Verdiepingscursus casuïstiek uit de dagelijkse Wsnp-praktijk**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten5 J PO | 5 PE
Nieuw
Verdiepingscursus casuïstiek uit de dagelijkse Wsnp-praktijk** Praktijkgericht onderwijs;Leren met en van collega's onder leiding van een rechter;5 PE-punten voor bewindvoerders Wsnp


Startdatum:


Informeer mij

5

Kennis en casus Wspn uit de praktijk
Als advocaat of jurist loop je in de dagelijkse Wsnp-praktijk voortdurend tegen lastige juridische vragen en problemen aan. Een eenduidig antwoord is vaak niet een-twee-drie te geven. Daarom heeft OSR deze training ontwikkeld. In één dag ben je helemaal up-to-date.

In deze verdiepende training ga je, samen met vakgenoten en onder leiding van mr. Matthieu Verhoeven, rechter bij de rechtbank Overijssel, aan de slag met de behandeling van casuïstiek uit de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). De casuïstiek is enerzijds gebaseerd op vraagstukken waarmee Matthieu Verhoeven als RC geconfronteerd wordt. Anderzijds is de casuïstiek gebaseerd op de nieuwe ontwikkelingen uit wet- en regelgeving en nieuwe rechtspraak.

Cursusvorm
Deze training bestaat uit 5 uur interactief klassikaal onderwijs.

Docenten
Onze topdocenten uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt in de praktijk van de Wsnp. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- heb je inzicht in de vraagstukken die onder vakgenoten leven op het gebied van de behandelde thema’s;
- heb je meer inzicht in de behandelde thematiek, waardoor je beter in staat bent dit soort kwesties te analyseren en oplossingen te formuleren;
- kun je de opgedane kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 5 PE-punten (in aanvraag door OSR);
- een certificaat.

Wat cursisten zeggen over deze cursus:

''Erg informatief en toegespitst op de dagelijkse praktijk.''

''Locatie is prima te lopen vanaf het station, vriendelijk ontvangst, goede huiselijke sfeer. dhr. Verhoeven is geweldig. Veel praktijkvoorbeelden met humor en tempo. Zo lukt het om zelfs na de lunch de aandacht te houden.''

''Prima locatie! dhr. Verhoeven geeft door praktijkvoorbeelden fijn les.''

Inhoud
De training behandelt lastige vragen en problemen over de thema’s eigen woning, erfrecht, verjaring, verrekening en gemeenschap binnen de Wsnp-praktijk.
Onderwerpen die onder andere behandeld worden, zijn:

– Hypotheek en Wsnp
– Wetsvoorstel beperking gemeenschap van goederen
– Schuldige nalatigheid
– Verrekening naar aanleiding van verwachte uitspraak Hoge Raad (cassatie in belang der wet)
– Wsnp-bewindvoerder en procederen: signalering en verwijzing of toch zelf procederen?

NB Mogelijk kan het programma op onderdelen nog worden aangevuld of gewijzigd indien nieuwe actualiteiten dit noodzakelijk maken.

Werkwijze
Tijdens de training werken we met diverse praktijkcasus die we plenair bespreken. De casuïstiek komt deels uit de praktijk van Matthieu Verhoeven en is deels gebaseerd op nieuwe wet- en regelgeving en rechtspraak. Om jouw leerrendement te verhogen, dagen we jou uit om ook eigen casuïstiek aan te leveren.

Vanzelfsprekend is er ruimschoots tijd om ook vragen over andere thema’s tijdens de training voor te leggen of in te brengen.

De trainingsgroep bestaat maximaal uit twintig deelnemers.

  • Stefanie - Beoordeling: 10/10
    Locatie is prima. Te lopen vanaf het station, vriendelijk ontvangst, goeie huiselijke sfeer. Dhr Verhoeven is geweldig. Veel praktijkvoorbeelden met humor en tempo. Zo lukt het om zelfs na de lunch de aandacht te houden.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.