Annet Koopsen

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Annet  Koopsen

mevr. mr. A. Koopsen

Functie

advocaat bij Oudegracht Advocaten

Specialisatie

vreemdelingenrecht

Biografie

Advocaat Annet Koopsen heeft rechten gestudeerd aan de UVA te Amsterdam. Tijdens haar studie werkte zij bij de stichting Rechtswinkel Amsterdam. Zij heeft na haar studie gewerkt bij Vluchtelingenwerk en daarna vanaf 1994 tot en met 1997 bij de Stichting Rechtsbijstand Asiel in Leiden en tot 2007 bij het Bureau voor Rechtshulp (later Advocatenkantoor) te Amsterdam. In 2004 is zij advocaat geworden.

Tijdens haar studie en werkzaamheden bekleedde zij een bestuursfunctie in de Rechtswinkel en de Vereniging voor Sociale Advocatuur (VSAA) te Amsterdam. Tot op heden is zij verbonden aan het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) en het Prostitutie- en Gezondheidscentrum (P&G292) te Amsterdam. Zij is sedert 1 december 2007 verbonden aan Advocatenkantoor Oudegracht te Alkmaar.

Annet Koopsen is specialist op het gebied van het vreemdelingenrecht en staat daarnaast al jaren slachtoffers van mensenhandel bij, zowel op verblijfsrechtelijk gebied als in het strafrecht. Zij behandelt daarnaast zaken van slachtoffers van zeden- en geweldsmisdrijven.

Zij doceert zowel in binnen- als buitenland bij OSR, de SSR, de Universiteit Leiden en voor het Nederlands Helsinki Comité.