Marion Scholtes

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Marion  Scholtes

mevr. mr. M.W.A. Scholtes

Functie

Advocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten te Den Haag

Specialisatie

onderwijsrecht

Biografie

Marion Scholtes werkt sinds oktober 2012 bij Brussee Lindeboom Advocaten en is daarmee teruggekeerd naar de onderwijsbranche, waarin zij eerder haar sporen heeft verdiend.

Marion Scholtes studeerde in 2004 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor was zij al enige jaren werkzaam als rechtshulpverlener, waar haar focus lag op arbeidsrecht, ambtenarenrecht en onderwijsrecht. De praktijk van het onderwijsrecht heeft zij vervolgens als advocaat voortgezet bij de werkgeversvereniging Besturenraad. Zij trad daarbij onder meer op als huisadvocaat voor verschillende schoolbesturen en verzorgde cursussen en trainingen aan het management. Daarnaast doceerde zij als deeltijddocent aan de Avans Hogeschool in Breda.

Vanaf 2009 heeft Marion Scholtes haar advocatenpraktijk verbreed naar het algemene civiele recht, waaronder contractenrecht en familie- en jeugdrecht bij het kantoor Bos Van der Burg Advocaten.

Bij Brussee en Lindeboom zet Marion Scholtes haar praktijk als onderwijsadvocaat voort. Daarnaast blijft zij werkzaam op het terrein van het Familie- en Jeugdrecht. Marion houdt van de dynamiek van de advies- en procespraktijk, het contact met de cliënt en de afwisseling tussen overleg, procederen en studie waarbij zij de ene keer optreedt als huisadvocaat voor onderwijsinstellingen, en de andere keer voluit gaat voor de verdediging van een particulier/onderwijsmedewerker/ambtenaar.

Marion Scholtes geeft de volgende cursussen:

Basisopleiding onderwijsrecht mbo*

 
Specifiek gericht op de wetgeving voor het mbo
25 PO J Basisniveau

Basisopleiding onderwijsrecht hbo en WO*

Heterogene groepen met zowel bestuurders uit het onderwijs als juristen
25 PO J Basisniveau

Basisopleiding onderwijsrecht PO en VO

Goede basis voor onderwijsrecht in de breedte
25 J (PO) Onbekend