“Ik zie het als een businessrisico als je inclusiviteit niet goed regelt”

Terug naar overzicht
7 juni 2021

Interview Corinne Schot, oud-deelnemer aan het Women Leadership Programme van OSR

Dit jaar bestaat het Women Leadership Programme (WLP) 15 jaar. Tijd om terug te blikken op de veranderingen. Wij spraken daarom verschillende deelnemers die hebben meegedaan aan dit programma.

“Ik volgde het Women Leadership Programme in 2007”, vertelt Corinne. “Wat ik daar vooral heb geleerd is het belang van een goed netwerk, weten wat je wil, het hebben van een plan b en keuzes maken. Je kunt je energie maar één keer uitgeven. Mijn devies was: beter alles drie keer dichtnaaien. Voor twintig piekmomenten per jaar had ik een au pair, een crèche en een achtervang. Thuis sprak ik af: ik ben elke dag uiterlijk om half 7 thuis. Dat gaf heel veel rust.

Sinds de komst van de millennials is er veel veranderd in de advocatuur. Toch blijkt gelijke kansen creëren niet genoeg. De instroom is 50/50, maar in de groep 32-40 jaar zie je dat verschuiven. Blijkbaar gebeurt er iets onderweg, waardoor zelfs 40% vrouwen aan de top lastig in te vullen is. Ook bij Baker McKenzie, terwijl wij diversiteit heel hoog in het vaandel hebben. Maar ik zie het als een businessrisico als je inclusiviteit niet goed regelt. Het is iets waar klanten tegenwoordig echt op letten.

Natuurlijk maakt kinderen hebben het complexer om fulltime te blijven werken. Het werk is nu eenmaal veeleisend. Maar laat je nooit weerhouden om van de geijkte paden af te wijken. Mijn advies is: verspil niet te veel tijd. Bedenk op tijd wat je wilt bereiken, bespreek het thuis, regel je zaken goed en geloof in jezelf! Wil je partner worden, vraag jezelf dan af wat je ervoor over hebt, onderzoek welke financials je moet halen en zorg voor sponsors binnen je kantoor. Maar het blijft een ingewikkeld keuzespel, een groeiproces. Of ik tevreden ben over waar ik nu ben?”, besluit Corinne: “Ja, dat ben ik zeker!”

Corinne Schot is managing partner bij Baker McKenzie in Amsterdam.

Corinne Schot

Corinne Schot is managing partner bij Baker McKenzie in Amsterdam. Corinne volgde het Women Leadership Programme van OSR in 2007.

Meer informatie WLP
'“Ik zie het als een businessrisico als je inclusiviteit niet goed regelt”