Online opfris patroonscursus

Startdata 3 juli 2023, 14 december 2023
Aantal lesdagen1
PO punten3 NJ (PO)
Online opfris patroonscursus Krijg in slechts drie uur nieuwe handvatten om stagiairs adequaat te begeleiden
Vanaf 350,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

3

Deze online cursus is er op gericht om jouw eigen stijl en kunde als patroon te zoeken en te versterken door jouw praktijkervaring te analyseren. Daarnaast doe je (basis)kennis op over de beroepsopleiding en wat jouw rol als patroon inhoudt (m.n. via de reader). We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon verder door te ontwikkelen. Verder zetten we een bijzondere werkvorm in: aan de hand van filmfragmenten bekijken we diverse stijlen van mentorschap en reflecteer je op je eigen (gewenste) stijl als patroon. Kortom, je leert op de meest complete manier: door te ervaren en te doen. Vooraf deel je jouw ontwikkelvragen met ons zodat je hiermee tijdens de online cursus concreet mee aan de slag kunt. Door de inbreng van vragen, leer je ook van de andere deelnemers. Met deze cursus versterk je jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden en krijg je alle handvatten voor begeleiden van jouw stagiaires in zowel hun ontwikkeling als stressmanagement.

Vooraf ontvang je een reader met daarin alle relevante basisinformatie over het nieuwe patronaat en tijdens de cursus zetten de trainers verschillende werkvormen in om interactie te stimuleren.

De cursus wordt, conform de eisen van de NOvA, afgerond door middel van een reflectieve opdracht. Het inleveren van de reflectieve opdracht is een voorwaarde voor het verkrijgen van het certificaat.

Wat is de cursusvorm?

De cursus is een online bijeenkomst van één dagdeel. Via Zoom is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Wie is de docent?

De docent is een ervaren coachopleider, trainer en voormalig advocaat. Lees hier meer over Marieke Westerhof.

Wat leer je?

Na deze cursus:

 • Heb je jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon versterkt;
 • Heb je handvatten om feedback te geven en de ontwikkelstappen van jouw stagiaires te begeleiden;
 • Heb je een beter beeld van jouw formele rol als patroon en heb je inzicht in de vernieuwde beroepsopleiding (m.n via de reader);

Wat is de doelgroep?

Per 1 oktober 2020 is de patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Belangrijk is dat:
1.Elke patroon de cursus van minstens zes uur moet doen en een herhaal/opfriscursus volgen om de drie jaar.
2.De opfriscursus bedoeld is voor een (beoogd) patroon die in de drie jaar voorafgaand al een patroonscursus heeft gevolgd. Een cursus van drie uur volstaat in dit geval.

Onduidelijk wat voor jou van toepassing is? Neem dan een kijkje op https://www.advocatenorde.nl/faq/ba-patroonscursus of neem contact met ons op.

Wat ontvang je na afronding van de patroonscursus?

- 3 PO-punten;
- bewijs van deelname.

Overige informatie

Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken via Zoom, een makkelijk toegankelijke vergadersysteem.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin de instructies om Zoom te gebruiken en een link naar de online cursus.

Annuleren

Voor deze cursus mag je tot vier weken voor aanvang van de lesdag annuleren of een andere collega in de plaats de cursus laten volgen. Daarmee is artikel II.2.5 van de algemene voorwaarden van OSR is niet van toepassing op deze cursus.

Inhoud

Tijdens de cursusdag is de insteek het zoeken en versterken van jouw eigen stijl en kunde als patroon door je eigen praktijk in te zetten en te leren van de andere deelnemers. We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon te ontwikkelen. Verder zetten we een bijzondere werkvorm in: aan de hand van mooie fragmenten uit films bekijken we diverse stijlen van mentoren en reflecteer je op je eigen (gewenste) stijl als patroon.
Ook staan we kort stil bij de voorbereidingsopdracht over de inhoudelijke vereisten die de NOvA stelt aan het patronaat.

Materiaal

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons een mail met een voorbereidingsopdracht en een digitale reader.

 • Ina Slofstra - Beoordeling: 10/10
  De trainers vond ik erg goed, ze kwamen met leuke praktijkvoorbeelden en mooie filmpjes. De filmpjes waren echte eye-openers. (Deze deelnemer heeft 15,2% korting gekregen op de cursus)
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Nuttige interactieve sessie.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Aardig. Goed gebruik gemaakt van de digitale middelen om de (toch best lange) cursus interactief en levendig te houden. Gebruik van Mentimeter, filmfragmenten en breakoutrooms werkte goed.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Was een leuke middag en goed om weer even stil te staan bij de belangrijke rol van een patroon. Interessant om met elkaar te spreken en verschillende ervaringen te horen.
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  leuke middag, goeie groep, leuke, open uitwisseling. Had misschien iets praktischer gekund, de focus lag nu erg op omgang met de stagiaire. Ik vond dat zelf eigenlijk wel erg aardig, maar het had misschien iets concreter gekund hier en daar.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Basis patroonscursus

Verrassend inspirerend en voldoet aan de NOvA eisen voor patroonscursus nieuwe stijl.
6 NJ (PO) Onbekend

Actualiteitencursus civiel proces- en bewijsrecht**

Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk! Datum 2020 volgt!
5 J (PO) Verdiepingsniveau

Mastertraining Legal Trusted Advisor**

Ontwikkel de vaardigheden om door te groeien tot legal trusted advisor
12 NJ (PO) Verdiepingsniveau

Online opfris patroonscursus voor de Law Firm School

3 NJ (PO) Onbekend