Cursuslocatie Jaarbeurs Utrecht

Wij organiseren onze evenementen met meer dan 100 deelnemers in de Jaarbeurs in Utrecht. Een fijne locatie, die past bij de kernwaarden van OSR. Niet alleen ligt de locatie op loopafstand van het centraal station, nog belangrijker vinden wij dat docenten en cursisten op een goede manier ondersteund worden door de medewerkers van de Jaarbeurs.

Maatschappelijk betrokken

Wat niet iedereen weet is dat de Jaarbeurs actief bijdraagt aan een wereld waarin we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving. Zij voelen zich maatschappelijk betrokken en zijn zich bewust van de impact die zij op de toekomst hebben. Hun catering heeft daarom focus op duurzaam, lokaal, gezond en kwalitatief goed eten en drinken.

Meer groen met Trees for All

Voor iedere bijeenkomst die bij de Jaarbeurs georganiseerd wordt, planten zij samen met Trees for All een boom. Dat betekent dat alleen al de bijeenkomsten van Kennisnet per jaar goed zijn voor vier nieuwe bomen in Nederlandse of internationale projecten van Trees for All.

Afval

De Jaarbeurs gaat duurzaam om met hun afval en maken daarvoor gebruik van slimme afvalbakken. In deze afvalbakken wordt bijvoorbeeld gemeten hoeveel voedsel er terugkomt van evenementen, om hier in de toekomst weer rekening mee te houden.

Soepen van de Verspillingsfabriek

Soepen en sauzen bij de Jaarbeurs komen van de Verspillingsfabriek. De Verspillingsfabriek redt groenten uit de enorme berg van zo’n 5 miljard euro aan voedsel die Nederlanders jaarlijks weggooien en bereidt er smaakvolle soepen en sauzen van. Het overschot aan groente van boeren, telers en de grootkeukens van nationale voedingsmerken vindt op deze manier een goede nieuwe bestemming.

Een groenere menukaart

Voor de lunch, borrel en het diner heeft de Jaarbeurs de overstap gemaakt naar voornamelijk vegetarische gerechten. Het bedrijfsrestaurant is volledig vegetarisch en de overige horeca voor 90%. Zoveel mogelijk gerechten worden on-the-spot klaar gemaakt en de menukaarten voor verschillende activiteiten binnen de Jaarbeurs zijn op elkaar afgestemd, zodat versproducten zo efficiënt mogelijk ingezet worden en verspilling tot een minimum wordt beperkt. Is er na een evenement of congres toch vers voedsel over, dan zorgt de Voedselbank Utrecht dat het goed terecht komt, of wordt het verspreid via de app Too Good To Go.

Lokaal geproduceerde specialiteiten

Voedsel van dichtbij maakt minder vervoerskilometers én is vaak voedsel van het seizoen. De Jaarbeurs maakt gebruik van vers brood en verse kaas en groenten, die wanneer het mogelijk is bij Utrechtse leveranciers vandaan komen. Verder maken zij voor producten die verder weg groeien, zoals koffie en sinaasappels, gebruik van producten met een duurzaamheidskeurmerk: meer waarde voor mensen en voor het milieu.

Meer informatie over de Jaarbeurs >