Nils Winthagen

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Nils  Winthagen

dhr. N.A. Winthagen

Functie

Advocaat/partner bij Winthagen Legal advocaten

Specialisatie

privacyrecht

Biografie

Nils Winthagen adviseert en procedeert voor zijn cliënten op het gebied van het handelsrecht met een focus op het intellectuele eigendomsrecht. Binnen die specialisatie is Nils door de jaren heen betrokken geweest bij diverse toonaangevende procedures op het gebied van merkinbreuk, kwesties over productvormgeving en uitingen in de media.

Als expert op zijn vakgebied staat Nils zijn cliënten bij op meerdere deelgebieden, zoals het merkenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, algemene oneerlijke concurrentie, media- en reclamerecht, e-commerce, bescherming van persoonsgegevens en distributie- en agentuurovereenkomsten. Daarnaast adviseert en procedeert Nils over commerciële contracten.

Binnen veel marksectoren is het beschermen van intellectuele eigendom een sleutelprioriteit. Van de media- en entertainmentsector tot technologiebedrijven of ondernemingen actief in retail of fast-moving consumer goods: overal wordt het belang van IP assets erkend. Diverse van deze ondernemingen met een merken- of designportfolio worden door Nils bijgestaan. Hij fungeert daarnaast als strategische partner voor het aangaan en onderhouden van commerciële samenwerkingen.

Voor de oprichting van WinthagenMensink advocaten werkte Nils onder meer bij de Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Clifford Chance LLP en een gerenommeerd nichekantoor op het gebied van de intellectuele eigendom.