Kennisnet sociale zekerheid abonnement***

Startdata31 december 2024
NiveauSpecialisatieniveau
Aantal lesdagen4
PO punten3 J (PO) per bijeenkomst
Kennisnet sociale zekerheid abonnement*** In samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheidsadvocaten (SSZ).
Vanaf 625,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

3

Ben je als advocaat of jurist in de dagelijkse praktijk werkzaam in het sociaal zekerheidsrecht? Volg dan de Kennisnet themabijeenkomsten sociale zekerheid en sluit vier keer per jaar aan bij de inhoudelijke bijeenkomsten waarbij vakgenoten en specialisten een thema bespreken en verder uitdiepen.

SSZ: Specialisatievereniging sociale zekerheidsrecht

Kennisnet sociale zekerheid is tot stand gekomen in samenwerking met de Specialisatievereniging Sociale Zekerheids advocaten (SSZ). Deze bijeenkomsten zijn bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociaal zekerheidsrecht.

Er zijn vier themabijeenkomsten per jaar. Tijdens de themabijeenkomsten staat altijd een actueel thema op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht centraal. Eén of meerdere praktijkdeskundigen - werkzaam in diverse disciplines op het terrein van de sociale zekerheid - houden een lezing over een onderwerp dat in overleg met bestuursleden van de specialisatievereniging wordt geselecteerd.

Tijdens de themabijeenkomst is gelegenheid tot het stellen van praktijkvragen en discussie.

De Kennisnet themabijeenkomsten zijn erkend als permanente opleiding door de Specialisatievereniging van Sociale Zekerheidsrechtadvocaten alsmede door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Wat is de doelgroep?

Kennisnet themabijeenkomsten sociale zekerheid zijn bestemd voor advocaten, rechtsbijstandsjuristen, bedrijfsjuristen, vakbondsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen. Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociaal zekerheidsrecht.

Wat is de cursusvorm?

Kennisnet bestaat jaarlijks uit vier themabijeenkomsten van elk drie uur die fysiek of hybride kunnen plaatsvinden.

Wie zijn de docenten?

Voor iedere studiebijeenkomst worden één of meerdere gevraagd die expert zijn op een actueel thema.

Wat leer je tijdens cursus?

Kennisnet sociale zekerheid bestaat uit vier themabijeenkomsten per jaar. Per keer wordt een thema uit het sociaal zekerheidsrecht behandeld door één of meerdere sprekers. Alle themabijeenkomsten hebben met elkaar gemeen dat je na afloop helemaal op de hoogte bent van de nieuwste inzichten op een deelgebied van het sociaal zekerheidsrecht en dat je dit in de praktijk kunt toepassen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Het niveau van de bijeenkomsten is afgestemd op ervaren rechtshulpverleners die zich specialiseren in het sociaal zekerheidsrecht.

Wat ontvang je na afloop van een Kennisnet studiebijeenkomst?

Na iedere Kennisnet bijeenkomst ontvang je:

  • een certificaat;
  • 3J (PO). Kennisnet is door de NOvA erkend als permanente opleiding.

Tijdens bijeenkomst13.30 uur inloop met koffie en thee
14.00 uur start bijeenkomst
pauze
17.15 uur einde bijeenkomst
17.15-17.45 uur borrel indien uitsluitend fysieke bijeenkomst

Er worden vier bijeenkomsten per jaar gehouden, in de maanden maart, juni, september en december. In de maanden maart en september zullen deze bijeenkomsten hybride zijn. De bijeenkomst kan dan digitaal worden teruggekeken voor deelnemers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. In juni en december is de bijeenkomst uitsluitend fysiek.

Het programma is één of meerdere thema’s op het gebied van sociale zekerheid.


Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina