Samenwerking Fonds ondersteuning sociale advocatuur

Terug naar overzicht
16 maart 2022

Het Fonds

Wij zijn dit jaar een samenwerking aangegaan met het Fonds ondersteuning sociale advocatuur. Dit project, van een aantal grote advocatenkantoren en de Praktizijns-Sociëteit, ondersteunt sociaal advocaten via kennisdeling en opleidingen. Het project wordt gefinancierd vanuit een steunfonds aangevuld met donaties van commerciële advocatenkantoren.

OSR en sociale advocatuur

In 1981 werd de Stichting Opleidingen Sociaal Recht (Stichting OSR) opgericht met als doel om kwalitatief hoogstaande cursussen te ontwikkelen voor de sociale advocatuur. Deze doelgroep, die helaas nog maar heel gering is in omvang, zorgde ervoor dat iedereen zonder of met een laag inkomen tóch een beroep kon doen op een advocaat en bood daarmee toegang tot meer rechtvaardigheid. In de afgelopen veertig jaar is onze doelgroep breder geworden, maar nog steeds dragen we de sociale advocatuur een warm hart toe.

OSR: Recht.Vaardig

Bij OSR streven wij naar rechtvaardigheid in onze samenleving. Wij waarderen het wanneer er voor een van onze opleidingen wordt gekozen. Daarom willen wij cursisten graag, na het volgen van een meerdaagse opleiding, 10% korting aanbieden op een aanvullende cursus. Je mag er ook voor kiezen om een donatie van € 50,- euro aan het fonds sociale advocatuur te doen in plaats van zelf de korting te houden. Die keuze vinden wij Recht.Vaardig.

Wil je al onze opleidingen bekijken?

Bekijk het hele cursusaanbod
'Samenwerking Fonds ondersteuning sociale advocatuur