Justine van Lochem

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Justine van Lochem

mevr. J. van Lochem

Functie

Bijzonder hoogleraar Huurrecht aan de RUG, Advocaat/partner commercieel vastgoed en huurrecht bij Van Benthem en Keulen

Specialisatie

Commercieel vastgoed, huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte), algemeen verbintenissenrecht en goederenrecht

Biografie

Justine van Lochem is als advocaat en partner werkzaam bij Van Benthem en Keulen binnen de teams Commercieel Vastgoed en Huurrecht. Zij is gespecialiseerd in het huurrecht, zowel ten aanzien van het huurrecht van bedrijfsruimte als van woonruimte. Justine heeft het talent om zaken helder uit te leggen en zet haar overtuigingskracht geregeld in, tijdens zittingen en besprekingen, maar ook in de collegezaal.
Naast haar werk als advocaat en partner bij Van Benthem & Keulen, is Justine als bijzonder hoogleraar Huurrecht verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het betreft een leerstoel van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA).
Justine doceert en publiceert regelmatig. Justine is onder meer docent bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), het Studiecentrum rechtspleging (SSR), OSR Juridische Opleidingen, de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en bij diverse rechtbanken en gerechtshoven.
Justine is redactielid van WR, Tijdschrift voor huurrecht, en van de Groene Serie Huurrecht. Daarnaast is Justine een van de auteurs van Tekst & Commentaar Huurrecht en van Practice Notes (OpMaat Huurrecht).