Training Intervisie in de juridische praktijk*

NiveauBasisniveau
PO punten4 NJ
Nieuw
Training Intervisie in de juridische praktijk*


Startdatum:


Informeer mij

4

Wil je weten of intervisie voor jou als jurist een geschikt ontwikkelinstrument is of zoek je een vaste intervisiegroep? Dan is deze training aan te bevelen.

Intervisie is geschikt voor juristen (overheidsjuristen, rechtsbijstandjuristen, bedrijfsjuristen, advocaten etc.) die zich herkennen in bijvoorbeeld de volgende vragen:
•Mijn cliënten vragen veel snelheid en flexibiliteit van me. Hoe kan ik kwaliteit en maatwerk leveren en tegelijkertijd ook aangehaakt blijven bij de behoefte van de cliënt?
•Hoe ga ik om met cliënten met wie een vertrouwenskwestie speelt? Wanneer leg ik de werkzaamheden neer of juist (nog) niet?
•Ik overweeg een klacht in te dienen over een collega, maar dat voelt oncollegiaal. Wat kan ik het beste doen?
•Bij sommige juridische kwesties kom ik in conflict met mijn persoonlijke waarden. Hoe kan ik hier mee omgaan zodat het mijzelf noch de zaak schaadt?
•Hoe voorkom ik dat ik bepaalde zaken of betrokken personen meeneem ‘naar huis’?
•Hoe kan ik als collega bijdragen aan een sterkere samenwerking binnen de organisatie?

Kortom, vragen en dilemma’s die je bezighouden bij de uitoefening van je beroep.

In deze bijeenkomst gaan we eerst aan de slag met de theorie en methodieken voor intervisie. Daarna gaan we ook intervisie doen met casuïstiek uit eigen praktijk zodat je zelf ervaart hoe het is. Ben je na de bijeenkomst enthousiast over intervisie en de toegevoegde waarde ervan voor je eigen praktijk? We helpen je graag het vervolg vorm te geven: je kunt met de trainingsgroep periodiek intervisie doen als ook met een door jezelf samengestelde groep. We praten graag met je na over de diverse mogelijkheden.

Intervisie gaat verder dan de inhoud van zaken. De jurist die anno 2020 onderscheidend wil zijn, is niet alleen een sterke specialist, maar moet ook cliënten en collega’s tevreden stellen én ondernemend zijn. Dat vraagt een breed palet aan vaardigheden en oplossingen. Intervisie is hiervoor het ontwikkelingsinstrument bij uitstek. De structuur van de intervisie methodiek is heel krachtig en ‘dwingt’ deelnemers om los te komen van het praten over problemen. Je zult hierdoor heel snel betere oplossingen hebben voor dilemma’s waar je vaker tegenaan loopt. Niet onbelangrijk; succesverhalen maken ook onderdeel uit van intervisie.

Verder is van belang dat intervisie een vorm is waarvoor advocaten kunnen kiezen om te voldoen aan de kwaliteitstoetsen die naar verwachting met ingang van 1 januari 2020 verplicht worden. Deze training is bij uitstek geschikt als kennismaking met intervisie. De hoofdtrainer is zelf oud-advocaat en heeft veel ervaring op diverse rechtsgebieden en met veel disciplines.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina