Training intervisie in de personenschade**

NiveauVerdiepingsniveau
Training intervisie in de personenschade** Bespreek je dilemma's met oud-studiegenoten MZL onder leiding van ervaren Spijkman trainers


Startdatum:


Informeer mij

Intervisie en netwerken

Ben jij werkzaam in de personenschade en wil je nog beter worden in jouw vak? Heb soms je het gevoel dat een onderhandeling te makkelijk ging? Zit er soms iemand onder je huid? Het kan fijn zijn om over deze zaken en dilemma’s te sparren met vakgenoten. Dat is wat we gaan doen in de intervisiebijeenkomsten voor personenschadeprofessionals onder leiding van de ervaren trainers van Spijkman.

Tijdens de bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met intervisie in verschillende rondes. Onderdeel van de bijeenkomst is een diner, er is dus ook voldoende tijd om te netwerken en in gesprek te gaan met andere personenschade professionals.

Intervisie is een gesprek volgens een heldere gesprekstructuur en is heel krachtig middel om in alle veiligheid met gelijkgestemden te verdiepen in dossiers en hoe jij daarmee omgaat. Tijdens de intervisiebijeenkomsten reflecteer je op je eigen handelen, en denken andere deelnemers mee over functie- en/of persoonsgebonden vraagstukken en knelpunten uit jouw praktijk. Aan de orde komt bijvoorbeeld waarom een bepaalde zaak voor joú lastig is. Waar word je geraakt, wat heb je wel of juist niet gedaan? En vooral welke tips of advies kunnen de collega’s je geven en jij aan hen? Persoonlijk, inhoudelijk, relationeel en ethisch dus.

Wat is de cursusvorm?

Tijdens 3 bijeenkomsten (van 17.00 – 20.30 uur) verdeeld over het jaar, kom je met de intervisiegroep samen. Na een korte introductie op een theoretisch (Harvard) kader en uitleg over hoe je intervisie begeleidt, gaan jullie in kleine groepen aan de slag. Na de eerste intervisie ronde volgt een diner, en daarna intervisie ronde 2. Om de avond, en de verschillende intervisiegroepen, waar nodig te ondersteunen is er een ervaren intervisiebegeleider van Spijkman aanwezig.

Voorafgaand ontvang je een hand-out intervisie en een vraag, ter voorbereiding.

Wie zijn de docenten?

We werken uiteraard alleen met ervaren gespreksleiders intervisie. De bijeenkomsten worden begeleid door de trainers van Spijkman.

Wat is de doelgroep?

Deze intervisie bijeenkomst is bedoeld voor personenschadeprofessionals die met gelijkgestemden vakgenoten willen sparren.

Wat leer je?

Na afloop van de bijeenkomst heb je persoonlijk inzicht op onder andere:

  • Persoonlijke overtuigingen en aanpak
  • Mate van regie in jouw dossier
  • Jouw invloed binnen het dossier
  • Wat jij meebrengt in het dossier
  • Uitbreiding van je netwerk

Daarnaast oefen je met intervisie op je luistervaardigheden.

Welke benodigde voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je hoeft nog geen ervaring met intervisie te hebben, maar dit mag wel.

Wat ontvang je na afronding van deze training?

Een bewijs van deelname.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.