Training toepassen ChatGPT voor advocaten*

Startdata 7 oktober 2024, 7 oktober 2024
NiveauBasisniveau
Aantal lesdagen1
PO punten3 PO (NJ)
Nieuw
Training toepassen ChatGPT voor advocaten* Leer als advocaat om ChatGPT effectief en veilig te gebruiken!
Vanaf 400,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

3

**Let op, deze cursus is een dagdeel, maar wordt zowel in de ochtend als in de middag gegeven. Kies dus voor het juiste dagdeel bij keuze 'startdatum'**

Hoe maak je als advocaat effectief en veilig gebruik van ChatGPT?

Taalmodellen zoals ChatGPT worden al voor uiteenlopende taken en opdrachten gebruikt. Ook in het juridisch domein. Tegelijkertijd ontbreekt een handleiding. Dit leidt ertoe dat ChatGPT ten onrechte als een zoekmachine en encyclopedie wordt gebruikt. Het vergaande potentieel van ChatGPT blijft daarmee onzichtbaar. Om hierin verandering te brengen is het essentieel om te begrijpen wat ChatGPT is en hoe het werkt. Dit is ook van belang voor een goed begrip van de risico’s en aandachtspunten van het gebruik van ChatGPT.

Deze training is exclusief ontworpen voor advocaten die een handleiding willen voor het effectief en veilig gebruik van ChatGPT in hun juridische praktijk. De inhoud van de training is vormgegeven door juridische professionals en experts in het veld van generatieve kunstmatige intelligentie (AI).

De training is praktisch en concreet. Na afloop ben je in staat om de nieuwe kennis en vaardigheden direct in je praktijk toe te passen.

Wat is de doelgroep?

Deze training is ontwikkeld voor advocaten. Deelname aan deze training vereist geen (technische) voorkennis. Ook maakt het niet uit in welk rechtsgebied je werkzaam bent.

Wat is de cursusvorm?

Deze training is een fysieke bijeenkomst van drie uur en is gebaseerd op de beproefde ‘Karin de Galan-methode’. Deze methode kenmerkt zich door een praktische, interactieve en resultaatgerichte benadering. Dit komt onder meer tot uitdrukking in het stapsgewijs oefenen van vaardigheden. De docenten combineren theorie en praktijk op een evenwichtige manier. Hiermee word je in staat gesteld om de opgedane kennis en vaardigheden direct na afloop van de training op een effectieve en verantwoorde manier in je praktijk toe te passen.

Gebruik premium accounts met het oog op jouw dataprivacy

Tijdens de training werk je met de nieuwste versie van ChatGPT en wij regelen jouw persoonlijke account. Met deze accounts wordt jouw data niet gebruikt door de ontwikkelaar van ChatGPT om diens taalmodellen te verbeteren. Daarmee is je dataprivacy gewaarborgd.

Samen blijven leren na afloop van de training

Om het leereffect ook na de training voort te zetten, bieden we de mogelijkheid om jou te koppelen aan een andere deelnemer van de training. Aan de hand van de opgedane kennis en de aangeboden handleiding werk je een praktijkopdracht uit die gecontroleerd wordt door jouw buddy en andersom. Echt samen leren dus!

Wie zijn de docenten?

Wat leer je tijdens Training toepassen ChatGPT voor advocaten?

Na afloop van deze training:

 • Begrijp je de mogelijkheden, grenzen en risico’s van ChatGPT;
 • Herken je ‘hallucinaties’ van ChatGPT en ben je in staat om deze door toepassing van een op maat gemaakte handleiding te voorkomen;
 • Ben je in staat om ChatGPT effectief en veilig in jouw juridische praktijk toe te passen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Er is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig voor het volgen van deze training.

Wat ontvang je na afronding van de training toepassen ChatGPT voor advocaten

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname inclusief 3 NOVA (NJ) PO-punten.

