Jelle Kroes

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Jelle  Kroes

dhr. mr. J.A. Kroes

Functie

advocaat bij Kroes Advocaten te Amsterdam

Specialisatie

Specialisatie: vreemdelingenrecht, arbeidsrecht

Biografie

Mr. Jelle Kroes is expert op het gebied van arbeidsmigratie, buitenlandse sporters en handhaving. Hij heeft een indrukwekkende juridische carrière opgebouwd en heeft zijn expertise ingezet om zowel nationale als internationale kwesties binnen het migratierecht aan te pakken. Regelmatig wordt hij uitgenodigd om te spreken op internationale conferenties over onderwerpen als zakelijke immigratie en nationaliteitsrecht.

Jelle Kroes behaalde zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam en verrijkte zijn kennis door twee semesters Frans recht te studeren in Grenoble. Zijn professionele loopbaan begon als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij zich specialiseerde in administratief recht. Later verhuisde hij naar Everaert Advocaten Immigration Lawyers, waar hij negen jaar lang een actief lid van de maatschap was.

Hij is een gerespecteerd lid van de SVMA en heeft een voormalige rol als voorzitter van de wetgevingscommissie vreemdelingenrecht bij de Nederlandse orde van advocaten. Momenteel bekleedt hij de positie van Senior Vice-chair bij de Immigration and Nationality Committee van de International Bar Association (IBA).

Met het door hem opgerichte boutique advocatenkantoor, Kroes advocaten, richt hij zich uitsluitend op zakelijke immigratie. Hierbij behandelt hij uiteenlopende zaken, van hoogopgeleide migranten, elite-sporters en investeerdersvergunningen tot nalevingskwesties en sancties voor werkgevers. Ook behandelt zijn kantoor EU-recht, waaronder vergunningen voor langdurig ingezetenen, blauwe kaarten en vergunningen voor intra-corporate overplaatsingen.