Actualiteitencursus arbeidsrecht**

Startdatum 4 oktober 2023
LocatieDaalsesingel 51 Utrecht
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
Uiterste inschrijfdatum 3 oktober 2023
PO punten5 J (PO)
Startgarantie
Actualiteitencursus arbeidsrecht** Actualiteiten bijgewerkt tot op de cursusdag!
625,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

5

Actuele arbeidsrechtelijke thema’s

Tijdens de actualiteitencursus behandelt Ruben Houweling een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Hij brengt je op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving en bespreekt de meest actuele rechtspraak. Dirk van Genderen behandelt actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema 'individueel ontslag'. Aan de orde komen onder andere; de uitspraken van de hoge raad over slapende dienstverbanden, Wet arbeidsmarkt in balans, Wet compensatieregelingen en de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Ook wordt gesproken over insolventie en overgang van ondernemingen.

Wat is de doelgroep?

Deze cursus is bedoeld voor juristen en advocaten die te maken hebben met het arbeidsrecht. Verder is deze actualiteitencursus relevant voor iedere (juridisch) professional die in zijn of haar praktijk intensief werkzaam is, of gaat worden.

Wat is de cursusvorm?

Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van één dag.

Wie zijn de docenten?

Ruben Houweling
Dirk van Genderen

Wat leer je tijdens de Actualiteitencursus arbeidsrecht?

Na afloop van deze cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht;
 • kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de Actualiteitencursus arbeidsrecht?

 • 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Ruben Houweling over de actualiteiten arbeidsrecht

We kunnen met recht stellen dat het arbeidsrecht een dynamisch rechtsgebied is. In onderstaande video vertelt hoogleraar Ruben Houweling, een van de docenten van de cursus, een aantal ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied die in de actualiteitencursus besproken worden.

Datum Tijd
4 oktober 2023 10:00 uur - 16:30 uur

Inhoud


Programma ochtend (Ruben Houweling):

 • Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving.
 • Laatste ontwikkelingen en rechtspraak op diverse onderdelen binnen het arbeidsrecht.Programma middag (Dirk van Genderen):

 • Compleet overzicht van actualiteiten en rechtspraak op het vlak van het individuele ontslagrecht.
 • Recente wijzigingen in wet- en regelgeving met betrekking tot het ontslagrechtNB: Om de inhoud van deze cursus zo actueel mogelijk houden, maken we het volledige programma pas bekend in de reader.

Werkwijze


Deze actualiteitenbijeenkomst sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten Ruben Houweling en Dirk van Genderen. Boegbeelden van de juridische praktijk, die weten wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceren.

Materiaal


Vooraf ontvang je van ons een reader met de meest actuele informatie.

 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Goede dag met veel nuttige direct toepasbare informatie en enthousiaste sprekers.
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  de actualiteit was op orde. de locatie was goed dicht bij cs utrecht gelegen maar was erg gehorig. op de gang liepen veel mensen wat heel goed te horen was door de vloer in de gang. Daarnaast stond de airco in de ruimte heel hard waardoor ik de spreker smiddags niet goed kon verstaan.
 • René Caspers - Beoordeling: 9/10
  De opleiding was duidelijk, helder en goed te volgen voor mij. Ruben Houweling gaf een goed onderbouwd wetenschappelijk college en Dirk van Genderen behandelde gedegen de praktijk. (Deze deelnemer heeft 18% korting gekregen op de cursus)
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  De cursus is gewoon goed!
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  goed
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Goede cursus met leuke sprekers. Goed ingericht op de praktijk. Leerzame dag.
 • Anoniem - Beoordeling: 6/10
  Vond nogal verschil zitten tussen de trainers. Ene erg enthousiast en actief en de andere meer passief. Ik vind zelfde de term 'actualiteiten arbeidsrecht' niet passend. Vooral het tweede deel werd alleen maar rechtspraak benoemen, dit kan ik zelf ook lezen. Ik had verwacht dat we gezamenlijk door zouden nemen wat er wettelijk verandert is op het gebied van arbeidsrecht. Dat daarbij jurisprudentie als voorbeeld wordt genoemd is prima natuurlijk. Maar het tweede deel was nu alleen maar jurisprudentie.
 • Bart Vader - Beoordeling: 9/10
  Prima! UItstekende docenten, fijne locatie, goed verzorgd.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Presentatie van Ruben Houweling was inspirerend, maar soms lang stilgestaan bij één onderwerp, waardoor andere onderwerpen mogelijk onderbelicht zijn gebleven. Wel fijne manier van informatieoverdracht, sheets zouden ondersteunend kunnen werken. Presentatie van Dirk van Genderen was duidelijk en overzichtelijk. Ging in rap tempo door stof heen. Soms wel fijn wat meer beschouwend nog stil te staan, maar door afwisseling van sprekers was het prima. Inhoudelijk vond ik de thema's dit keer iets minder, maar dat zal vast ook aan de jurisprudentie liggen van afgelopen jaar. Locatie was prettig. Goed bereikbaar en gratis parkeren. Catering was ook goed.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  beide sprekers lichten de stof op een levendige manier toe, nooit saai. wel was er vrij veel doublure, Taco
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Ik volg al jaren deze cursus 1 of 2x per jaar en altijd is deze cursus gewoon goed. Ik verlaat de cursus altijd met nieuwe ideeën over lopende zaken of nieuwtjes waarover ik mijn opdrachtgevers kan informeren.
 • Kees den Blanken - Beoordeling: 9/10
  Prima!
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  leuk en goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  Cursus prima, veel nieuws en dus leerzaam.
 • Lotte Lotte de Ceuster - Beoordeling: 8/10
  Fijne opleiding, vervelend voor tweede spreker dat blijkbaar in strijd met afspraken jurisprudentie in de ochtend al was behandeld. Ook is er redelijk wat tijd verloren gegaan aan technische problemen. Dat was vervelend voor de sprekers maar toch ook voor deelnemers.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Aanvang was nogal rommelig; aangezien de verbinding met de trainer niet tot stand kon worden gebracht en bij de middagsessie was beeldverbinding niet mogelijk met de trainer. Het komt mij voor dat dat beter moet. De trainers waren goed. De nodige stof doorgenomen op een begrijpelijke manier.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Prima!
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Nuttige informatie, actueel, duidelijke uitleg, goede dag
 • Kevin - Beoordeling: 10/10
  De docenten hebben duidelijk diepgaande kennis van het vak. Wij konden vrijwel meteen dieper op de stof ingaan en eigenlijk ook vrijwel meteen praktijkvoorbeelden bespreken om de stof meteen toe te passen. Al met al een hele goede cursus.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina