Definitieve gunning Verdiepingscursus mijnbouwschade en versterking door RvR

Terug naar overzicht
3 april 2024

Met trots melden we dat de opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand voor een Verdiepingscursus mijnbouwschade en versterking na een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure definitief gegund is aan OSR juridische opleidingen. Dit jaar zal OSR zo’n vijf verdiepingsbijeenkomsten organiseren, gevolgd door eenzelfde aantal Kennisnet bijeenkomsten waarbij aangesloten advocaten en mediators geïnformeerd worden over actuele ontwikkelingen.

Programma

Het programma van deze cursus is afgestemd met de RvR. In deze fysieke cursus van een dag inclusief avondprogramma doen aangesloten advocaten en mediators (de benodigde) kennis over mijnbouwschade en versterking op om aan de slag te kunnen gaan met het bijstaan van gedupeerden van de aardbevingsschade.
De verdiepingscursus bestaat uit vier blokken: 

  • Blok 1: Inleiding, overzicht en menselijke maat (Herman Bröring) 
  • Blok 2: Schade en schadebegroting (Armin Vorsselman) / Inleiding bouwkundige begrippen (Rob Sleurink) 
  • Blok 3: Bewijs bij schade boven € 60.000 vanuit bouwkundig perspectief (Rob Sleurink) en vanuit juridisch perspectief (Herman Bröring)  
  • Blok 4: Schade en versterking praktisch benaderd (Jewan de Goede) 

In dit laatste blok komen de onderwerpen uit blok 1 t/m 3 samen en worden deze op praktische wijze behandeld aan de hand van dilemma’s, korte anekdotes en de behandeling van (korte) casuïstiek en de behandeling van praktijkvoorbeelden.   

Accreditatie NOvA en MfN

De verdiepingscursus is geaccrediteerd door de NOvA en de MfN. Advocaten ontvangen voor het volgen van het volledige programma 8 J PO-punten. Mediators ontvangen 8 PE-punten (MfN, vakkennis en vaardigheden).

Locatie

De verdiepingscursussen worden verzorgd in Groningen. De reden dat we gekozen hebben voor Groningen, is dat de problematiek zich ook in Groningen afspeelt en de deelnemende advocaten en mediators hun werkzaamheden ook (deels) daar zullen gaan uitvoeren. 

'Definitieve gunning Verdiepingscursus mijnbouwschade en versterking door RvR