Training Intervisie in de Personenschade**

Startdata31 december 2022
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
Nieuw
Training Intervisie in de Personenschade**
Vanaf 475,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

Heb jij nog contact met de deelnemers van de Leergang Personenschade Middelzwaar letsel? Wil je nog eens met elkaar sparren over zaken en dilemma’s? Kom dan naar de intervisiebijeenkomsten onder leiding van de ervaren trainers van Spijkman.

Tijdens de bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met intervisie in verschillende rondes. Onderdeel van de bijeenkomst is een diner, er is dus ook voldoende tijd om te netwerken en in gesprek te gaan met andere deelnemers van de leergang middelzwaar letsel.

Intervisie is een gesprek volgens een heldere gesprekstructuur en is heel krachtig middel om in alle veiligheid met gelijkgestemden te verdiepen in dossiers. Tijdens de intervisiebijeenkomsten reflecteer je op je eigen handelen, en denken andere deelnemers mee over functie- en/of persoonsgebonden vraagstukken en knelpunten uit jouw praktijk. Aan de orde komt bijvoorbeeld waarom een bepaalde zaak voor joú lastig is. Waar word je geraakt, wat heb je wel of juist niet gedaan? En vooral welke tips of advies kunnen de collega’s je geven en jij aan hen? Persoonlijk, inhoudelijk, relationeel en ethisch dus.

Cursusvorm
Tijdens 3 bijeenkomsten (van 17.00 – 20.30 uur) verdeeld over het jaar, komen maximaal 24 alumni samen. Na een korte introductie op een theoretisch (Harvard) kader en uitleg over hoe je intervisie begeleidt, gaan jullie in kleine groepen aan de slag. Na de eerste intervisie ronde volgt een diner, en daarna intervisie ronde 2. Om de avond, en de verschillende intervisiegroepen, waar nodig te ondersteunen is er een ervaren intervisiebegeleider van Spijkman aanwezig.
Voorafgaand ontvang je een hand-out intervisie en een vraag, ter voorbereiding.

Docenten
We werken uiteraard alleen met ervaren gespreksleiders intervisie. De bijeenkomsten worden begeleid door de trainers van Spijkman.

Doelgroep
Deze intervisie bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers die de Leergang Personenschade Middelzwaar letsel hebben gevolgd.

Wat leer je?
Na afloop van de bijeenkomst heb je persoonlijk inzicht op onder andere:
-Persoonlijke overtuigingen en aanpak
-Mate van regie in jouw dossier
-Jouw invloed binnen het dossier
-Wat jij meebrengt in het dossier
-Uitbreiding van je netwerk
Daarnaast oefen je met intervisie op je luistervaardigheden.

Benodigde voorkennis en ervaring
Je hoeft nog geen ervaring met intervisie te hebben, maar dit mag wel.

Na afronding ontvang je
Een certificaat.

Overige informatie
In beginsel organiseren we deze bijeenkomsten fysiek waar we uiteraard rekening houden met de COVID19-richtlijnen. Mochten deze richtlijnen zodanig aangescherpt zijn dat fysiek samenkomen niet mogelijk is, dan organiseren we de bijeenkomsten online. Daarmee hebben we ruim voldoende ervaring opgedaan om dit succesvol te laten verlopen. Uiteraard informeren we je hier tijdig over.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina