Volledig up-to-date in sociale zekerheid
Het stelsel van sociale zekerheid is complex en aan verandering onderhevig. In de afgelopen jaren is de WIA veelvuldig in het nieuws. De instaptoets van meer dan 35% arbeidsongeschikt wordt als te hoog beschouwd, de zogenaamde 35minners vallen buiten de boot. Een tekort aan verzekeringsartsen zorgt ervoor dat noodmaatregelen worden ingezet zoals het toekennen van WIA uikeringen aan 60plussers zonder een hieraan ten grondslag liggende keuring.
Om de problematiek rondom het stelsel op te lossen zijn er in de afgelopen jaren al meer oplossingen aangedragen. Welke wijzigingen zijn er doorgevoerd en hoe heeft dit bijgedragen aan een oplossing?
Wat is de huidige stand van zaken en hoe kijkt de rechtspraak naar de aanpassingen in wet- en regelgeving? In deze cursus word je bijgepraat op ontwikkelingen, actuele jurisprudentie en veranderde regelgeving inzake WIA, WW en ZW van het afgelopen jaar.
Wat is de doelgroep?
Deze actualiteitencursus is interessant voor juridische professionals werkzaam in het sociaal zekerheidsrecht zoals advocaten en juristen.
Wat is de cursusvorm?
Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van één dag. De ontwikkelingen van het afgelopen jaar worden daarbij besproken. Er is voldoende ruimte voor interactie met deelnemers en de docent.
Wie is de docent?
Wat leer je tijdens de actualiteitencursus sociale zekerheid?
Na afloop van deze cursus:
- ken je de laatste ontwikkelingen in het sociaal zekerheidsrecht;
- ben je op de hoogte van relevante jurisprudentie op het gebied van WIA, ZW en WW;
- kun je deze kennis toepassen op jouw praktijk.
Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus sociale zekerheidsrecht?
Na afloop onvang je:
- 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een bewijs van deelname.
Wat betekent het regeerakkoord op hoofdlijnen voor het sociaal zekerheidsrecht?
Wil je alvast een voorproefje en weten wat het regeerakkoord in hoofdlijnen betekent voor het bestuursrecht? Bekijk dan het online spreekuur!