Martijn Doornbos

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Martijn Doornbos

Functie

Jurist en AI-trainer.

Specialisatie

Diepgaande kennis van taalmodellen (LLM’s) voor de juridische praktijk.

Biografie

Martijn Doornbos heeft jarenlange ervaring in de juridische praktijk. Hij is zijn carrière in 2013 gestart bij het advocatenkantoor De Brauw. Na jarenlang als advocaat in de procespraktijk in Amsterdam werkzaam te zijn geweest is Martijn in 2020 teruggekeerd naar zijn roots in het noorden van het land. 

Martijn vervult thans de functie van head of legal van het Martini Ziekenhuis te Groningen. In deze rol is Martijn met zijn team verantwoordelijk voor alle juridische aangelegenheden die het ziekenhuis betreffen. Dit varieert van bestuursaangelegenheden tot vraagstukken over de geneeskundige behandelingsovereenkomst en het voeren van (tucht)procedures. 

Martijn is medeoprichter van een legaltechbedrijf met als missie om de toegang tot het recht te versterken. Dit door juridische kennis en advies met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) toegankelijk te maken. Met een team van AI-developers en juristen ontwikkelt Martijn dé juridisch assistent in het Nederlands recht. Hiermee beschikt Martijn over unieke kennis en expertise die hij graag tijdens zijn workshops en trainingen met je deelt.