indruk. De docenten zijn deskundig en hebben allerlei eye-openers.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Ik vond het een leerzame dag. De trainers waren heel ervaren, praktisch en to the point. Meerwaarde dat het in de vorm van een training wordt aangeboden waarin je wordt gedwongen zelf actief aan de slag te gaan. Verbeterpunt: communicatie vooraf over de opdracht (wat wordt concreet verwacht: tijdens de lesdag bleek dat er een presentatie (en niet bijv. een casus) werd verwacht, dat had van mij vooraf duidelijker gecommuniceerd mogen worden). De locatie was prima, maar de zaal werd aan het einde van de middag wel warm.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.