OSR is gestopt met STAP en komt met alternatief 

Terug naar overzicht
8 mei 2023

De mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen voor scholing stopt met ingang van volgend jaar, OSR heeft besloten al eerder uit het STAP-register te stappen. Afgelopen inschrijfronde van mei 2023 is de laatste keer geweest dat OSR heeft deelgenomen aan STAP. Het is een mooie doelstelling om bij te kunnen dragen aan het verlagen van de financiële drempel voor het volgen van onderwijs. De keerzijde voor OSR is dat STAP leidt tot drempels in de vorm van logistieke complicaties voor onze bedrijfsvoering enerzijds en anderzijds tot een gevoel van willekeur bij onze cursisten. Lang niet alle STAP-aanvragen worden namelijk goedgekeurd vanwege het beperkte budget per aanvraagperiode. Dat laatste vinden wij niet rechtvaardig. Vandaar onze keuze om nu al te stoppen met STAP en een alternatief te bieden. 

OSR start met alternatief 

In plaats van STAP kiezen we vanaf juni 2023 een andere en eigen vorm van steun voor het volgen van onderwijs. Dat gaan we doen aan de doelgroep die ruim 40 jaar geleden aanleiding was voor de oprichting van OSR: de sociale advocatuur.   

Zonder sociaal advocaten zou rechtsbijstand voor veel Nederlanders niet te betalen zijn. Zij werken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Maar als gevolg van jarenlange bezuinigingen staat het stelsel van deze rechtsbijstand onder druk.  

OSR wil graag bijdragen in de compensatie aan sociaal advocaten op het gebied van cursussen. En dat gaan we ook daadwerkelijk doen. Hoe en wat? Dat vertellen we binnenkort. Houd daarom onze mailings en website in de gaten! 

OSR start met alternatief

OSR wil graag bijdragen in de compensatie aan sociaal advocaten op het gebied van cursussen.

'OSR is gestopt met STAP en komt met alternatief