Business Development Coaching

StartdatumIn overleg
LocatieOnbekend
Aantal lesdagen5
Nieuw
Business Development Coaching Tijdens dit coachtraject richten we ons specifiek op jouw ondernemersvaardigheden als advocaat
1750,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

Business Development Mentor & Coach

Tijdens dit coachtraject richten we ons specifiek op jouw ondernemersvaardigheden als advocaat. Als (aankomend) partner ben je het schaap met de 5 poten. De ‘ondernemerspoot’ is misschien nog wel de lastigste. Hoe vermarkt je jezelf? Wat is jouw unieke propositie? Hoe bepaal je die en hoe pak je dit aan? Het vergt autonomie in denken en handelen en vereist competentie in het leggen en onderhouden van duurzame verbindingen. Tijdens dit programma ga je samen met een gespecialiseerde Business Development Mentor & Coach één op één aan de slag met onder andere deze vragen.

In dit traject werk je op een persoonlijke manier aan de competentie ondernemerschap. In een aantal sessies ga je samen met een ervaren business development expert op zoek naar jouw sterke punten en bekijk je hoe je die het best kunt inzetten. We spreken over thema’s als acquisitie, relatiemanagement, pitchen, en feedback ophalen bij klanten. Een aanpak waarmee je vervolgens met vertrouwen nieuwe zakelijke contacten kunt starten en bestaande kunt uitbouwen. Jij staat dus centraal. De externe blik van de coach zorgt ervoor dat je scherp blijft: je krijgt feedback en advies.

In iedere sessie bespreek je een thema (bijvoorbeeld acquisitie, relatiebeheer, communicatie) en bespreek je jouw ervaringen en uitdagingen. Samen met de docent vind je een benadering die het beste bij jou past, zodat je een authentieke aanpak hebt. Je vindt je eigen stijl en je zult zien dat je daar het meeste succes mee boekt.

Wat is de doelgroep?

Dit programma is voor (senior) medewerkers en partners die zich verder willen bekwamen in Business Development.

Wat is de cursusvorm?

Het programma start met een intake en een kleine online test. Daarna volgt een serie van 4 gesprekken van ca 1 ½ uur. Het programma kan (evt deels) online plaatsvinden.

Wie is de docent?

Stefan Pieters

Wat leer je tijdens de cursus Business Development Mentor & Coach?

  • Essentiële commerciële vaardigheden;
  • Inzicht in je (commerciële) sterke punten en hoe je die inzet;
  • Inzicht in het ontwikkelen van je zakelijke relaties.

Wat ontvang je na afronding van de cursus Business Development Mentor & Coach?

Iedere deelnemer ontvangt een bewijs van deelname.


Inhoud


Tijdens de intake bespreek je je uitdagingen en wat je wil bereiken. Daarna volgt een traject van 4 sessies waarin je verschillende aspecten bespreekt rond Business Development. Hiermee krijg je inzicht in de verschillende aspecten van Business Development en hoe jij hier op persoonlijke wijze in kunt groeien. Hoe kun je je sterke punten benutten? Hoe ga je om met persoonlijke uitdagingen? Hoe anticipeer je en hoe reageer je op diverse stijlen van je klanten en collega’s?

Analyseren en reflecteren zijn essentiële elementen om te leren en die elementen komen ruimschoots aan bod. Vooral doordat je hier regelmatig tijd aan besteedt, boek je steeds vooruitgang. Je brengt na iedere sessie het geleerde in de praktijk en reflecteert daarna op het effect dat het voor jou en je klant had.

Waarom een gespecialiseerde Business Development mentor/coach inschakelen? Een mentor is iemand met ervaring, iemand die je helpt door je actief te adviseren. Een coach is iemand die je leert het zelf te doen, die je helpt door inzichten te verkrijgen en daar vervolgens iets mee te doen. In dit programma heb je iemand die deze eigenschappen combineert, dat maakt dit programma uniek.

Planning


Omdat het programma zo persoonlijk is bepaal je zelf ook het tempo. Hierdoor kun je de sessies zo plannen dat je voor een belangrijke meeting kunt sparren over de juiste aanpak. Of juist erna om te kunnen reflecteren.

Werkwijze


De 4 sessies van het Business Development Mentor & Coachprogramma zijn praktijkgericht en in hoge mate interactief.

  • Intakegesprek: hierin bespreek je uitdagingen stel je doelen vast voor het traject
  • Sterkepuntentest: hiermee haal je interessante informatie over jezelf op die anderen in je zullen herkennen
  • 4 gesprekken à ca. 1,5 uur: in ieder gesprek komen diverse aspecten van business development (zoals acquisitie, relatiemanagement, pitchen, teamwork) aan de orde.Locatie: Utrecht (in overleg ook op locatie), ook online mogelijk.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina