Training Communicatiestijlen voor juristen**

Startdata25 december 2030
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen2
PO punten12 NJ (PO)
Training Communicatiestijlen voor juristen** Deze cursus verzorgen wij alleen incompany
Vanaf 1500,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

12
12

De training Communicatiestijlen voor juristen verzorgen wij alleen incompany

Communicatie

Je hebt als jurist in je dagelijkse praktijk te maken met een breed scala aan partijen waartussen je dient te schakelen: cliënten, wederpartijen, collega’s, deurwaarders, burgers en andere derden. Een belangrijk doel van die gesprekken is dat jij je gesprekspartner positief weet te beïnvloeden om het beste resultaat voor je client of opdrachtgever te behalen. Maar de praktijk is weerbarstig: je jaagt je gesprekspartners makkelijk tegen je in het harnas of misschien laat je je juist snel aan de kant schuiven. In elk geval wil je meer invloed hebben op het resultaat van je gesprekken. Dan helpt het als je de kracht en valkuil van je eigen communicatievoorkeur goed kent én kunt afstemmen op die van je gesprekspartner. Hiermee gaan we aan de slag in deze training.

Tijdens de tweedaagse training zal het Insights Discoverymodel© het hulpmiddel zijn om inzicht te krijgen in je eigen gedrag- en communicatievoorkeuren en in die van anderen. Insights Discovery gebruikt daarvoor een kleurentaal die eenvoudig te begrijpen en te onthouden is. Voorafgaand aan de training vul je een Insights-vragenlijst in. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk Insightsprofiel opgesteld dat volledig is afgestemd op jou. Hiermee ga jij in de training (en daarbuiten) aan de slag.

Het werken met Insights Discovery helpt je om op effectieve wijze mensen te leren inschatten op hun gedragsvoorkeuren, en hier op af te stemmen. Mensen benaderen hun gesprekspartner vaak vanuit hun eigen voorkeuren en overtuigingen. Dat is menselijk maar niet altijd even handig. Tijdens de training leer je aan te sluiten bij de voorkeur van de ander en dus een gesprek te beïnvloeden.

Wat is de doelgroep?

De training communicatiestijlen voor juristen is ontwikkeld voor advocaten en (overheids- en gemeente)juristen.

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit twee klassikale bijeenkomsten van een dag.

Wie is/zijn de docent?

Marieke Westerhof

Wat leer je tijdens de Training Communicatiestijlen voor juristen?

Na deze training:

  • heb je inzicht in je eigen communicatievoorkeuren en die van je zakelijke gesprekspartners;
  • ken je de vier bestaande communicatiestijlen aan de hand van het Insights Discovery model;
  • heb je een eigen praktische leidraad om je gesprekspartners effectief te beïnvloeden;
  • heb je een inzichtgevend en uniek persoonlijk Discovery profiel dat je handvatten biedt in gesprek met je zakelijke gesprekspartners (en ook met collega’s en in privésituaties);
  • kun je inhoudelijk effectiever zijn doordat je beter kunt inspelen op de interactie met je gesprekspartner.

Wat ontvang je na afronding van de Training Communicatiestijlen voor juristen?

Na afloop van de training communicatiestijlen voor juristen ontvang je een certificaat van deelname en NOvA 12 NJ (PO)

Werkwijze


Deze training sluit aan op de praktijk. Je gaat samen met de andere deelnemers concreet aan de slag met jouw communicatievoorkeur. Want leren doe je het beste met en van elkaar. De eerste dag is gericht op het verkrijgen van inzicht in het Insights Discovery model, jouw communicatievoorkeur en die van anderen. Tijdens de tweede dag zijn praktische werkvormen de belangrijkste bestanddelen van de training. Je oefent dan je eigen praktijksituaties met elkaar en wordt samen vaardiger in het beïnvloeden van je gesprekspartners.

Voorbereiding


Voorafgaand aan de eerste trainingsdag vul je een Insights Discovery vragenlijst in. Tevens vragen we je een aantal algemene intakevragen te beantwoorden. Tussen de twee trainingsdagen in zal een huiswerkopdracht worden gegeven om het geleerde direct in de praktijk te brengen.

  • Anoniem - Beoordeling: 8/10
    Fijne cursus, met kundige trainer!

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.