Training Effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter*

Startdatum25 maart 2022
LocatieLocatie nog niet bekend
NiveauBasisniveau
Aantal lesdagen2
Uiterste inschrijfdatum 25 februari 2022
PO punten6 NJ + 4 J (PO)
Vernieuwd
Training Effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter* Hoog realiteitsgehalte doordat je veel oefent met een rechter
1500,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

10

Effectief en zelfverzekerd optreden bij de bestuursrechter

Je wil als juridisch professional zelfverzekerd optreden tijdens een zitting bij de bestuursrechter. Met deze tweedaagse training werk je heel praktisch aan jouw communicatie met de rechter en de tegenpartij.

In deze unieke tweedaagse training staat de effectiviteit van jouw optreden tijdens de zitting centraal. Deze hooggewaardeerde tweedaagse training staat onder leiding van een senior trainer (tevens praktiserend advocaat) en een ervaren bestuursrechter. Het streven is om zo realistisch en praktijkgericht mogelijk te werken. Er is veel tijd ingeruimd voor een dialoog met de rechter.

Op dag één leer je jouw communicatie met de rechter en de tegenpartij te optimaliseren. Alle noodzakelijke vaardigheden komen aan de orde. Op dag twee breng je jouw vaardigheden in de praktijk in een rechtbanksetting. Je leert flexibel met verschillende omstandigheden ter zitting om te gaan. Je ontvangt feedback van de trainer, van een rechter en ook van medecursisten.

Je zult er verbaasd van staan hoe jouw bekwaamheid in het effectief optreden ter zitting in korte tijd toeneemt. De trainer legt de nadruk op gedrags- en stijlaspecten en de rechter zal je terzijde staan met inhoudelijke adviezen.

Wat is de doelgroep?

Deze training is ontwikkeld voor advocaten, overheidsjuristen en andere juristen die voor de bestuursrechter optreden.

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten van een dag.

Wie is/zijn de docenten?

Linda Couwenberg
Johanna Bootsma

Wat leer je tijdens de training effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter?

Na afloop van deze cursus is jouw optreden tijdens de zitting aantoonbaar verbeterd.

Wat ontvang je na afronding van de training effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter?

 • 10 PO-punten: NOvA 6 NJ + 4 J (PO). Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
 • een certificaat.
Datum Tijd
25 maart 2022 10:00 uur - 16:30 uur
1 april 2022 10:00 uur - 16:30 uur

Inhoud


De training bestaat uit kennis en vaardigheden en volgt de chronologie van een zaak. We werken met praktijkoefeningen en casus. Alle deelnemers krijgen ruim de gelegenheid om te oefenen met lastige situaties en ontvangen persoonlijke feedback. Let op: geef je op tijd op voor deze training: i.v.m. de voorbereiding op de diverse rollen sluit de inschrijving voor deze training enkele weken voorafgaand aan de eerste cursusdatum.

Materiaal


Op dag één van de training krijg je een reader, die als naslagwerk kan worden beschouwd.

Daarnaast bevelen we deze literatuur aan: Cahier Staats- en bestuursrecht – Bij de bestuursrechter, ISBN 9789069166964, augustus 2016.

 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Wat een meerwaarde heeft deze opleiding! De opleiding sluit aan bij de praktijk, er is veel persoonlijke aandacht en de trainers zijn enorm kundig.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Ik vond het een zeer leerzame training voor m'n professionele ontwikkeling, maar zeker ook voor m'n persoonlijke. Kundige en sympathieke coaches die je, door het creëren van een veilige sfeer, stimuleren om uit je comfort zone te stappen. Een absolute aanrader voor mensen die het spreken tijdens een zitting (en in het openbaar) als lastig ervaren. Ook het lesmateriaal was goed. Veel handige tips en trucs waar je wat aan hebt in de toekomst. Door het ontvangen een hardcopy van de reader, is het nu extra handig om als naslagwerk te gebruiken (zonder dat je een computer/laptop moet gebruiken).
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  De training was zeer leerzaam, er was een fijne sfeer en ik kwam met veel energie thuis.
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  De tweede dag van de training was ontzettend fijn, met vallen en opstaan in zo een fijne groep. De trainers hebben een interessante dag gecreëerd, en stonden open voor alles. Dit was heel leerzaam!
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Ik vond de trainers erg fijn en betrokken. De cursus was heel leerzaam en heeft mij geholpen aan mijn vaardigheden op zitting te werken. Ik zou deze cursus iedereen die beroepsprocedures bij de bestuursrechter gaat voeren zeker aanraden!
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Erg goed, erg nuttig en erg leuk.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  De trainers waren erg betrokken, duidelijk, vriendelijk maar bezitten ook vooral over erg veel kennis. Leuke opdrachten, op het begin een beetje ongemakkelijk maar werd snel vertrouwd.
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  De cursus ervaar ik als zeer leerzaam. Ik vond het erg prettig om veel praktisch tips en handvatten te krijgen omtrent de procedure bij de bestuursrechter. Het oefenen met verschillende cases en het reflecteren van jezelf en de medecursisten was ook zeer verhelderend. De trainers legden alles helder uit. Fijn ook om over hun ervaringen uit te praktijk te horen. Er werd veel rekening gehouden met vragen en verwachtingen van de cursisten.
 • Irene Irene Voogd - Beoordeling: 9/10
  Bijzonder leerzaam door de praktische insteek. De feedback was overwegend positief bij alle cursisten, waardoor er een sfeer van vertrouwen ontstond en cursisten meer van zichzelf durfden te laten zien. Echt een aanrader voor iedere jurist!
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  De trainers komen uit praktijk en weten waar ze over spreken, trainers zijn vriendelijk en toegankelijk, veel praktische tips, constructieve feedback, veilige omgeving, leuke groep.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Online basiscursus Nederlands en Europees aanbestedingsrecht*

Vernieuwd
Cursus met veel aandacht voor de actualiteit (nieuwe aanbestedingswet 2016); bestemd voor zowel aanbesteders als aannemers
5 J (PO) Basisniveau

Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen*

Vernieuwd
Meer resultaat bij onderhandelingen voor jezelf en je cliënt.
12 NJ (PO) Basisniveau

Women Leadership Programme**

Vernieuwd
Uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met maatschapspotentie
45 NJ (PO) Verdiepingsniveau

Training intervisie in de juridische praktijk voor juristen

Nieuw
4 NJ (PO) Onbekend