Recht.Vaardig de podcast

Wil je alvast een voorproefje op deze cursus? In onze podcast: Recht.Vaardig de podcast, sprak Paul Tillemans, directeur new business bij OSR, de twee docenten van deze trainingen over AI en ChatGPT in de juridische praktijk. Deze kun je gratis beluisteren via jouw favoriete podcast app. Of via:

AI en de juridische praktijk in de media

“De toekomstige jurist moet AI begrijpen, omarmen én benutten.”Advocatie, november 2023

“73% van de juristen verwacht dan ook dat ze in het komende jaar GenAI in hun juridische werk zullen integreren.” Future Ready Lawyer Rapport Wolters Kluwer, november 2023

InhoudHet programma van de training toepassen ChatGPT voor de praktijk van advocaten is:

 • Kennismaking en bespreken leerwensen;
 • Demonstratie van de valkuilen en mogelijkheden van het gebruik van ChatGPT door advocaten;
 • ChatGPT als digitaal brein: Hoe werkt het taalmodel van ChatGPT? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van ChatGPT? Bij welke taken kan ChatGPT advocaten assisteren?
 • Leidraad ChatGPT: aan de hand van een op maat gemaakte handleiding ontdek je hoe ChatGPT in jouw juridische praktijk optimaal kan worden gebruikt;
 • ChatGPT in de praktijk: in tweetallen ga je met ChatGPT aan de slag. Je voert diverse opdrachten uit aan de hand van de leidraad en herkenbare praktijksituaties;
 • Afsluiting: bespreken van vragen en eventuele openstaande punten zodat je vervolgens met vertrouwen ChatGPT in jouw juridische praktijk kunt gebruiken.


Alle voorbeelden, casussen en opdrachten zijn afgestemd op de juridische praktijk van advocaten.

 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Interessant, vernieuwend en inspirerend! Leuke afwisselende cursus, met volop ruimte voor vragen en ook leuke oefeningen. Top locatie, op paar minuten lopen van Utrecht CS.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  prima opleiding, ook als je nog niet zoveel van het onderwerp weet. Veel informatie, voldoende tijd om vragen te stellen en zelf te oefenen
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  De cursus is echt een aanrader! Ik heb nu een veel beter begrip van hoe Chat GPT werkt en hoe je Chat GPT voor je praktijk efficiënt kunt inzetten en wat de valkuilen zijn. De docenten leggen het op een begrijpelijke wijze uit en je krijgt een heel handzame handleiding mee, waar je tijdens de cursus mee aan de slag gaat, dus learning by doing. Verder vind ik de missie van de docenten, dat zij met hun business LegalMike de toegang tot het recht met behulp van AI willen versterken voor iedereen, prijzenswaardig!
 • Matthiijs Mulder - Beoordeling: 8/10
  prima cursus, praktisch! Gewoon zelf doen en daar leer je van.
 • Hian Li Ko - Beoordeling: 9/10
  Heel nuttig en leerzaam! Van niet weten hoe Chat GPT te gebruiken naar leren hoe Chat GPT nuttig te gebruiken!
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Erg goed. De trainers waren erg enthousiast en wisten hun uitgebreide kennis goed over te brengen. In korte tijd hebben we heel veel nuttige informatie gekregen zonder overladen te worden. Ook het oefenen met ChatGPT was erg nuttig en leerzaam.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Hele interessante en praktische cursus
 • Frank Pardaan - Beoordeling: 9/10
  Toegankelijke en leerzame training over een belangrijke nieuwe computertoepassing
 • Arvid Arvid van Oorschot - Beoordeling: 9/10
  Super interessant. De cursus rijkt een waardevol en praktisch startpunt aan voor efficienter gebruik van de ChatGPT tool in juridische context. Mijn inzicht in de mogelijkheden en beperkingen is vergroot.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Uitstekende, deskundige presentatie

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Training toepassen ChatGPT voor overheidsjuristen*

 
Nieuw
Leer als overheidsjurist om ChatGPT effectief en veilig te gebruiken!
3 PO (NJ) Basisniveau

Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen*

Meer resultaat bij onderhandelingen voor jezelf en je cliënt.
12 NJ (PO) Basisniveau

Training toepassen ChatGPT voor rechtsbijstandjuristen*

 
Nieuw
Leer als rechtsbijstandjurist om ChatGPT effectief en veilig te gebruiken!
3 PO (NJ) Basisniveau

Online basis patroonscursus voor de Law Firm School

Verrassend inspirerend en voldoet aan de NOvA eisen voor patroonscursus nieuwe stijl
6 NJ (PO) Onbekend